Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vijf leukste manieren voor een geboorteaankondiging*

In mijn omgeving lijkt het momenteel wel of er een babyboom gaande is, de een na de ander raakt zwanger. Superleuk natuurlijk en ik geniet lekker op afstand mee. Speciaal voor al die zwangere vrouwen in mijn omgeving ging ik op zoek naar de vijf leukste manieren voor een geboorteaankondiging.

Geboorteaankondiging

Met een zwangere buurvrouw, kdv leidster, vriendinnen van mijn zusje en een aantal meiden op social media die zwanger zijn, zit ik voor mijn gevoel ineens weer tussen de zwangere vrouwen. Momenteel lijkt het nog wel meer dan voor de coronacrisis te zijn, maar dat kan natuurlijk ook maar gewoon schijn zijn. Wellicht valt het nu meer op. Geprikkeld door al die zwangere dames, was ik nieuwsgierig naar wat er tegenwoordig eigenlijk allemaal te krijgen is als het gaat om het aankondigen van een geboorte. Aangezien het voor mij al bijna acht en zes jaar geleden is, ging ik op zoek naar de vijf leukste manieren voor een geboorteaankondiging in en rond het huis.

Geboorteborden voor aan het raam

Tijdens het googelen op geboorteaankondiging kreeg ik al snel geboortebord voor aan het raam te zien. De borden zien er uit als te koop borden en worden dan ook makelaarsborden genoemd. Deze geboorteborden kun je zelf ontwerpen naar eigen smaak. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende maten en zetten ze bij Geboorteplein nog gratis de naam van de baby en bijvoorbeeld een spreuk of tekst op het raambord. Superleuk en lekker opvallend.

Borden voor in de tuin

Ben je in het bezit van een tuin, bij Geboorteplein zag ik ook hele gave borden voor in de tuin. Ook deze zijn er in allerlei formaten en geheel naar eigen inzicht te ontwerpen. De borden zijn er in diverse stijlen zo zou je bijvoorbeeld voor een olifant of giraf kunnen gaan of het gewoon bij de klassieke ooievaar kunnen houden. Wil je geen dier, dan zou je nog kunnen kiezen voor een wegwijzer, die je ook helemaal kunt ontwerpen zoals jij dat wilt.

Geboorteslinger

Had ik bij de geboorte van mijn bink nog een blauwe kartonnenslinger met “Hoera er is een jongen geboren”, kon ik die nu online nergens meer vinden. Wel vond ik een leuke geboorteslinger met allemaal rompers, waar dan op iedere romper een letter van de naam van de baby komt te staan. Als je een beetje creatief bent aangelegd, dan is dit wel echt heel erg leuk om te maken.

Raamtekening

Voor de rompers was creatief zijn al wel enigszins een vereiste, maar een geboorteaankondiging in de vorm van een raamtekening vraagt toch ook wel wat tekenskills. Al zijn er best wel wat raamtekeningen over geboorteaankondigingen te vinden als je goed zoekt op het wereldwijde web.

Geboortevlag

Heb je een vlaggenhouder, dan zou je nog eens aan een geboortevlag kunnen denken. Op zo’n geboortevlag kun je de naam en eventueel een spreuk of tekst zetten. Verder is de geboortevlag net als de eerder genoemde geboorteborden te krijgen in verschillende ontwerpen en kleuren. De grootte van de vlag is wel afhankelijk van de vlaggenstok waar deze aan moet komen.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.