Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waarom? Een eerste vraag en antwoordboek voor kinderen – boekenkast van de kinderen #9

Van Deltas Uitgeverij kregen we weer een pareltje voor in de boekenkast van de kinderen. Waarom? Een eerste vraag en antwoordboek die kinderen van 5 tot 8 jaar een antwoord kan geven op al hun wonderlijke waarom-vragen. In deze recensie lees je alles over dit boek.

Waarom?, Uitgeverij Deltas, ISBN 978-90-447-5865-8

Nieuwsgierig

De meeste kinderen zijn van nature behoorlijk nieuwsgierig. Je herkent het vast wel dat ze je het hemd van het lijf vragen met de meest bijzondere vragen, zoals waar komt een baby vandaan? Met een makkelijk antwoord kom je vaak niet weg en wordt de vraag bijna altijd vervolgd met een waarom-vraag. Vaak wordt er dan dus nog een wat uitgebreidere uitleg van je verwacht. Catherine Ripley, expert in het beantwoorden van vragen van kinderen schreef daarom het boek Waarom? Hierin heeft zij een verzameling vragen van jonge kinderen verzameld, zodat wetenschappen leuk en begrijpelijk worden voor kinderen.

Over Waarom?

In het boek Waarom? staan de vragen per categorie ingedeeld. Er worden vragen gesteld die te maken hebben met badtijd, de supermarkt, bedtijd, buiten zijn, de keuken en boerderijdieren. Bij die vragen moet je dan bijvoorbeeld denken aan

  • Waarom moet ik naar de wc?
  • Hoe komt al dat eten hier?
  • Heeft de maan een gezicht?
  • Waarom ruiken honden overal aan?
  • Waarom ploft popcorn?
  • Waarom slapen paarden rechtop?

Alle vragen worden uitgebreid behandeld en besproken. Kinderen hebben ook echt een goed antwoord waar ze daarna ook iets mee kunnen. Ook sluit iedere categorie af met extra weetjes over de betreffende categorie. Zo leren ze bijvoorbeeld dat kaas van gras wordt gemaakt en dat een vallende ster helemaal geen vallende ster is, maar een meteoriet. Het boek is overigens geen saai tekstboek, maar alle wetenschappelijke feiten en weetjes worden ook nog eens vergezeld met ontzettend leuke illustraties van Scot Ritchie.

Waarom? en mijn kinderen

Als ze het over nieuwsgierige kinderen hebben, dan steek ik mijn vinger op. Naast nieuwsgierig zijn mijn kinderen ook nog eens enorm leergierig en zuigen ze alle informatie op die ze binnen krijgen. Superleuk, maar daardoor krijgen wij ook regelmatig waarom-vragen waar we gewoon geen antwoord op hebben. Domper voor hun natuurlijk, want ouders weten toch altijd alles? Gelukkig hebben we nu dit boek, want hierin worden echt veel vragen die kinderen, in het dagelijks leven, stellen enorm uitgebreid beantwoord. Het is nog niet voorgekomen dat ze na het behandelen van een vraag nog een andere vraag stelden.

Het boek is echt een aanrader als jij ook de waarom-vragen wilt kunnen beantwoorden. Waarom? is te koop bij o.a. Bruna en Bol.com.

In deze blog wordt gebruik gemaakt van een affiliate link. Meer informatie hierover kun je vinden in de disclaimer.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.