De week van Marieke 25-2020 – hightea, skatepech en vaderdag

Alweer een week voorbij. Hoewel ik het maar stil vind zonder kinderen in huis, is het wat werk betreft wel fijner. Voor de rest stond deze week in het teken van een Summer Hightea, ging het met skaten ook niet helemaal lekker, al is dat wellicht wat zwak uitgedrukt en vierden we vaderdag.

Maandag

In mijn pauze ga ik een rondje hardlopen, maar het is zo warm, dat ik het niet goed volhoudt. Daarnaast is het leuk dat ik afval, maar mijn broek hangt steeds op mijn knieën en dat werkt ook niet echt mee.

De man en de kinderen eten ’s avonds lekker pastasalade, maar omdat ik maar zo weinig pasta mag, maak ik mijn eigen salade. Maar wel in een snackschaal van Blond Amsterdam.

Dinsdag

Mijn bink heeft een boekenbeurt en de man oefent nog even met hem. Van wat ik begreep ging het goed. Maar of dat ook echt zo is, dat horen we pas met het oudergesprek denk ik.

Het heeft ook voordelen om thuis te werken, ik kan nu namelijk zelf mijn pakketje aannemen met deze leuke boeken en love notes. Binnenkort kun je er meer over lezen.

Woensdag

Omdat concerten en evenementen natuurlijk niet mogen, regelen diverse artiesten live stream concerten. Zo ook Kensington en dus kijken en luisteren wij gezellig thuis op de bank naar een geweldig optreden.

Donderdag

Vandaag krijg ik mijn allereerste pakketje binnen van Vandezusjes. Helaas zal het ook de laatste zijn, want ze stoppen met de shop.

Ik leg mijn bink weer eens vast op de gevoelige plaat.

Vrijdag

Vandaag is het juffenfeest bij de kleuters. Mijn tuttebel gaat als eenhoorn en als ik haar vertel dat ik haar op ga maken, is ze helemaal blij.

Voor het eerst sinds weken ga ik een bakkie doen bij mijn moeder. Wat heb ik dat gemist zeg. Het is dat ik de kinderen op moet halen, anders was ik langer gebleven.

Mijn bink gaat bij een vriendje spelen. En ook mijn tuttebel wil graag afspreken, maar als haar vriendinnetje niet kan, gaat ze lekker mee naar huis. We eten samen wat en kijken daarna naar Tinkerbell op Disney+. Ze geniet van het even samen zijn.

Er mag vandaag ook weer gezwommen worden en ze doen allebei goed hun best. Ik ben benieuwd of er dan toch nog voor de zomervakantie afgezwommen gaat worden.

Zaterdag

Mijn vriendin was in maart jarig, maar ja door corona konden we dat niet vieren en dus nam ik haar mee voor een Summer hightea bij Loes Papendrecht. Wat hebben we daar van genoten zeg. Vooral de vega kruidige saucijzenbroodjes en de hummus waren superlekker. Die laatste lust ik normaal gesproken niet, maar deze was echt oprecht lekker. Mocht je dus zin hebben in een hightea, ga dan zeker naar Loes.

Voor het avondeten maak ik gehaktballen met mozzarella. Het is op zich wel lekker, maar ik zal ze de volgende keer anders maken, omdat er toch iets meer smaak aan zit dan.

Na het eten ga ik met mijn vriendin en nog twee meiden skaten. Halverwege merk ik dat mijn wiel raar klinkt. Ik vermoed dat het door viezigheid komt of door mijn lager. Als we weer op de terugweg zijn zegt één van de meiden dat mijn wiel nu naar binnen staat. En als ik stop om te kijken heb ik ineens mijn wiel in mijn hand. Ik wil maar niet te lang stil blijven staan met wat er had kunnen gebeuren als ik wel voluit had gereden. Ik vervolg mijn weg lopend, op mijn sokken. Al krijg ik na een kwartier wel mijn schoenen, want die zijn ze gaan halen.

Uiteindelijk eindigen we gezellig bij mijn vriendin in de tuin en hebben we het nog supergezellig. Ach gelukkig is het nooit saai met ons.

Zondag

Het is vaderdag vandaag, de kinderen zijn al vroeg wakker en dus kan de man al snel zijn cadeautjes uitpakken. Hij is blij verrast als hij ziet dat ik zijn foto’s heb laten afdrukken op onderzetters en aluminium. En ook de zelfgemaakte en overige cadeaus vallen goed in de smaak.

Tussen de middag maak ik lekker een flinke bak met fruit voor mezelf en de kinderen.

Hoewel we een pyjamadag hebben, kleed mijn tuttebel zich toch aan. Ik ben zo blij dat ik eindelijk een steenblauw shirtje heb gevonden voor haar. Die kleur staat haar zo goed. En kijk haar eens zitten, mijn baby wordt echt groot. Over een paar weken wordt ze alweer zes, zucht!

We eten pappardelle ai funghi, maar mijn tuttebel is niet zo gek op paddenstoelen en dus bedenk ik op het laatste moment dat ik voor haar wel tomaatjes, pesto en pijnboompitjes kan wokken, zodat ze niet alleen maar witte pasta eet. Maar dit is echt lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen