Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een kneus met fotoalbums maken of toch niet?

Als ik over het maken van fotoalbums begin, ben ik echt niet de enige, die daar enorm mee achter loopt. Maar ik ben echt een enorme kneus als het gaat om het maken van digitale fotoalbums of toch niet?

Tijdgebrek

Vroeger vond ik het heerlijk om te doen. Lekker relaxt en chill, beetje freubelen, knippen en plakken. Met letters stoeien en teksten bedenken. Maar door tijdgebrek komt het er gewoon niet van om uitgebreid te gaan zitten.

Van uitstel komt afstel

Hoewel ik alles in huis heb, vertoon ik, wat fotoalbums maken betreft, gewoon uitstelgedrag. Tijdgebrek is een dingetje, maar de zin om het te doen, is dus ook wel iets. En zo loop ik dus een vakantie of tig achter en zijn ook de albums van de kinderen nog altijd niet bijgewerkt.

Kneus

Ja ik hoor je denken, waarom maak je ze dan niet digitaal? Omdat ik met recht een kneus ben met het maken van fotoalbums online. Ik heb al zo veel verschillende sites geprobeerd, maar tegen de tijd dat ik denk te weten hoe het moet, druk ik op een verkeerde knop en is alles gewist. Maar echt hoor, dan ben ik er dus helemaal klaar mee. Doe de laptop uit en ga wat anders doen. En voordat ik het weet, zijn er zo weer maanden verstreken.

Albelli

Maar toen was daar Albelli. Eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit een fotoalbum via Albelli geprobeerd te maken. Waarom niet? Ik vind het vrij prijzig en dat vind ik het dan weer niet waard. Maar als je dan toch de kans krijgt, waarom dan ook niet eigenlijk.

Waar ga ik een album van maken?

Ondanks tijdgebrek, maakte ik tijd en zin om het fotoalbum te maken. Maar ja, waar ga ik beginnen. Van afgelopen jaar liggen de geprinte foto’s al klaar en heb ik ook een album, dus dat vind ik zonde. Het werd de vakantie van twee jaar geleden. Zo kon ik ook meteen in de vakantiestemming komen voor dit jaar.

Foto’s uitzoeken

Dit keer besloot ik om eerst de foto’s uit te zoeken, die ik in het album wilde hebben. Ik maakte per dag een mapje aan op mijn macbook en vanuit daar ben ik gaan werken. Voor de voorkant wilde ik een foto van Lazise hebben en voor de achterkant gebruikte ik de collages, die ik altijd maak voor mijn dagelijkse update op mijn privé Facebookpagina.

Het maken van het album

Ik, als kneus, opende het programma, onder het mom, ik ga het proberen, maar er zal wel niks van terecht komen. Maar ik heb mezelf overtroffen, door vooral geen moeilijke indelingen te maken. Simpel was voor mij, in deze, echt het sleutelwoord. Achteraf had ik dus al veel eerder simpel moeten denken of doen.

Het resultaat

Mag er absoluut zijn, want ik was best huiverig voor de kwaliteit van het album, aangezien ik alleen maar foto’s van mijn mobiel heb gebruikt, want ja dat is nu eenmaal de camera die ik het meest bij me heb en die ik gewoon veel sneller pak dan mijn compactcamera. Daarnaast is de kwaliteit van de foto’s eigenlijk beter dan van mijn compact camera. Tijd voor een andere dus. Tips zijn welkom.

Conclusie

Ondanks dat het vrij prijzig is, om een album te maken, is het wel absoluut de moeite waard om dit via Albelli te doen. Ik ben blij dat ik het op deze manier heb mogen uitproberen. En aangezien Albelli regelmatig acties heeft, is het fotoalbum van aankomende vakantie misschien wel een stuk sneller gemaakt.

Heb jij al weleens een digitaal fotoalbum gemaakt? Ben je net als ik ook een kneus of is het voor jou twee vingers in je neus werk? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

Dit blog is tot stand gekomen middels een samenwerking.
Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 10 juli 2018 / 7:32 am

  Mooie foro’s in het album! Albelli ken ok eerlijk gezegd niet. Wel van gehoord. Heb wel altijd bij Hema laten doen en laatst van een ander bedrijf. Maar je hebt duidelijk laten zien dat je absoluut geen kneus bent in het maken ervan

  • Marieke
   Auteur
   10 juli 2018 / 8:34 pm

   Lief dank je wel! Heb mezelf wel overtroffen wat dat betreft. En dat is wel heel erg fijn.
   Hema heb ik nog nooit uitgeprobeerd 🙂

 2. 9 juli 2018 / 1:28 pm

  Wat een mooi boek, ik maakte voor het eerste levensjaar van de kids ook een fotoboek.

  • Marieke
   Auteur
   10 juli 2018 / 8:32 pm

   Dank je wel! Ik vind dit toch ook wel erg gaaf. Van het eerste jaar heb ik gewoon de foto’s ingeplakt.

 3. 6 juli 2018 / 1:14 pm

  Je fotoboek ziet er mooi uit!
  Ik heb een aantal fotoboeken gemaakt als cadeautjes voor familieleden. Ik heb ze bij verschillende bedrijven laten drukken en over het algemeen vind ik de software redelijk vergelijkbaar.
  Die van Albelli heb ik nog nooit uitgetest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.