Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 45-2020 – geen school, coronaproofverjaardagen en elfendeurtjes

Afgelopen week had ik een goeie week. Voor het eerst in tijden kan ik me weer beter concentreren. Lukt het me bijvoorbeeld om langer te lezen. Iets wat wel echt heel erg fijn is. Mijn tuttebel had een ochtend geen school en we gingen ook nog op zoek naar echte elfendeurtjes. Je leest het allemaal weer in de nieuwe week van Marieke.

Maandag

Na een best fijn weekend met niet al te veel prikkels, is het tijd voor online therapie. De burn-out therapie houdt me wel echt een spiegel voor en dat vind ik toch best nog wel confronterend.

Na een heerlijke wandeling van ruim driekwartier plof ik lekker op de bank met een heerlijk boek van Wendy Brokers.

Van de bso krijg ik ‘s middags heerlijke foto’s van mijn tuttebel en haar vriendinnetje. Het thema is Hollywood en ze waren samen in een spa. Smeerden yoghurt honing maskers op elkaars gezicht en moesten daarna natuurlijk wel even lekker relaxen.

Dinsdag

Gisteren besloten dat ik misschien best wel weer kan gaan hardlopen. Naast dat het goed is voor het afvallen, maak ik ook nog eens op een goede manier mijn hoofd leeg. Goed begin van de dag dus. Dus vanmorgen maar meteen begonnen, genoten van het uitzicht en van het feit dat het helemaal niet zo slechts ging als ik eigenlijk had verwacht. Min vijftien kilo lichter en een goede conditie van het skaten werpen nu dan toch ook zijn vruchten af tijdens het hardlopen.

De zon schijnt heerlijk naar binnen. Ik hoor (Calathea’s maken herrie met hun bladeren) en zie mijn planten zichtbaar genieten van het licht dat op hun bladeren valt.

Woensdag

Ja hoor het is weer woensdag wasdag. Vandaag heb ik iets andere producten gebruikt dan normaal. Gelukkig zit mijn haar, met hier en daar een eigenwijze krul, wel gewoon goed. Maar het is niet voor herhaling vatbaar, aangezien ik echt heel veel jeuk op mijn hoofd heb.

De man is vanavond fotograferen in de Botlek, dus breng ik de kinderen naar de voetbal. Met een boek in de auto is dat best prima te doen zo.

Donderdag

Ik houd van de herfst, al is het alleen maar voor de ontzettend mooie luchten die het oplevert tijdens de zonsop- en ondergang.

Onze mood op donderdagavond? Ik denk dat de foto alleszeggend is. Mijn olijke duo is moe van vier dagen school in combinatie met bso en ik ben moe van een heftige, maar fijne therapiesessie. Niks lekkerders om dan met zijn drietjes te kroelen.

Vrijdag

Vandaag breng ik de kinderen naar school. Eenmaal op school hoor ik dat ik mijn tuttebel weer mee mag nemen, omdat haar juf met spoed is weggeroepen. Aangezien niet iedereen zomaar oppas heeft geregeld op korte termijn, neem ik één van haar vriendinnetjes mee naar huis. Het is hartstikke gezellig met de meiden. Ze spelen met Lego, we knutselen met zijn drieën en we gaan ook nog lekker een rondje wandelen in het park.

Zodra het vriendinnetje is opgehaald, ga ik met een boek op de bank zitten. Hoewel ik het fijn vond dat ik dit kon doen, ben ik wel echt heel erg moe.

Zaterdag

Er staat weer een rondje hardlopen op de planning. Dit keer gaat mijn bink mee, omdat ik niet zeker weet of ik op tijd terug ben voordat de man en mijn tuttebel weg zijn naar de voetbal. Het is gezellig, maar nu pas merk ik wat een kletskous mijn bink is.

We gaan met zijn vieren naar het bos toe, want we hebben vernomen dat er tegenwoordig elfjes in het bos wonen. Helaas zien we de elfjes niet, maar we komen wel de zeven elfendeurtjes tegen. Zo grappig om te zien hoe druk de kinderen waren met het zoeken van de deurtjes.

Vandaag hebben we maar liefst twee coronaproofverjaardagen. Bij de één gaan we langs de deur om een cadeautje te brengen en een taartje te halen. De ander komt bij ons langs om een taartje te brengen en een cadeautje te halen. Hoewel ik het een bijzonder iets vind dat verjaardagen niet gewoon gevierd kunnen worden, ben ik stiekem wel blij dat ik niet naar drukke verjaardagen toe hoef, want die drukte benauwd me wel nog steeds enorm.

Zondag

Ook vandaag hebben we een coronaproofverjaardag. Mijn vriendinnetje is zeven jaar geworden. Helaas ook hier geen groot feest, maar wel cadeautjes en gebak en natuurlijk gefeliciteerd worden door haar vriendjes.

Vanmiddag worden de knikkerbanen van Hubelino en Gravitrax te voorschijn gehaald en zijn de kinderen (en de man) de hele middag lekker zoet met het bouwen van de banen.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.