Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Oorpijn, koningsspelen en pubquiz – Mariekes Weekly 15-2019

Een drukke maar heerlijke week achter de rug. Die volgepland stond met onder andere de koningsspelen en een pubquiz. Daarnaast bleek mijn tuttebel ook nog eens oorpijn te hebben met een slapeloze nacht tot gevolg. Wat we nog meer deden lees je natuurlijk in een nieuwe Mariekes Weekly.

Maandag

Mijn binkie vraagt aan mijn tuttebel of hij even haar tanden moet napoetsen. De foto is eigenlijk te blurry om te posten, maar te schattig om niet te delen.

‘s Middags mogen we ook nog voor controle naar de tandarts, waar we zonder problemen ook weer vertrekken. Wel krijgt mijn binkie voor het eerst fluoride, wat hij zonder problemen doet, in tegenstelling tot zijn moeder, die er vroeger een drama van maakte.

Dinsdag

Na een ontzettend slechte nacht, waarin mijn tuttebel veel last had van oorpijn, gaat de wekker veel te vroeg. Ondanks te weinig slaap is ze wel vrolijk en lijkt het wel of de pijn helemaal weg is, ook omdat haar oor open is nu. We besluiten haar wel gewoon naar school te doen, als het dan echt niet gaat kunnen we altijd nog naar huis toe.

Om vier uur word ik door de bso gebeld, dat ze echt heel zielig is. Gelukkig is de man dan al onderweg naar de bso. Via de huisarts regel ik nog oordruppels, zodat we in ieder geval een goede nacht tegemoet gaan.

Woensdag

Mijn tuttebel slaapt de hele nacht door. Haar andere oor is nu ook open gegaan en dat vermindert de oorpijn enorm.

Eigenlijk is het mijn balansdag, maar de macaroni ruikt zo lekker dat ik toch daar maar voor ga in plaats van voor een maaltijdsalade.

Donderdag

Eten de man en ik samen, want de kinderen hebben zichzelf uitgenodigd bij de buurvrouw. Als ze terugkomen hebben ze medailles om van het hardlopen en voor ik het weet heb ik me opgegeven voor een tweede run. Dit keer eentje van vijf kilometer, goede voorbereiding op de harbourrun voor oktober.

‘s Avonds kruip ik lekker in een hoekje van de bank met mijn favoriete thee, chocola en Temptation Island.

Vrijdag

Vandaag zijn de koningsspelen en de kinderen hebben er echt enorm veel zin in.

Ik mag tussen door ook nog naar het ziekenhuis toe voor een echo.

‘s Middags maak ik deze foto van mijn tuttebel, die stiekem zit te kleien op haar slaapkamer.

Rond vieren vertrek ik richting Rotterdam om drie collegaatjes op te halen. We gaan een hapje eten bij Ketelbinkie, wat erg goed is. De bediening is alleen wat minder.

Aansluitend hebben we een pubquiz en dat is wel echt heel erg leuk om te doen. Uiteindelijk worden we veertiende van de vierentwintig teams. Voor een eerste keer best knap dus.

Zaterdag

Zijn de mannen samen op pad en blijven mijn tuttebel en ik samen thuis. Beetje rommelen in huis en boekjes lezen.

Ook heeft ze haar allereerste danspresentatie. Superleuk om te zien. Helaas zat ik te ver weg voor duidelijke foto’s.

De mannen vermaken zich ondertussen prima bij mijn schoonmoeder.

Eenmaal weer thuis besluit ik om weer eens iets met mijn invulboeken te doen, want dat is ook echt al even geleden.

Als de kinderen op bed liggen ‘s avonds, spelen wij gezellig een spelletje Ticket to Ride.

Zondag

Gisteren had ik voor mezelf een route uitgestippeld, die rond de vijf kilometer zou zijn. Met het oog op de run in juni wil ik dat heel graag proberen. En ik ben echt zo trots als dat dus daadwerkelijk lukt. Ik doe er precies veertig minuten over. En mijn dag kan dan ook niet meer stuk.

Aan het einde van de ochtend gaan we naar Den Haag toe met zijn vieren, om de telefoon van de man te laten repareren. We komen er onder andere deze gave streetart tegen.

Thuis begin ik, na even te hebben gezeten, aan het eten. Hartige taart met bolognesesaus staat er op het menu vandaag. En het smaakt echt weer heerlijk, al zeg ik het zelf.

Hoe was jullie week? Ik lees het graag hieronder.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.