Top 7 favoriete spelletjes van mijn kinderen

Nu we allemaal noodgedwongen thuis moeten blijven vanwege het coronavirus, kan ik me heel goed voorstellen dat kinderen het na een aantal dagen binnen zitten wel hebben gezien. Hier werkt dat tenslotte net zo. Ik ben dan ook blij dat mijn kinderen gek zijn op het spelen van spelletjes. Hoewel ze bijna drie lades vol spellen hebben, spelen ze eigenlijk altijd dezelfde spelletjes. Hun favoriete spelletjes deel ik graag met je, wie weet zitten er nog wat leuke tussen, waarmee je kinderen zich de komende weken kunnen vermaken.

Triominos

Mijn tuttebel kreeg Triominos voor kerst van mijn ouders. Sindsdien spelen we ieder weekend wel een paar potjes. Ze kan er echt geen genoeg van krijgen. En hoe vaker ze wint, wat ze regelmatig doet, des te leuker ze het spel vindt.

Doolhof 3D

Ook Doolhof 3D wordt regelmatig uit de kast gehaald. Het is dan ook een heerlijk spel voor druilerige zondagen. Gezellig knus met zijn allen aan de tafel met een drankje en een hapje erbij.

Memory

Ik geloof dat we wel zes verschillende soorten memory hebben liggen, maar Freek Vonk, jonge dieren en Shimmer & Shine memory zijn op dit moment favoriet. Ik ben regelmatig de klos om met mijn olijke duo een potje te spelen. Wat ik dan stiekem wel weer heerlijk vind en het is ook nog eens heel erg goed, want zo blijf ik mijn geheugen toch ook trainen.

Kwartet

Daar strikken ze de man meestal voor. Die vindt dit altijd wel leuk om te spelen. Vooral in de vakantie wordt het heel veel gespeeld, terwijl ik toe kijk van achter mijn boek.

Ticket to Ride – Mijn eerste reis

Omdat wij zelf grote fans zijn van Ticket to Ride, besloot ik om Ticket to Ride – mijn eerste reis aan de kinderen te geven voor kerst. In eerste instantie reageerde ze niet zo enthousiast. Maar nu we het al meerdere keren hebben gespeeld, vinden ze het echt heel erg leuk. Waar ik mijn tuttebel wel echt nog moet helpen, speelt mijn bink het bijna helemaal alleen en vraagt zo nu en dan hulp aan de man. Absoluut een aanrader voor kinderen die ook graag strategisch bezig zijn.

Smartgames

Voor de zomervakantie vorig jaar kocht ik Smartgames voor in de auto. Op die manier konden ze een spelletje spelen, zonder dat ze dat samen hoefden te doen. Toen was het blijkbaar nog wat ver gezocht en vonden ze het vrij lastig. Maar vooral mijn tuttebel trekt zich nu graag terug met Smartgames XoXo en Smartgames Stars.

Hubelino

Sinds kort hebben we ook een aantal denkspellen van Hubelino, die we uitvoerig aan het testen zijn en waar nog een uitgebreide review over volgt, maar ik kan al wel zeggen dat daar nu al wel wat favorieten tussen zitten.

Welke spelletjes worden er bij jouw thuis graag gespeeld? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Deze blog bevat affiliate links, wanneer je via deze links iets zou kopen kost jou dat niets extra’s, maar levert het mij wel een kleine commissie op.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. Wendy
  22 maart 2020 / 7:21 am

  Noorderwind van 999 games is erg leuk en voor als je alleen iets wil doen is een perplexus bol erg leuk en goed voor inzicht te leren. Wij hebben de perplexus rookie die is het gemakkelijkste.

  • Marieke
   Auteur
   22 maart 2020 / 3:11 pm

   Die spellen ken ik niet, ik zal er eens naar kijken, dank je wel voor de tips.

 2. Wendy
  22 maart 2020 / 7:10 am

  Solitaire, uno kaartspel, en wij zijn fan van carcasonne junior en kolonisten van katan junior. En voor volwassenen en oudere kinderen is agricola een super leuk spel. Wij zijn echte fans van 999 games.

  • Marieke
   Auteur
   22 maart 2020 / 3:10 pm

   Oh UNO vinden ze hier inderdaad ook erg leuk om te doen.
   Carcasonne en Kolonisten vind ik zelf niet zo leuk.

 3. 21 maart 2020 / 3:29 pm

  Doolhof ken ik nog van vroeger. Niet de 3D versie hoor. Die gaan we eens uit de kast pakken!

  • Marieke
   Auteur
   21 maart 2020 / 7:56 pm

   Zeker doen! Het is en blijft een superleuk spel om te spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen