Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ode aan mijn man! 

Ode aan mijn man, waarom? Mijn man is een uniek exemplaar, althans als ik de wereld om mij heen mag geloven. Of ik ben gewoon een verwend nest, dat kan natuurlijk ook 😉 

Avondspits

Ik heb namelijk een man die bijna iedere avond op tijd thuis is. Die beter is in het doen van de avondspits dan ik, ook na een lange, drukke en vermoeiende dag werken. Oké de ochtendspits is niet zijn ding, maar dat is hem vergeven hoor.

Opgeruimd staat netjes

Mijn man is van het type netjes, wat ik dus niet ben. Ik ben van de rommel, overal ligt altijd wel iets. Totdat ik er mee klaar ben, de kolder in mijn kop krijg of valt het nog in de categorie post-nesteldrang? Maar tot die tijd is mijn man de spil in mijn rommel. Hij ruimt het op. Ook heeft hij oog voor detail, vooral voor  kruimels en andere troep op de grond, die daar niet hoort. Mijn man is van het kaliber niet lullen maar poetsen. De stofdoek en de stofzuiger zijn zijn maatjes, terwijl ik ze beide liever zie gaan dan komen. Tenzij het dus echt echt echt moet en nodig is.

Na het werk

Zo’n man die na een dag werken nog even snel de vergeten boodschapjes bij de supermarkt gaat scoren en als het nodig is ook nog eten maakt. Gebeurt meestal op de dagen dat ik werk, want ik ben bijna altijd later thuis dan hij.

Klagen

Hij is ook zo’n man die eigenlijk nooit klaagt, ook al mag dat heus wel van mij. Maar het dus niet doet of nou ja heel soms.

Van hier tot Italië

Zo’n man die je voor geen goud zou willen missen, die ik koester en waar van ik houd van hier tot aan het zuidelijkste puntje van Italië. Niet ver genoeg? Je zou het eens moeten lopen 😉

Zoals ik in het intro al zei, mijn man is een uniek exemplaar!

Hebben jullie ook zo’n man?

 

Volg mij ook op Facebook, Instagram of Pinterest

Volg:
Delen:

18 Reacties

 1. 10 juli 2017 / 9:49 pm

  Heel leuk om te lezen. En herkenbaar. Mijn man is ook netjes. Doet alle klusjes in huis en de meeste huishoudelijke taken. Koken doet hij meestal, terwijl ik er zelf ook van houd hoor. En alles is gelijkwaardig wat betreft de opvoeding en verzorging van de kinderen. Hij is er zelfs beter in om elk kind evenveel aandacht te geven als hij alleen met ze is. Maar hij geeft geen borstvoeding natuurlijk. Maar als ik een nacht niet thuis ben, weet ik dat ik de volgende dag gewassen kindjes met schone kleren zie spelen, nadat ze eerst goed hebben gegeten . Volgens vriendinnen de perfecte man.

  • Marieke
   11 juli 2017 / 7:31 pm

   Hahaha heerlijk om te lezen dat ik niet de enige ben die zo’n man heeft! Houden hoor!

 2. 20 februari 2017 / 10:40 pm

  Zo he, doe mijn zo’n man?! Die van mij is enorm lief hoor, begrijp me niet verkeerd… maar oog voor detail, en de stofzuiger als zijn beste maatje….? Zucht. Koester hem Marieke 🙂

  • Marieke
   22 februari 2017 / 1:31 pm

   Hahaha, ik snap hem 😉
   Sommige mannen hebben het gewoon niet in zich. Gelukkig voor jou, ben je nier de enige vrouw die daar last van heeft 😉

 3. 19 februari 2017 / 11:59 pm

  Oeh op dat opruimen ben ik jaloers! Verder heb ik ook niet veel te klagen. Mijn vent is tegenwoordig vaker thuis nu hij een nieuwe baan heeft en als het moet dan kán hij alles overnemen van me. Dat hoeft natuurlijk vaak niet, aangezien ik meer thuis ben. Hij kan koken, dat is ook fijn. Ik doe dat alleen liever zelf, dan weet ik zeker dat het goed gaat (onzin, want hij kan ook gewoon koken…) En hij is vooral een hele lieve papa voor onze Marcel en dat is prachtig om te zien!

  • Marieke
   20 februari 2017 / 3:44 pm

   Hahaha het is niet altijd even fijn hoor! Ik leef graag in mijn gestructureerde chaos 😉
   Haha jij wilt gewoon graag de touwtjes in handen houden :p
   Dat heb ik alleen met de was, de badkamer en de wc 😉
   Een lieve papa is absoluut belangrijk! Dat is Erik ook 😉

 4. 18 februari 2017 / 9:29 pm

  Heerlijk zo’n man. Genieten en lekker laten verwennen.

  • Marieke
   20 februari 2017 / 3:37 pm

   Komt helemaal goed! 🙂

 5. 18 februari 2017 / 3:00 pm

  Wat een heerlijke vent!
  Een man die dingen doet zonder te zeuren, dat doen er niet veel denk ik 😛
  Je hebt een lot uit de loterij 😀

  • Marieke
   18 februari 2017 / 5:18 pm

   Nee dat denk ik ook niet. Althans als ik de dames in mijn omgeving mag geloven :p
   Hij is sowieso een lot uit de loterij 🙂

 6. 17 februari 2017 / 8:56 pm

  Wat een geweldige man. Ik moet zeggen dat ik ook wel een uniek exemplaar heb. Ik krijg hem alleen de supermarkt echt niet in. Haha …

  • Marieke
   18 februari 2017 / 5:17 pm

   Hahaha niet? Dat is dan wel jammer en idd uniek 😉

 7. Essie
  17 februari 2017 / 6:16 pm

  Ja ik heb zeker ook zo een man. Niks is teveel doet alles voor mij maar kan ook alles van koken schoonmaken tot strijken. En helpt altijd zonder te mopperen. Heeft ook altijd een goed humeur en koop vaak prachtige bloemen of een kadootje zomaar tussendoor maar geeft ook complimenten. Kortom ik voel mij ook een hele rijke gelukkige vrouw. Uiteraard doe ik dat ook terug. Ik ben voor hem moeilijke ik ben een perfectionist en alles moet een vaste plek hebben en vooral bij elkaar passen en erger mij aan ieder klein kruimeltje of scheef kussentje alles moet opgeruimd zijn en netjes dus ik ben niet de makkelijkste om mee te leven. Hij accepteert het gelukkig. Daarom hou ik heel veel van mijn Robbie.

  • Marieke
   18 februari 2017 / 5:17 pm

   Hahahah ik herken jouw verhaal ook wel hoor. Ben wel van de rommel, maar alles heeft wel zijn eigen plek.

 8. 17 februari 2017 / 5:15 pm

  Leuk geschreven! En erg herkenbaar Ik van de troep, en mijn man net als bij jou het tegenovergestelde. Het is een lieverd.

  • Marieke
   18 februari 2017 / 5:15 pm

   Dank je wel 🙂 Wel fijn dat jouw man ook het tegenovergestelde is 🙂
   Dat is hij zeker 🙂

 9. 17 februari 2017 / 5:13 pm

  Klinkt fantastisch. Ik heb zeer zeker ook zo’n man. Niks is hem ooit teveel geweest en elke klus heeft hij altijd aangepakt. Met beide handen! Elke avond koken of met de kinderen aan hun huiswerk zitten. Daarom hou ik zo vreselijk van hem en steun ik hem zo! Voor alles dat hij altijd heeft gedaan en nóg doet.
  Geniet maar van je superman! Hij lijkt mij een geweldige man én vader. En dat moet je koesteren. ❤️❤️❤️❤️

  • Marieke
   18 februari 2017 / 5:14 pm

   Ik weet zeker, doordat jij hem zo steunt, dat dat allemaal weer terug komt, ook al heeft dat mss heel veel tijd nodig!
   Erik is idd een geweldige man en vader. En ik koester dat enorm! ❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.