Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Verkikkerd, Verslingerd en Verknocht – Lisette Jonkman

In januari liet ik je al weten dat ik geen voornemens zou hebben, maar wel challenges met mezelf aan zou gaan. Eén van die challenges was om tien boeken te lezen binnen een jaar, met uitzondering van de boeken die ik in de vakantie lees. Die tien heb ik inmiddels gehaald. En van de allerleukste boeken laat ik je graag weten wat ik ervan vind. In Marieke Leest #2 kun je de recensie lezen van de boeken Verkikkerd, Verslingerd en Verknocht, geschreven door Lisette Jonkman.

Lisette Jonkman

Op Instagram worden regelmatig boeken gedeeld, waaronder ook de boeken van Lisette Jonkman. Merel van Lotus Writings kwam met die tip, want ik had nog niet eerder van haar gehoord. Lisette Jonkman, geboren in Haarlem, is een Nederlandse schrijfster en was onder andere columniste voor Viva. Ze heeft inmiddels tien boeken op haar naam staan. Waarvan Verkikkerd haar tweede boek was en ze met Verslingerd en Verknocht de trilogie compleet maakt.

Verkikkerd

Lucy is dolblij wanneer ze gaat studeren. Eindelijk weg van haar ouders en hoogbegaafde zusje. Maar in plaats van het geweldige studentenleven waar ze op had gehoopt, komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets te maken wil hebben met haar huisgenoten! Zeker niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Maar waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Verslingerd

Het studentenleven gaat niet altijd over rozen en zo ook niet Lucy en Kikkers relatie. Hij gaat een duet opnemen met de beroemde zangeres Laura, maar is haar interesse puur zakelijk of speelt er meer? Ondertussen kampt Lucy ook nog met een lichte social media-verslaving en begint haar populaire beautyblog steeds meer haar aandacht op te eisen. Om de chaos compleet te maken komen haar vrienden en familie ook nog eens met al hun problemen bij haar aankloppen. Ze weet dat het hoog tijd is om prioriteiten te stellen. Maar dan is de vraag, wat is er nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Verknocht

Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet.

Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…

Feelgood romans

Alle drie de romans zijn heerlijke feelgood romans, waar ik echt enorm blij van word. Ze vallen onder mijn favoriete genre, chicklits. Ondanks de enorme romantiek in de boeken, bevatten ze ook nog de nodige drama en heb ik tijdens het lezen van Verslingerd zelfs mijn tranen de vrije loop gelaten. De boeken lezen echt heerlijk weg en ik had alle drie de boeken dan ook binnen anderhalve week uit, helaas. Inmiddels zitten Lucy, Olivier en al hun vrienden zo in mijn systeem, dat ik echt heel erg hoop dat er ook nog een deel vier komt. Gelukkig kan ik nog even mijn lol op met drie delen Onbreekbaar, waarin twee andere personages uit de bovengenoemde boeken een hoofdrol spelen.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.