Wat te doen tijdens dit lange Hemelvaart weekend?

Heb je ook een lang weekend en nog geen plannen voor dit weekend? Dan heb ik een hele leuke tip voor je. Dit weekend is het namelijk Thomas de Trein Weekend in het Spoorwegmuseum. 

Spoorwegmuseum

Iedereen heeft vast weleens van het Spoorwegmuseum in Utrecht gehoord.  Hier kunnen jong en oud zich vergapen aan de mooie treinen van vroeger. En kan je zelfs terug in de tijd naar de eerste stoomlocomotief van Nederland, de Arend. Heel indrukwekkend om te zien.

Evenementen

Regelmatig worden er evenementen georganiseerd in het Spoorwegmuseum, zoals de Chuggington Doedagen en Plusdag, speciaal voor senioren. Maar uiteraard ook het beroemde Thomas de Trein Weekend. Wij brachten vandaag een bezoek aan Thomas, hoe dat was, lees je hieronder.

Aankomst

Het Spoorwegmuseum heeft een eigen parkeerterrein waar je voor 7 euro je auto kunt parkeren. Het is meteen voor de deur, dus dat is helemaal makkelijk. Ondanks dat het bij Thomas de Trein altijd erg druk is, viel het voor nu nog reuze mee en hoefden we niet in de rij te staan bij de kassa om onze kaartjes op te halen. Voordeel dat je én naar de kassa kunt én naar een personeelslid voor als je een e-ticket hebt.

Binnenkomst

Je komt binnen in een grote entree met rechts een hal met oude koffers en een bagagerek. Als je doorloopt kom je al meteen bij een aantal oude treinstellen. Eén van de treinstellen was Emily. En uiteraard wilde de kinderen met haar op de foto.


Ook staan hier de koninklijke treinstellen, waar Koningin Juliana vroeger mee reisde. Hier kan je doorheen lopen en ik vond het best leuk om te zien hoe dat vroeger ging.

Kinderen

Als je het perron af bent gelopen, kom je in de grote hal, waar het Thomas de Trein evenement wordt gehouden. We besluiten om eerst een rondje te lopen langs oude treinen. En als we buiten aankomen, zien we daar de Dikke Controleur staan, die staat te wachten op Thomas, want die is te laat. Na het roepen van Thomas, komt hij aanrijden. Kinderen zijn door het dolle heen en vinden het helemaal geweldig om de trein in het echt te zien. En ze mogen ook nog met Thomas op de foto.


photocredits Erik Wennekes

Kindertrein

Aangezien Luca wel al vaker in het Spoorwegmuseum is geweest, weet hij wat ze er hebben en voor we het weten staan we in de rij van het kindertreintje. Giulia wil niet en gaat liever glijden. Helaas lukte het niet meer om een foto te maken van Luca in het treintje. Hij was er al uit voordat we er erg in hadden.


Eetgelegenheden

Die zijn er genoeg en er is voor ieder wat wils. Zo staan er kraampjes met allerlei lekkers, zowel gezond als wat minder gezond. Wil je een lekker broodje en een sapje dan kun je naar het restaurant. Voor heerlijke frietjes is er een friethoek. Ook staat er een hotdogkraam met echt hele lekkere hotdogs. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen wat wij aten 😉

Activiteiten

Naast de kindertrein en het toneelstukje met Thomas buiten, zijn er nog meer activiteiten. Zo is er een speciale voorleeshoek voor een heerlijk rustmomentje voor de kinderen, waar voorgelezen wordt uit de boeken van Thomas. Ouders/ Opa’s & Oma’s kunnen meteen een rondje terug in de tijd doen door deze kleine zaal.


En in de grote hal heb je ieder uur een heuse Sing Along waar Thomas en zijn vrienden ook aanwezig zijn. De kinderen vonden dit het allerleukste. Vooral omdat ze alledrie echt kunnen praten volgens Luca. In de speciale Thomasbioscoop kun je de laatste Thomasfilm bekijken. Ook kun je alle activiteiten, die er op de reguliere dagen zijn, ook gewoon doen, zoals de Vuurproef en Stalen Monsters.


Wanneer en tarieven

Het Thomas de Treinweekend is vandaag begonnen en duurt nog tot en met 28 mei. Uiteraard ook niet onbelangrijk, de entreeprijzen. De tarieven voor het Thomas de Treinweekend vind je hier.

Wij hadden echt een superleuke dag en de kinderen hebben er echt van genoten.

Zijn jullie al eens bij het Thomas de Trein weekend geweest? Of gaan jullie dit weekend nog? Lees het graag in de comments hieronder of op Facebook of Instagram.

Liefs Marieke

Dit blog kwam tot stand middels een samenwerking, echter heeft dit geen invloed op mijn mening over het Thomas de Treinweekend.

Alle afbeeldingen en teksten die op mariekeblogt.nl geplaatst worden, zijn eigendom van mariekeblogt.nl en mogen niet zonder toestemming, op welke manier dan ook, worden gebruikt door derden.
Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 26 mei 2017 / 10:16 am

  Wij zijn een tijdje terug (ook op een hele mooie dag) geweest en mijn meiden vonden het superleuk! We gaan zeker nog eens terug

  • Marieke
   26 mei 2017 / 8:23 pm

   Ja het is echt leuk!! Wij gaan ook zeker terug

 2. 26 mei 2017 / 4:46 am

  Leuk! Wij zijn er twee jaar geleden geweest. Niet tijdens een thomas de trein weekend maar dat zouden mijn kids ook heel erg leuk vinden! Het huis ligt nl vol met thomas de trein 🙂

  • Marieke
   26 mei 2017 / 8:19 pm

   Oh dan zou je zeker moeten gaan 😉

 3. Dewi
  25 mei 2017 / 7:05 pm

  Leuk uitje! Ik denk dat mijn meiden iets te groot zijn voor Thomas de Trein, maar spoorwegmuseum lijkt mij een keer een leuk bezoekje waard.

  • Marieke
   25 mei 2017 / 8:56 pm

   Dat denk ik ook wel ja! Maar verder is het wel echt heel erg leuk. Oudste zoon van Erik gaat er ook nog graag heen.

 4. 25 mei 2017 / 5:38 pm

  Ik ben er zelf nooit geweest. Mijn zoons zijn ooit met oma en opa er geweest en vonden het erg leuk. Volgend jaar wil ik er een keertje heen. Dan is mijn dochter net iets groter.

  • Marieke
   25 mei 2017 / 8:56 pm

   Dan is het inderdaad ook wel leuker ja!

 5. 25 mei 2017 / 4:33 pm

  Wat leuk dat je hierover mocht schrijven!!! Leuk passend bij jouw blog.

  • Marieke
   25 mei 2017 / 8:55 pm

   Ja vond ik ook echt heel leuk om te doen. Precies!! Mogen meer van dat soort uitjes komen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen