Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De week van Marieke 22-2020 – Blondies in beweging, blijdorp en op visite

Voor het eerst sinds lange tijd hadden we een drukke week. Wij werkten gewoon en de kinderen gingen drie volledige dagen naar de bso en school. Met de kinderen ging ik gezellig naar Blijdorp toe, waar we echt naar uit hebben gekeken. En we hadden een weekend vol leuke dates, want we gingen op visite bij vrienden in de buurt, maar ook in Zuid-Limburg. Kortom een week met een grote strik erom heen.

Maandag

Vandaag mogen de kinderen voor het eerst sinds weken weer naar de voorschoolse opvang. Om de dag goed en sportief te beginnen doen we dit lekker op de fiets.

Als ik terug kom, mag ik meteen aan het werk. Maar natuurlijk niet zonder ontbijt.

Mijn tuttebel heeft een wrat en omdat de huid erom heen, na behandeling van de wrat, enorm jeukt, vraagt ze of ik er wat op wil smeren. Na Bolle Jezus hebben we vanaf nu ook Valse Line.

Dinsdag

Vandaag zijn de kinderen weer een dagje thuis. Tussen de middag gaan we weer een rondje fietsen en lopen. Tijdens de wandeling kom ik deze mooie bloemen tegen.

Als mijn tuttebel last heeft van haar wrat wordt ze door haar grote broer gedragen.

’s Avonds is het weer skateavond en rijden we weer een heerlijk rondje.

Woensdag

Al dagen heb ik trek in een boterham met pindakaas en geef daar vanmorgen maar eens aan toe. Nadeel van brood is, dat ik halverwege de ochtend trek krijg in andere dingen, terwijl ik pas met de lunch weer eet.

Zodra de kinderen op bed liggen, plof ik op de bank met een beker thee, bak meloen en The Bachelorette. Zoeter kan het die avond niet worden.

Donderdag

We gaan weer op de fiets naar de bso. Dit keer gaat de man ook gezellig mee. Mijn tuttebel is zo blij en trots dat ze op haar eigen fiets mag.

Vrijdag

We beginnen deze vrijdag met een uurtje thuisonderwijs voor allebei.

Daarna gaan we lekker een dagje struinen in Blijdorp. Zo fijn dat dat weer kan. Ondanks dat er niet veel mensen naar binnen mogen, vind ik het er nog best druk. Maar de kinderen hebben het naar hun zin. En dat is het belangrijkste.

Zaterdag

Na de voetbal van mijn bink gaan we bij vrienden op visite voor de verjaardag van hun oudste. Zo bijzonder om een coronaverjaardag mee te maken. Al is de één op één tijd wel echt heel erg lekker. Zeker omdat we elkaar ook al heel lang niet hebben gezien.
Na de verjaardag gaan we meteen bij andere vrienden op visite, zodat de kinderen daar even lekker kunnen afkoelen in het zwembad. En wij gezellig bij kunnen kletsen in de zon.

Na het avondeten fiets ik terug naar mijn vriendin en gaan we weer een stukje skaten. Aangezien ik zo slim was om sneakersokjes en een driekwart legging aan te doen, krijg ik na een kilometer al pijn in mijn benen. Mijn skates schuren langs mijn benen en als ik na ruim vier kilometer kijk, zie ik dat mijn huid kapot is. Toch weerhoudt dat me er niet van om steeds nog even het rondje uit te breiden. Bij thuiskomst zijn de plekken zo pijnlijk op beide benen, dat het met douchen gewoon echt enorm gaat branden. Nou ja wie mooi wil zijn moet pijn lijden zullen we maar zeggen.

Zondag

Vandaag staat een dagje Zuid-Limburg op de planning en daar kijk ik al de hele week enorm naar uit. Eerst gaan we met een vriend wandelen in het bos bij camping De Watertoren.

Daarna gaan we bij vrienden op visite, waar we echt een heerlijke middag hebben. Uiteraard wordt er vlaai gegeten.

Mijn bink vermaakt zich prima met hun pup.

We eten een typisch Limburgs gerecht, friet zoervleisj. Man wat is dat lekker zeg! Dat is echt wel een gerecht om te onthouden voor als we hier weer zijn. We krijgen ook meteen een tip van waar we dat in de buurt van Vijlen kunnen eten.

En daarna is het alweer tijd om dit mooie stukje Nederland te verlaten. Zoals altijd met een klein beetje pijn in mijn hart. En zit deze heerlijke week er ook weer op.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest


Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.