Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Blogger by Nature – alles over bloggen en bitterballen

Aangezien Blogger by Nature me enorm goed was bevallen in 2018, besloot ik in november om in 2019 weer te gaan. Afgelopen zaterdag was het zover en ik praat je graag bij over hoe ik deze editie, over bloggen en bitterballen, heb ervaren. 

Binnenkomst

Bij binnenkomst kreeg ik een mooie Blogger by Nature goodie-bag, vol met gesponsorde producten. We konden koffie en thee pakken en omdat het Stayokay hotel 90 jaar bestaat, kregen we ook nog eens gebakjes. Die ik niet op heb trouwens, want ik ben een kluns en was bang dat ik zou knoeien.

Goodie-bag

De inhoud van de goodie-bag deel ik natuurlijk graag met je. Hier zaten onder andere producten in van Kneipp, Batiste, Flexa, De Kleine Keuken en Snor uitgeverij.

Blogger by Nature

Staat vooral in het teken van heel veel leren, handige tips en tricks krijgen om je blog nog beter te maken, maar ook heel veel gezelligheid met andere bloggers.

Mijn programma voor deze dag bestond uit zes onderdelen, waarvan vier onderdelen voor iedereen hetzelfde waren.

 • Yoast – SEO
 • Lunch
 • Netwerkplein
 • Authentiek bloggen
 • Zoekwoorden
 • Borrel met bitterballen

Yoast – SEO

Hoewel er voor wat betreft SEO (vindbaarheid op onder andere Google) echt een wereld voor me openging, viel dit onderwerp nu wat tegen. Vooral omdat het grotendeels herhaling was van vorig jaar. Nu is herhaling ansich niet heel slecht, dus heb ik er heus wel weer dingetjes uitgepikt, waarvan ik dacht dat ik er wat aan zou kunnen hebben. En hetgeen wat nieuw was heb ik uiteraard braaf mee gepend, want ja als ik het opschrijf blijft het gewoon langer hangen. Het zou toch zonde zijn als je iets leert en je het weer vergeet, omdat je het niet hebt opgeschreven.

Lunch

Na de workshop SEO stond er al een heerlijke lunch voor ons klaar. Met veel variatie van sandwiches tot warme hapjes en van soep tot yoghurt. Voor ieder wat wils. Ondanks dat bloggers overal foto’s van maken, ben ik dat nu echt vergeten. Gelukkig maakte Essma nog wel even een selfie van onze gezellige tafel.

(samen met de meiden van Rachel Leeft, A Lovely Adventure, Sleutel in de tuin, Everyday Mommyday en Little Origin)

Netwerkplein

Na de lunch was het tijd om te netwerken en waar ik vorig jaar nog aan de hand van Cassandra mocht meelopen, moest ik het nu toch echt zelf doen. En ik geloof dat dat behoorlijk goed gelukt is, door vooral mezelf te blijven. Dat werkt voor mij in dit soort situaties vaak toch het allerbeste, ook al moet ik uit mijn comfortzone komen. Op het netwerkplein stonden onder andere de stands van Vtech, Asmodee en Puressentiel. En kregen we van iedere standhouder ook nog een goodie.

Authentiek bloggen

Authentiek bloggen leek me vooral enorm interessant, omdat ik zelf vind dat ik een duizend-in-een-dozijn blog heb en vooral wilde kijken of ik dat op de een of andere manier zou kunnen veranderen.

Deze workshop werd gegeven door Francesca, van Francesca Kookt. Onder de foodbloggers echt één van de grotere bloggers. Ken je haar al? Ik kende haar in ieder geval niet vóór de workshop. Maar wat is ze ontzettend leuk zeg! En nu snap ik wat er bedoelt wordt met authentiek bloggen, vooral dichtbij jezelf blijven. Het inzicht wat ik echt even nodig had, om te zien dat wat ik nu doe, het beste bij mij past. En ik ook alleen maar blogs schrijf en samenwerkingen aan ga, waar ik voor 100% achter sta.

Zoekwoorden

Heel eerlijk had ik gedacht dat hier dieper in gegaan zou worden op de zoekwoorden binnen mijn blog. Maar het werd eigenlijk nog veel interessanter, want de zoekwoorden binnen Google en het toepassen van de zoekwoorden op je blog, werden tijdens deze workshop goed uitgelegd. En ik ga dit, zodra het kan, ook echt eens toepassen op de manier zoals het is uitgelegd.

Borrel met bitterballen

Om vier uur werd het leerzame gedeelte van de dag afgesloten. We mochten een borrel en bitterballen verwelkomen en heel eerlijk, daar was ik echt wel aan toe, na een hele dag in de “schoolbanken”. Er werd nog gezellig gekletst en gelachen. En na een bedankje aan Esmée, Marguerita en Joyce, de dames achter dit event, ging ik weer richting huis.

Wat ik van deze editie vond?

Ik vond het weer supergezellig om de bloggers, die ik vorig jaar ontmoette weer te zien, maar ook om nieuwe bloggers te leren kennen. Daarnaast vond ik vooral de workshop van Francesca echt heel erg tof. En het kennis maken met de mensen achter nieuwe merken en bestaande merken op het netwerkplein was voor mij vooral heel erg leerzaam.

Hoewel ik het gezellig vond, weet ik nog niet of ik weer naar een volgende editie zou gaan. Maar gelukkig mag ik daar nog een poosje over nadenken.

Wanneer volgde jij voor het laatst een cursus of workshop? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 10 april 2019 / 10:12 am

  WE hebben besloten dat we het volgende keer iets anders gaan doen in de ochtend. Dus goed dat je het benoemt. Het is helemaal terecht. Toch hopen we natuurlijk wel dat we volgende keer weer een mooi programma hebben, zodat je er weer bij bent. Bedankt voor je blog en voor je komst.

  • Marieke
   Auteur
   10 april 2019 / 11:28 am

   Oh ik ben heel erg benieuwd. Gelukkig duurt het nog even. En bedankt voor het delen van mijn blog 🙂

 2. 10 april 2019 / 9:58 am

  Wat leuk om te lezen. Ik heb zelf nog nooit een workshop gevolgd voor het bloggen wat ik nu driekwart jaar doe. Ik ben nu na jouw blog wel nieuwsgierig geworden. Dus ik ga er in ieder geval over nadenken of ik volgend jaar ga.

  • Marieke
   Auteur
   10 april 2019 / 11:27 am

   Ja moet je zeker doen! Het was echt wel heel erg leerzaam!

 3. 10 april 2019 / 9:37 am

  leuk je even te zien en spreken!
  Ik vond het een hele leuke dag, veel geleerd en veel handjes geschud. Hopelijk rollen en wat leuke dingen uit, want vooral op het netwerkplein bleek dat ze ook mensen uit mijn doelgroep zoeken (40+)

  • Marieke
   Auteur
   10 april 2019 / 11:27 am

   Ja dat vond ik ook leuk! Sorry dat ik je niet meteen herkende 😉

 4. 10 april 2019 / 7:12 am

  Datzelfde gevoel had ik vorig jaar toen ik voor de 2e keer ging. Nu was ik afgelopen weekend naar een workation en dat was voor mij nu heel leerzaam.

  • Marieke
   Auteur
   10 april 2019 / 11:26 am

   Dat begrijp ik wel ja! Heb nu gewoon jouw bitterballen op 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.