Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

AH Buitendag – de melkveeboerderij van Boer Aantjes

Ieder jaar organiseert Albert Heijn de AH Buitendag. Op deze dag kun je diverse lokaties bezoeken, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor derden. Wij bezochten de melkveeboerderij van Boer Aantjes.

AH Buitendag

Albert Heijn adverteert altijd al redelijk vroeg om zoveel mogelijk bezoekers op de Buitendagen te kunnen verwelkomen. En dit jaar wilde ik er ook weleens heen gaan. Ik zocht op de site wat bij ons in de buurt zou zitten. De keus viel op twee totaal verschillende bedrijven. Zo konden we een bezoek brengen aan de kassen, maar ook aan een melkveeboerderij.

Melkveeboerderij

Met twee kinderen, die helemaal idolaat zijn van dieren en traktors, was de keuze snel gemaakt. Wij zouden een bezoek brengen aan de melkveeboerderij van Boer Aantjes in Wijngaarden.

De kinderen

Waren enorm enthousiast toen we ze vertelden dat we naar een echte boerderij zouden gaan. Een boerderij met heel veel koeien en misschien ook nog wel andere dieren.

Op tijd

Omdat ik voor de verandering weleens een keertje op tijd wilde komen, waren we er dit keer veel te vroeg en waren we zelfs de eerste. Voordeel daarvan was wel, dat de kinderen als eerste de activiteiten konden doen.

Kalfje de fles geven

Zo mochten ze al meteen een kalfje de fles geven. Dit kalfje was pas een paar dagen oud. En Giulia, die gek is op alle babydieren, was helemaal blij dat er kalfjes waren. En dan mocht ze ook nog de fles geven. Dat was uiteraard superschattig, zoals ze dat zelf altijd zo mooi kan zeggen.

Eieren zoeken

Daarna mochten ze eieren zoeken. Superfijn dus dat ze nog steeds maar saampjes waren. Zo konden ze op hun gemak alle verstopplekken van de eieren vinden. Als beloning kregen ze een zakje paasspekjes.

Jongensdroom

Die was er voor Luca ook, want er stonden genoeg traktors. En de bofkont mocht ook nog in alle traktors zitten. Wat hij wel jammer vond is dat er niet een ritje gemaakt kon worden met de traktor, maar daarvoor zou het gewoon te druk worden.

Paardenmeisje

Deze mama mag gaan sparen, want Giulia blijkt pony’s en paarden helemaal geweldig te vinden. Ze deinsde er dan ook niet voor terug om een ritje te maken op een pony. Sterker nog ze mocht twee keer en de tweede keer ging ze zelfs draven en dat alles met een grote big smile op haar gezicht. En weet je ik snap haar wel, het is ook heerlijk om op een pony/paard te zitten.

Kraampjes

Vol versnaperingen, zoals koffie en thee met een lekkere koek of een plakje paasbrood. Een ijskar en een kraam met kaas uit kaasfabriek de Graafstroom, waar boer Aantjes zijn melk aan verkoopt.

Rondleiding

De boer en boerin gaven zelf een rondleiding en heel veel respect voor hoe deze mensen hun bedrijf draaiende houden door zeven dagen in de week bezig te zijn met hun passie voor koeien.

Aanrader

Ja absoluut! Volgend jaar wil ik echt weer deelnemen aan de AH Buitendag. Of dit dan op deze boerderij is, weet ik niet, maar ik vind het leuk dat kinderen op deze manier ook kennis kunnen maken met waar hun eten vandaan komt.

Ben jij al weleens op de AH Buitendag geweest? Ik lees het graag hieronder.

Volg me ook op Facebook, Instagram of Pinterest

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 11 april 2018 / 2:08 pm

  Wat leul! Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er geweldig uit. Dure hobby zo’n paardenmeisje 😉

  • Marieke
   Auteur
   15 april 2018 / 8:55 pm

   Het was ook echt superleuk!
   Hahaha ja behoorlijk ja, mag alvast gaan sparen denk ik 😉

  • Marieke
   Auteur
   15 april 2018 / 8:58 pm

   Ja het was ook echt heel erg leuk!
   Hahaha ik mag nu alvast gaan sparen 😉

 2. 5 april 2018 / 10:27 pm

  Boys en tractors, wat een combi toch altijd hè? Wat leuk dat je daar geweest bent. Lijkt me echt super cool ook voor mijn jongens.

  • Marieke
   Auteur
   6 april 2018 / 7:36 pm

   Ja echt geweldig! Maar vlak Giulia niet uit hoor. Die vindt het eigenlijk net zo gaaf haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.