Moederdagblog – Ik zou nooit zo’n moeder worden

Deze moederdagblog hebben jullie eerder al kunnen lezen op de site van What’s on Mamas Mind. Ik schreef voor Kim een gastblog voor moederdag. En omdat jullie deze vast niet allemaal hebben gelezen, deel ik hem bij deze nogmaals met jullie. 

Zwanger

Photocredits: Denise vd Ketterij

Toen ik zwanger was van mijn oudste, vertelde men mij, dat ik dingen zou doen voor en met mijn kinderen, waarvan ik zelf altijd riep dat ik dat echt nooit zou doen. En ik lachte ze dan ook uit, want ik zou nooit zo’n moeder worden.

Wel zo’n moeder

Inmiddels ben ik moeder van twee kinderen en moet ik toegeven, dat je dus echt nooit nooit moet zeggen. Ik ben dus wel degelijk zo’n moeder.

Zingen

Zo’n moeder, die liedjes zingt voor haar en met haar kinderen. Sterker nog, er zit een kindercd in de cdspeler van mijn auto. En er worden dagelijks kinderliedjes gezongen, wat al om vijf over zeven ’s ochtends begint. En raad eens, meestal ben ik degene die meezingt, terwijl de kinderen hartstikke stil zijn. En met enige regelmaat luister ik ook nog naar de liedjes als ik ze al heb weggebracht.

Knutselen? Ik? No way!!

Knutselen, ik, dat zou ik echt nooit gaan doen. Wel dus, regelmatig knutsel ik met de kinderen aan tafel of maken we iets leuks, zoals bijvoorbeeld het paashoekje. Daarnaast knutsel ik ook voor de kinderen. Zo haakte ik al meerdere dekens voor de kinderen zelf, maar ook voor de poppen van Giulia. Sterker nog ik knutsel zo nu en dan zelfs voor andere kinderen.


Help! Ik hoor mijn moeder praten!

Ik zou nooit, maar dan echt nooit, dingen zeggen of doen, die mijn moeder ook zei of deed. Hoe confronterend voor mij, dat Erik regelmatig zegt, ik hoor je moeder. Al heb ik het zelf ook wel door dat ik dezelfde uitspraken als mijn moeder doe. En ik kan er nu dan ook wel om lachen. Betekent overigens wel, dat ik dus wel luisterde vroeger (mam voor als je dit leest, dan weet je dat ook meteen ;))

Zij blij, ik blij

Al met al, moet ik de mensen die dit tegen me zeiden toch gelijk geven. Je wordt echt anders zodra je moeder bent geworden. En neemt ook wel degelijk dingen over uit je eigen opvoeding. Of ik het erg vind dat ik toch zo’n moeder ben geworden? Nee, helemaal niet. Eigenlijk bevalt het me prima. Ik zie dat mijn kinderen genieten van het knutselen en het zingen. En heel cliché, maar als zij blij zijn, ben ik dat ook. 


Hoe zagen jullie het moederschap voor je? Doe of zeg je dingen, waarvan je nooit had verwacht dat je ze zou doen of zeggen?

Liefs Marieke

Zwangerschapsfoto is van mijn eigen bolle buik toen ik zwanger was van Luca.

Volgen jullie me al op Facebook en Instagram?

Alle afbeeldingen en teksten die op mariekeblogt.nl geplaatst worden, zijn eigendom van mariekeblogt.nl en mogen niet zonder toestemming, op welke manier dan ook, worden gebruikt door derden.

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. Sheila
  25 mei 2017 / 1:41 pm

  Oh, ik zag mezelf juist wel knutselen met mijn kinderen. Niet dat ik al heel veel geknutseld heb, want mijn zoontje van 2,5 houdt meer van ravotten. En mijn dochtertje is net een maandje oud. Maar dat komt wel. Ik zag me zelf ook nog steeds reizen en musea bezoeken. Dat doen we dan ook regelmatig. Maar er zijn ook dingen die ik me totaal niet zag doen. En dat was bijvoorbeeld het continu over mijn kinderen willen hebben. Dat doe ik dus ook niet. Behalve als ik met vriendinnen ben die zelf ook kinderen hebben in dezelfde fase. Maar ik kan ook het onderwerp kinderen compleet vermijden als ik met andere vriendinnen ben. Ik heb dan ook echt niet de behoefte om het over ze te hebben.

  • Marieke
   25 mei 2017 / 8:54 pm

   Dat laatste is wel herkenbaar! Ik kan dat ook steeds meer loslaten. Heel vaak gaan de gesprekken met mijn vriendinnen met kinderen niet eens meer over kinderen. Wel fijn dat je gewoon nog veel doet, van wat je ook had bedacht nog te doen.

 2. 18 mei 2017 / 9:01 am

  HERKENBAAR! ik schrijf het maar met hoofdletters want ik zou ook NOOIT zon moeder worden. Hie is de auto ook gevuld met kinder cd’s 🙂

  • Marieke
   19 mei 2017 / 12:01 pm

   Hahahaha zo grappig om te lezen dat het voor veel moeders echt hetzelfde is

 3. 16 mei 2017 / 8:03 am

  Yep Sommige dingen gaan zoals ze gaan. Je kunt plannen eat je wilt, maar pas als het je overkomt weet je je reactie.

  • Marieke
   17 mei 2017 / 7:24 pm

   Precies dat dus!! 🙂

 4. 16 mei 2017 / 7:23 am

  Precies hetzelfde en herkenbaar! Ik zou nooit willen ruilen of anders doen. En inderdaad zij blij ik blij! ❤️

  • Marieke
   17 mei 2017 / 7:24 pm

   Ik ook niet hoor! Het is precies goed zoals het nu is!

  • Marieke
   15 mei 2017 / 7:48 pm

   Hahaha ik zat gewoon hardop te lachen toen ik je reactie las!

 5. 15 mei 2017 / 12:04 am

  Haha wat een leuk blog! Ik heb ook wel wat dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou doen idd 🙂

  • Marieke
   15 mei 2017 / 12:06 pm

   Dank je wel! Soms weet je dingen ook pas als je moeder bent!

 6. 14 mei 2017 / 9:04 pm

  Prachtige foto. Voor mij is het lang geleden, maar ik heb ongetwijfeld dingen gedaan, waarvan ik eerder zei het nooit te doen. Leven mét kids is ook wel even een stukkie anders..

  • Marieke
   14 mei 2017 / 9:10 pm

   Dank je wel!! Heel wat anders dan zonder inderdaad!

  • Marieke
   14 mei 2017 / 2:34 pm

   Fijn om te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen