Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ticket to Ride Amsterdam – het spel met de handelsroutes van de 17de eeuw – review

Als het om bordspellen gaat, dan is Ticket to Ride toch onze absolute favoriet. We hebben dan ook al aardig wat edities in de kast liggen, van Mijn eerste Reis voor de kinderen tot aan de USA versie. Toen ik de mail kreeg van Asmodee dat er een nieuwe versie is, die ook nog eens over Amsterdam gaat, wilde ik die natuurlijk meteen hebben. In deze blog lees je alles over de nieuwste Ticket to Ride Amsterdam en haar handelsroutes.

Ticket to Ride Amsterdam

In deze versie van Ticket to Ride worden we mee terug genomen naar de gouden eeuw. De 17de eeuw staat bekend om haar glorieuze handelsjaren, waarin Amsterdam de belangrijkste en rijkste handelsstad van de wereld was. Hier werden de handelswaren uit de schepen opgeslagen in onder andere de havens en de pakhuizen, die langs de grachten liggen, waardoor ook veel handelsroutes binnen Amsterdam zelf ontstonden.

Het spel

In dit spel is het de bedoeling dat de spelers zo snel en zoveel mogelijk handelsroutes claimen. De handelsroutes van toen zijn in kaart gebracht en terug te vinden op het bord. Iedere speler krijgt contractkaarten waarop deze routes zijn beschreven. Heb je een route helemaal geclaimd, dan kun je nieuwe contractkaarten krijgen. De handelsroutes kun je alleen maar claimen aan de hand van de karren die je aan het begin van het spel krijgt. Om deze karren op je routes te gebruiken heb je transportkaarten nodig. Op deze transportkaarten staan ook de kleuren van de routes op het bord. Zodra je voldoende transportkaarten hebt gespaard, kun je de kaartjes inleveren en de karren op de route van jouw keuze zetten, mits deze nog niet is geclaimd door een tegenspeler natuurlijk. De winnaar is degene die uiteindelijk de meeste punten heeft gehaald met het claimen van de routes en de bonushandelskaarten, waarmee je extra punten kunt verdienen.

Wat vinden wij van Ticket to Ride Amsterdam?

Uiteraard hebben wij de Amsterdam editie uitgebreid gespeeld. Als groot fan van Ticket to Ride zijn wij echt enorm enthousiast over deze editie. Waar de USA of Europe edities nog weleens avondvullend kunnen zijn, is dat met dit spel helemaal niet aan de orde. Met een kwartier kan het spel gespeeld zijn en dat is voor als je zin hebt in even snel een spelletje spelen helemaal super. In de vakantie waren we Ticket to Ride Mijn eerste reis vergeten mee te nemen voor de kinderen en dus speelden we Amsterdam met ze. Mijn olijke duo was laaiend enthousiast, want ze konden nu ook eindelijk eens een spel van ons spelen. Kortom, een aanrader voor jong en oud dus.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar Ticket to Ride Amsterdam? Je kunt het onder andere kopen bij Bol.com

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

In deze blog maak ik gebruik van een affiliate link, hierover kun je meer lezen in de disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.