Sunfield photochallenge 2021

In de week van Marieke kon je al lezen dat ik mee deed aan een photochallenge. Deze Sunfield photochallenge duurde maar liefst zeven dagen en ging ik met heel veel enthousiasme aan, omdat ik wel wat uitdaging kan gebruiken. In deze blog kun je alles lezen over de challenge en show ik natuurlijk ook de foto’s die ik maakte.

Fotograferen

Als je mijn Instagram account volgt, dan weet je wel dat ik gek ben op fotograferen. Ik heb hier zelfs een speciaal Instagram account voor, Mariekeblogt_photography. Omdat ik de afgelopen tijd behoorlijk inspiratieloos was en ik ook wel door mijn streetartfoto’s heen was, kwam de gratis photochallenge van Sunfield echt op de juiste tijd. Ik melde me aan en ging er vol voor.

Sunfield Academy

De Sunfield photochallenge werd georganiseerd door Eliene van Sunfield Academy. De academy is ontstaan nadat Eliene haar passie voor fotografie ontdekte en er achterkwam dat je ondernemen ook niet zomaar even ernaast doet. Met haar academy helpt ze enthousiaste fotografen naast fotograferen ook nog eens met ondernemen. Helaas kan door corona heel veel niet en zo ontstond de zevendaagse photochallenge.

Photochallenge

Dagelijks kregen we op Instagram, voor tien uur, een update voor de nieuwe opdracht met daarbij inspiratiefoto’s, tips en tricks. Superhandig, want zo word je niet alleen uitgedaagd, maar je leert tegelijkertijd ook nog bij. In totaal waren er zeven opdrachten die je uit kon voeren;

  • Kijk omhoog
  • Zwart-wit
  • Iets of iemand waar je van houdt
  • Reflectie
  • Beweging
  • Zelfportret
  • Rust

Zeven opdrachten waar voor mij zeker weten een uitdaging in lag en waar ik echt enorm mijn best op heb gedaan. Voor deze opdracht mocht je zowel spiegelreflex/systeem camera’s als smartphones gebruiken. Om mijn iPhone 12 pro beter te leren kennen, heb ik alle opdrachten geschoten met mijn telefoon.

Kijk omhoog

Omdat ik wat later inviel wist ik niet zeker of ik de juiste foto had. Maar nadat ik aan de man vroeg waar hij als eerste naar keek, wist ik dat het goed kwam met de eerste uitdaging.

Zwart-wit

Ik ben gek op zwart-wit foto’s. Op de een of andere manier doen die vaak meer met me dan kleurenfoto’s. Voor deze opdracht maakte ik veel foto’s van mijn olijke duo en uiteindelijk gebruikte ik een foto van mijn tuttebel. Deze foto is zo puur dat ik er niet eens iets aan heb hoeven veranderen, behalve dan omzetten naar zwart-wit.

Iets of iemand waar je van houdt

Ik wilde hiervoor eigenlijk alleen de man op de foto zetten, maar met de kinderen erbij vormde het toch meer een geheel. Ik koos voor een foto waar ze lekker gek op doen.

Reflectie

Reflectie vond ik echt heel erg lastig. Ik wilde graag buiten iets doen met deze opdracht, maar dat lukte niet, omdat er teveel wind stond en het water daardoor te wild was. Uiteindelijk lukte het me om binnen toch een hele gave foto te maken met reflectie.

Beweging

De volgende uitdaging was beweging. Ook dit vond ik een lastige opdracht. Beweging is er bijna altijd, maar het vastleggen vind ik moeilijk. Daarnaast wilde ik ook nog origineel zijn, dus deed ik uiteindelijk iets met een glas, water en appel.

Zelfportret

Ik maak regelmatig selfies, maar het maken van een zelfportret is toch wel echt heel anders. Zo kan je dat niet vanuit de hand doen en heb je een statief en een remote nodig. Na tig pogingen was ik eindelijk tevreden met een foto die voor mij heel erg puur is en zeker helemaal mij is.

Rust

De laatste opdracht is rust. Ook hier wilde ik iets aparts doen, dus liet ik het park en de Biesbosch, wat bij ons om de hoek ligt, links liggen. Ik bracht mijn bink naar zijn vriendinnetje en reed langs de begraafplaats. Na het wegbrengen reed ik terug, parkeerde mijn auto en liep de begraafplaats op. Godzijdank waren er maar twee mensen, anders had ik het vast niet gedurfd. Maar het lukte me wel om meerdere foto’s te maken. Ik koos uiteindelijk deze foto.

Comfortzone

Door de Sunfield photochallenge werd ik niet alleen uitgedaagd om foto’s te maken, maar ik moest ook nog eens heel erg uit mijn comfortzone komen. Omdat dit echt een kick gaf en ik eigenlijk nog wel veel meer wil bij leren, heb ik me opgegeven voor The Backpacker, ook van Sunfield Academy. Hierbij krijg ik maandelijks een nieuwe uitdaging, kan ik vragen stellen over fotografie, exclusieve webinars volgen en nog veel meer. Ik ben dus heel erg benieuwd wat ik het komende jaar ga leren.

Deze blog is op geen enkele wijze gesponsord, ik ben alleen zo enthousiast over de challenge dat ik deze graag met jullie wilde delen.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen