Blijdorp en de Wereldhavendagen – Mariekes Weekly #36

We hadden weer een heerlijke week met vooral een enorm lekker weekend. We brachten onder andere tijd door in Blijdorp en in de Rotterdamse haven.

Maandag

Begin van de werkweek en ook meteen de dag waarop ik dus echt helemaal geen foto maak. Wel gooi ik een poll op Instagram over een weekendje alleen weggaan. De uitslag lees je binnenkort in een andere blog 😉

Dinsdag

Terwijl deze twee donderstenen nog even heerlijk met elkaar kroelen, zijn wij al up and running.

Als ik naar het station toe loop kan ik het niet laten om de kubuswoningen op de foto te zetten. Heel eerlijk vind ik ze echt spuuglelijk, maar ze horen wel echt bij Rotterdam.

Woensdag

Het is echt vreselijk rotweer en als ik Blaak op loop, komt het met bakken uit de hemel. Ik besluit een sprintje te trekken, maar dat werkt helaas niet. En ik ben nat tot aan mijn ondergoed. Gelukkig heb ik acht uur om op te drogen.

Giulia begint bij het naar bed brengen over God. En ze maakt echt een hele mooie opmerking, waar ik op dat moment niets op kan zeggen en ook eigenlijk wel om moet lachen. Echt kinderlogica, ik houd ervan.

Donderdag

Mijn laatste werkdag alweer. En ik heb er zin in. Misschien omdat ik bijna weekend heb of omdat ik me goed voel in mijn nieuwe outfit.

Nadat ik al twee keer bij Albert Heijn de Tony’s links heb laten liggen, lukt het me nu niet. En neem ik lekker mijn lievelings met noga mee. Superlekker bij een bakkie. Het kaartje is overigens van By Bird.

Vrijdag

Begint de dag al om vier uur, aangezien manlief voor zijn werk uit bed gebeld wordt. Ik doezel wat en droom dan, zoals altijd, raar. Gelukkig krijgen de kinderen helemaal niks mee van de telefoontjes, wat wel heel fijn is.

Voor school mogen we nog even naar de huisarts. Luca klaagt al enige tijd over hoofdpijn. En we worden doorverwezen naar de opticien.

’s Middags laat Giulia zien wat ze met buiten spelen heeft geleerd. De kleine daredevil gaat helemaal alleen via de paal naar beneden.

Zaterdag

Staat eigenlijk Monkey Town op de planning, maar omdat het nog te lekker weer is, besluit ik om naar Blijdorp te gaan. Het is inmiddels maanden geleden dat we er voor het laatst waren, dus het wordt wel weer eens tijd. De kinderen vermaken zich prima en ik kan mooie plaatjes schieten van alle dieren die zich laten zien.

Uiteraard wordt er ook wat gegeten in Blijdorp. De aardappels op het stokje zijn favoriet en gaan er goed in bij allebei.

Voordat we weggaan moet de krokodilfoto ook nog even gemaakt worden.

’s Avonds doen we helemaal niks meer. En omdat ik enorm onrustig ben, wil ik wat creatiefs doen en  begin ik maar met een nieuw haakproject.

Zondag

Word ik om half zeven wakker van Luca. Beetje jammer dat het nog wat vroeg is, maar nu kan ik mooi gaan hardlopen. En dat gaat zo ongelofelijk goed, dat ik echt f*cking trots ben op mezelf. Ik loop 2,49 km hard, zonder te stoppen. Iets wat me weken geleden, tijdens mijn laatste rondje, echt niet lukte.

Als ik thuiskom zijn manlief en kinderen al volop up and running, want we gaan naar de Wereldhavendagen in Rotterdam. We gaan met de trein, wat ze allebei enorm spannend vinden, want voor beide voor het eerst dat ze het (bewust) meemaken.

In Rotterdam is het nog lekker rustig als we aankomen. We lopen langs mijn werk, toch leuk om even te laten zien.

De kinderen mogen op een echte vissersboot van 106 jaar oud. We nemen een kijkje in de hut waar ze met twaalf man sliepen en ze mogen even aan het roer staan.

We lopen daarna richting Hotel New York, waar veel meer evenementen zijn voor voornamelijk kinderen. Zo mogen we meevaren op een boot van de KNRM, wat wel echt heel erg gaaf is.

We varen langs de marineschepen.

En als de kapitein het gas open gooit, zie ik Luca zichtbaar genieten, zo leuk om te zien.

Ook worden er langs de Holland-Amerikakade allerlei demonstraties gegeven door onder andere het loodswezen.

En de marine.

Verder zijn er ook nog demonstraties van de veiligheidsdiensten. En mogen Luca en Giulia allebei in een brandweer en ambulance zitten.

En voeren ze allebei ook nog een gesprek met een echte brandweerman. Wat natuurlijk wel echt heel stoer is.

Als we weer thuis zijn, zijn we alle vier gesloopt. We liepen 7,5 kilometer, wat vooral voor de kinderen best heftig was, maar ze deden het toch maar even en ik ben echt supertrots op ze.

We leggen de kinderen op tijd op bed en wij sluiten dit heerlijke weekend af met een aflevering Ik weet wie je bent.

Wat was jullie hoogtepunt van afgelopen week? Ik lees het graag hieronder.

Volg me ook op Facebook, Pinterest en Instagram.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen