Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het autovakantieboek van Susan – diy

Toen mijn blog vier jaar bestond in juni, stelde ik de vraag, wat jullie nog willen zien op mijn blog. Van een aantal bezoekers kreeg ik als antwoord dat gastblogs misschien wel leuk zouden zijn. En dus vind je hieronder de eerste gastblog. Susan deelt met jullie haar do it yourself autovakantieboek. Dus mocht je nog op vakantie gaan, doe er je voordeel mee.

Over Susan

Susan is al aardig wat jaren getrouwd met haar grote liefde en moeder van een pubermeisje en een negenjarige zoon. Ik ken haar al heel wat jaartjes via social media. Ik vind Susan altijd erg grappig en enorm attent en lief. Nu blijkt ze ook nog te kunnen schrijven. Ideale combinatie lijkt me zo 😉

Kinderen en reizen

Ieder jaar is het weer even een dingetje… hoe houden we de kinderen bezig in de auto. Nu mag ik eigenlijk niet klagen hoor, want van kleins af aan hebben ze er hier weinig moeite mee om lang in de auto te zitten. Neemt niet weg dat ik wel ieder jaar het een en ander voorbereid.

Eigen tasje

Zo krijgen ze allebei een tasje die ik aan de stoel voor hun hang. Daar doe ik een soort van overlevingspakket voor de reis in. Hierin mogen sowieso niet ontbreken: pennen, potloden, gum, puntenslijper, wat te snoepen, een klein vuilniszakje, kaartspel, dobbelstenen , deksel van een schoenendoos ( kunnen ze gebruiken met dobbelen en kaarten) en cadeautjes waar ze er om de 200 km één van mogen pakken (kleinigheidjes van de action) en last but not least: het autovakantieboek.

Autovakantieboek

Dit boek maak ik altijd zelf. Het is even werk maar dan heb je ook wat 😉 En eigenlijk is het super simpel! Dit jaar heb ik op een voorkant een Google maps foto van onze camping. In het boek heb ik lijsten met Italiaanse woorden en de betekenis gedaan, zelfgemaakte woordzoekers, punt tot punt puzzeltjes, Zweedse puzzel, en sudoku’s. Voor mijn meisjespuber een Ed Sheeran kleurplaat en voor mijn 9 jarig mannetje een lama kleurplaat uit fortnite.

En er staat nog meer in

Verder heel veel zoekplaatjes voor onderweg: 10 rode en 10 gele auto’s, 10 caravans, 20 windmolens etc etc. Dit zet ik er plaatje voor plaatje neer zodat ze ze door kunnen strepen. Dan nog een nummerbordenbingo, zoek de verschillen plaatjes en wat vragen voor de kinderen zoals bijvoorbeeld: noem 10 dingen die je op vakantie wil doen. En zo staan er nog wel wat meer dingen in.

Interesses

Het mooie van zelf maken is dat je het boek helemaal aan je eigen kind en zijn/haar leeftijd en interesses kan aanpassen. Hier wordt er in ieder geval ieder jaar weer naar uitgekeken.

Ohhh en nog een laatste tip:

Ook zo zat van het eeuwige gezeur om lekkers, ijsjes, iets leuks uit de camping winkel enzo? Hier hebben we altijd 2 slingers met enveloppen mee. Voor iedere dag op de camping één. De bedragen die je er in kan doen zijn natuurlijk heel persoonlijk maar hier variëren ze van €0,50 tot €2,-. Iedere dag mogen ze die van die dag pakken. Ze mogen wel sparen maar geen enveloppen van dagen erna pakken. Werkt super en het is iedere dag een klein cadeautje.

Het enige dat nu nog moet gebeuren is enorm genieten van een welverdiende vakantie!

Italie, here we come!!!!

Lieve Susan

Dank je wel voor je leuke blog, ik denk dat je heel wat mensen die nog op vakantie gaan, op een idee hebt gebracht. Hele fijne vakantie in Bella Italia!! X

En heb jij al zin gekregen om zo’n gaaf autovakantieboek te maken? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Susan
  8 augustus 2018 / 8:27 am

  Wat een lieve woorden zeg! Dankjewel

  • Marieke
   Auteur
   9 augustus 2018 / 11:16 pm

   Graag gedaan en jij superbedankt voor het delen van jouw vakantietip! Fijne vakantie. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.