Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

100 waanzinnige weetjes over wetenschap – boekenkast van de kinderen #11

Een poosje geleden kon je al de recensie lezen van het boek Waarom?, een boek waarin waarom-vragen met een wetenschappelijk onderbouwd antwoord worden beantwoord. In 100 waanzinnge weetjes over wetenschap wordt de wetenschap verder uitgelicht. In deze blog lees je alles over dit boek.

100 waanzinnige weetjes over wetenschap, Uitgeverij Deltas, ISBN: 978-90-447-5866-5

Over 100 waanzinnige weetjes over wetenschap

In dit boek staat de wetenschap centraal. Zo wordt aan het begin van het boek uitgelegd wat wetenschap precies is en dat er diverse vakgebieden zijn waarin de wetenschapper zich kan specialiseren. Op die manier kunnen er antwoorden gegeven worden op verschillende vragen. In het boek komen dus 100 verschillende weetjes aanbod. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan alles over het heelal, spinrag, het bouwen van bruggen en, heel leuk voor de kinderen van nu, de allereerste computers. Ieder weetje is een hoofdstuk. Waar volwassenen met dit soort boeken vaak hele stukken tekst te zien krijgen, is dat in dit boek veel beter verdeeld. De teksten zijn kort en worden vergezeld van illustraties die het voor de beeldvorming van kinderen allemaal nog net even makkelijker maken.

Voor wie is het boek?

Het boek is niet echt leeftijdsgebonden vind ik. Heb jij een kind wat met vier jaar al enorm geïnteresseerd is in bepaalde onderwerpen, zoals de maan of of over dieren, dan kun je dit boek samen met hem/haar bekijken, maar je zou er natuurlijk ook al uit kunnen voorlezen, kennis op doen is nooit verkeerd. Echt zelfstandig lezen kan wel pas vanaf acht ongeveer, dit in verband met toch wel moeilijke woorden in het boek.

Wat vinden wij van het boek?

Mijn bink, die bijna acht is, leest het inmiddels wel zelf, maar als er moeilijke woorden zijn die hij niet kan lezen of niet begrijpt, vraagt hij wel echt om hulp. Daarnaast vindt de man wetenschap ook altijd erg interessant. Hij kijkt en leest dan ook graag samen met hem mee. En eerlijk is eerlijk hoe leuk is het nou om ze samen zo te zien zitten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar 100 waanzinnige weetjes over de wetenschap? Je kunt het boek onder andere kopen bij Bol.com en Vos en van der Leer.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.