Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zuid-Limburg – bucketlist – wat we allemaal willen zien en doen

Nog even en dan mogen we echt op vakantie naar het vakantiehuisje in Zuid-Limburg. Ik zocht al wel even uit wat we allemaal kunnen en willen doen op vakantie. In deze blog kun je onze bucketlist lezen.

Miljoenenlijn

De vorige keer toen we met zijn vieren in Zuid-Limburg waren wilden we hier al heen, alleen kwam het er toen niet van. Voor dit jaar was het nog even onzeker of het wel door kon gaan. Maar de Miljoenenlijn is sinds 2 augustus weer open en met de nodige aanpassingen kunnen we wel met de oude stoomtrein van Simpelveld naar Schin op Geul rijden. De kaartjes zijn zelfs al gereserveerd.

Valkenburg

Toen de man vorig jaar vertelde dat Valkenburg zo mooi was, werd ik meteen nieuwsgierig. Met de tip van een vriendin gaan de kinderen Valkenburg ook echt wel heel erg leuk vinden. Er is namelijk een kabelbaan en als ze eenmaal boven zijn dan kunnen ze rodelen. In 2017 tijdens onze vakantie in Duitsland vonden ze dat al helemaal geweldig. Dus dit gaan ze zeker weten superleuk vinden.

Mondo Verde

In dit familiepark zijn dieren, attracties en heel veel wereldtuinen te zien. Aangezien we vorig jaar al in Gaia Zoo waren, lijkt het me erg leuk om nu hierheen te gaan. En met kaartjes via aktievandedag.nl hebben we nog een heleboel korting ook. Daarnaast is het ook nog eens all inclusive, dus dat is ook mooi meegenomen.

Maastricht

Inmiddels ben ik al meerdere keren in Maastricht geweest, maar heb ik de stad nog nooit echt uitvoerig bekeken. Althans niet zo als de man dat eerder al deed. Zo wil ik graag het Sphinx kwartier bezoeken, om de industriële sfeer te proeven en te fotograferen. Voor de kinderen is er ook een heuse speurtocht uitgezet door de VVV van Maastricht. Zo kunnen zij ook actief deelnemen aan het bekijken van de stad en hoeven ze zich niet te vervelen. Al doen ze dat toch al niet snel in een stad. Als ze een kerk kunnen bezichtigen zijn ze vaak al helemaal blij.

Heerlen

Vorig jaar ben ik al samen met mijn vriendin gaan shoppen in Heerlen en at ik met de man en vrienden superlekkere sushi. Maar Heerlen heeft meer. Zo hebben ze er veel streetart en de man en ik vinden dat dus echt geweldig. Fotocamera’s mee en gaan.

Mergellandroute

Eigenlijk had ik de Mergellandroute in gedachte voor als het een dag wat minder weer zou zijn. Al moet het dan niet mistig zijn of zo, want dan kun je de vergezichten nog niet zien. Maar het lijkt me verder een prima dagbesteding waarbij je heel veel van het Zuid-Limburgse heuvellandschap te zien krijgt.

Continium

Aangezien het Nederland is, moeten we er rekening mee houden dat we niet alleen maar mooi weer zullen hebben. Mocht het inderdaad gaan regenen, dan kunnen we nog naar het Continium in Kerkrade. Hier kunnen de kinderen reizen door de ruimte. In de vernieuwde explore zone komen ze met de doestations meer te weten over wonen, voeding, werken, gezondheid en leren. Echt iets voor mijn leergierige duo. Ik zou bijna zeggen, laat de regen maar komen.

Steinerbos

In Zuid-Limburg is genoeg bos, maar mij werd aangeraden om vooral naar het Steinerbos te gaan. Even googelen leerde me dat dit eigenlijk niet echt een bos is, maar meer een park, waar de kinderen zich onder andere uit kunnen leven in een speelbos. Maar er is nog veel meer, zoals een buitenzwembad, speeltuin, blotevoetenpad, skelterbaan en kinderboerderij.

Alternatieve uitstapjes

Van volgers op Instagram kreeg ik ook nog de volgende tips, maar die staan op het lijstje alternatieve opties. Anders mag ik nog wel een week vakantie nemen.

 • blotevoetenpad Brunssum
 • Ransdaal heuvellandschap
 • Kasteelpark
 • Snowworld

Mochten we ons dan alsnog gaan vervelen, dan is er gelukkig ook nog genoeg te doen op het vakantiepark.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Wendy
  9 augustus 2020 / 5:53 am

  Ik woon zelf in midden limburg. Wij gaan regelmatig een paar uurtjes naar valkenburg. Daar is inderdaad veel te beleven. Je zou ook nog de diverse groten kunnen bekijken of naar de steenkolenmijnmuseum of de valkenier. En continium is zeker een aanrader.

  • Marieke
   Auteur
   9 augustus 2020 / 7:52 pm

   Dank je wel voor je reactie en je extra tips en uitjes.

 2. 7 augustus 2020 / 7:10 am

  Mondo Verde ben ik vrij aan het begin geweest jaren terug. Toen was het al prachtig dus dat moet alleen maar beter zijn geworden. En Steinerbos is vooral jeugdsentiment. Super leuk was dat daar. Tja en Gaia Zoo is gewoon geweldig in Valkenburg heb je trouwens een heerlijk tapas restaurant

  • Marieke
   Auteur
   8 augustus 2020 / 3:05 pm

   Oh klinkt goed zeg. Ik ben wel benieuwd hoe ver we komen met onze bucketlist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.