Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hubelino Pi starterset – je eigen knikkerbaan bouwen – review

Van Hubelino kregen wij de Hubelino Pi starter set. Wij hebben deze knikkerbaan gebouwd, getest, nogmaals gebouwd en uiteraard zijn er al wat knikkers door de baan heen gerold. Wat we van deze knikkerbaan van Hubelino vinden kun je lezen in deze blog.

Hubelino

Hubelino ken je wellicht al wel van de knikkerbanen die compatibel zijn met Duplo of van de denkspellen voor kinderen vanaf vier jaar. Hubelino Pi is voor kinderen vanaf 8 jaar, die graag de uitdaging van het bouwen van een knikkerbaan aan gaan.

Starter set

Wij kregen de Marble Run Starter set. In deze set zitten 214 onderdelen, waaronder 2 grondplaten, 92 knikkerbaan elementen, 116 constructie elementen en 4 stalen knikkers. Daarnaast zit er ook nog een instructieboekje in, waarbij stap voor stap wordt uitgelegd welke elementen je nodig hebt en waar ze geplaatst moeten worden.

Meer onderdelen

Naast de starterset heb je onder andere ook nog de Marble Run set M en XL, hiermee kun je de startset eventueel uitbreiden. De XL bevat ook nog vier magnetische kanonnen om de knikkers mee door de baan te schieten, waardoor de race nog leuker en spannender wordt. Deze kanonnen worden ook nog in een aparte set verkocht.

Compatibel

Het leuke van Hubelino is dat je zowel de normale als de Pi varianten met Duplo en Lego kunt combineren. De elementen zijn namelijk allemaal 100% compatibel. Op deze manier kan je kind naar hartelust zijn eigen knikkerbanen bouwen en creëren. Hiermee krijgt het ook inzicht in natuurkunde op een leuke, speelse en vooral voor hun interessante manier.

Wat vinden wij van Hubelino?

Toen de kinderen de doos uitpakten waren ze echt enorm enthousiast en probeerde ze meteen te bouwen. Ondanks dat mijn olijke duo veel bouwt met Lego, lukte het met de knikkerbaan toch niet zo. Wij moesten er toch wel echt aan te pas komen. Heel eerlijk zelfs, ik ben er drie keer aan begonnen, omdat het door onstabiliteit weer in elkaar viel en soms in het instructieboekje gewoon niet helemaal duidelijk was hoe er dan precies gebouwd moest worden. Maar de aanhouder wint en het is ons gelukt om de baan volledig te bouwen en er is heerlijk meegespeeld. Tot er een onderdeel los liet, we die weer vast wilde maken en de hele knikkerbaan weer instortte. Het hebben van veel geduld en goed kunnen tellen is dus wel echt een must als je hier aan begint.

In deze blog wordt gebruik gemaakt van affiliate links, meer informatie hierover kun je vinden in de disclaimer. Daarnaast is deze blog tot stand gekomen middels een samenwerking, maar heeft dit geen invloed op mijn mening over het product.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Marian B
  7 november 2020 / 3:33 pm

  Het ziet er leuk en uitdagend uit!

  • Marieke
   Auteur
   7 november 2020 / 4:31 pm

   Dat is het ook echt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.