Ochtendspits

Van de week kreeg ik op Instagram de reactie “Echt respect dat jullie alweer in de kleren zijn.” Vandaag deel ik daarom met jullie ons ritueel tijdens de ochtendspits op mijn werkdagen (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag). 

05.30

De wekker gaat, ik doe het kleine lampje aan, zodat we niet weer in slaap vallen. En ik pak mijn telefoon. Even wakker worden door wat social media te lezen en mail te checken.

05.45

Erik is er al uit. Hij gaat wassen en aankleden. En duikt daarna de keuken in en smeert brood voor Luca, zichzelf en mij. En zet het ontbijt van de kinderen klaar.

05.50

Ik doe buikspieroefeningen

06.00

Aankleden en opmaken. Meestal komen de kindjes dan uit zichzelf uit bed. Kruipen in ons bed of komen bij Erik of mij kijken. En er worden alvast tanden gepoetst.

06.15 

Ik pak kleding voor de kinderen. En ga ze in de woonkamer aankleden.

06.20

Erik gaat de deur uit, naar zijn werk toe.

06.30

De kinderen zijn helemaal aangekleed en gaan aan de salontafel zitten om te ontbijten. Ik ruim ondertussen nog wat op. Doe gordijnen open en trek de bedden glad. Maak meestal nog even een foto van de kinderen voor op Instagram. En ik pak Luca’s tas en mijn eigen tas in.

06.50

Kinderen in jassen hijsen en schoenen aan laten trekken.

07.00

Richting de auto, want de kinderen moeten naar bso/kdv gebracht worden.

07.10

Onderweg naar de opvang

07.18 

Eerst Luca bij de bso brengen, zodat hij nog lekker even kan spelen voordat hij naar school gaat. Daarna breng ik Giulia weg. Het wegbrengen van Giulia duurt altijd wat langer, omdat ze vaak nog even wil kroelen. En ik altijd nog even blijf kletsen met de leidsters.

07.30

In de auto, onderweg naar Rotterdam Waalhaven, in de hoop dat er geen files zijn. Laatste tijd gebeurt dat namelijk nog weleens. En ik ontbijt in de auto.

08.00 

Druk onderweg, maar prima te doen. Geen files gehad. Ik parkeer mijn auto om acht uur op de parkeerplaats bij mijn werk. Meestal kijk ik nog snel even op mijn telefoon voor dat ik het kantoor in loop en ga werken.

Uiteraard lijkt het nu alsof onze ochtenden volledig vlekkeloos verlopen. Was het maar zo’n feest. Giulia kreeg al een driftbui toen ze uit bed kwam, omdat ze nog met me had willen kroelen in bed. En Luca wilde de kleren niet aan die ik voor hem had gepakt en ook dat resulteerde in een driftbui. Gelukkig heb ik altijd genoeg tijd en is het geen probleem als we eens wat later zijn. Officieel hoef ik namelijk tussen half acht en half tien te beginnen. Maar vind het fijn om rustig op te starten op mijn werk en niet meteen in de hectiek binnen te komen.

Op vrijdag verloopt de ochtendspits over het algemeen een stuk relaxter en gemoedelijker. En is er ook niet echt haast, omdat we pas om half negen op school hoeven te zijn.

Nu ben ik uiteraard ook benieuwd naar jullie ochtendspits. Gaat het er bij jullie ook zo hectisch aan toe? Of hebben jullie relaxte ochtendspitsen?

Volg:
Delen:

22 Reacties

 1. 10 april 2017 / 7:12 am

  Lekker dat je zorgt dat je een uur voor vertrek al beneden bezig bent. Zelf sta ik altijd een uur voor vertrek op. Als mijn zoon naar de opvang moet, ben ik altijd nog samen met mijn man thuis. Wij zorgen dat we klaar zijn en hij gaat 3 kwartier voor vertrek ons zoontje uit bed halen, verschonen en aankleden. Kleding leg ik altijd de avond ervoor klaar. Daarna ontbijten we met z’n allen en vertrekken daarna tegelijk. Ik vind het niet echt een spits te noemen. Maar zo meteen komt de tweede en dan moeten we natuurlijk een ander schema vinden. Maar goed, dan hoef ik voorlopig nergens naar toe 🙂

  • Marieke
   12 april 2017 / 8:01 pm

   Oh dat klinkt ook echt als een goed georganiseerde ochtendspits!
   Heerlijk geniet ervan! 😉

 2. 9 april 2017 / 7:13 am

  Poeh he! Dat is echt heel vroeg zeg! Hier gaat de wekker over het algemeen om 7 uur. Ik werk in de buurt, dat scheelt natuurlijk ook! Sowieso respect voor je organisatie in ieder geval!

  • Marieke
   9 april 2017 / 8:03 pm

   Ja dat scheelt enorm inderdaad. Dank je wel, ik doe mijn best 😉

 3. 8 april 2017 / 5:37 am

  Tjeeee ik dacht eerst die lijkt wel gek om zo vroeg opnieuw staan! Totdat ik las hoelaat je de deur uitgaat. Respect hoor! Hier over t algemeen ook genoeg tijd voor de kinderen, maar dat kwartiertje voor mezelf mislukt vaak omdat de kinderen toch wakker zijn of ik toch liever nog even snooz

  • Marieke
   8 april 2017 / 6:23 pm

   Hahaha ik sta liever niet zo vroeg op hoor. Maar helaas moet ik zo vroeg de deur uit. Later is ook geen optie ivm files.
   Dat snoozen gebeurt hier ook nog weleens hoor. Maar dan moet ik helemaal zo haasten en daar ben ik echt niet van.

 4. 7 april 2017 / 4:42 am

  Dit ziet eruit als werk van een professional haha! Ik ben heel georganiseerd, maar ik kan ’s morgens echt niet fit opstaan. Dus het is altijd haasten en vliegen hier. En in het weekend vroeg wakker terwijl Suus nog slaapt

  • Marieke
   7 april 2017 / 6:57 pm

   Hahaha dank je wel! Maar lijkt maar zo hoor 😉
   En dat is wel herkenbaar. Als ze hier dan eens uitslapen dan ben ik wakker.

 5. Sabine
  6 april 2017 / 4:54 pm

  Hier geen bso dus de dagen dat ik werk en thuis ben zijn redelijk hetzelfde. Ik sta ik om 7.00 op en begin met mezelf aankleden. Veerle haal ik om iets voor half acht uit bed, ze kleed zich aan en mag een boterham eten voor de tv. In de tussentijd ren ik heen en weer om lunch te maken en een 10 uur snack. Om kwart over 8 moeten we in de auto of op de fiets zitten. Na half negen rij ik vanaf school naar mijn werk of fiets ik terug naar huit.

  • Marieke
   6 april 2017 / 7:26 pm

   Dat is ook wel heel fijn. Er is iig regelmaat. En fijn dat Veerle zichzelf aankleed. Daar is hier nog wel eens strijd om. En ook hier wordt vaak gegeten voor de televisie. Net ff handiger.

 6. 6 april 2017 / 1:46 pm

  Haha, en ik dacht dat ik vroeg was . RESPECT voor jou!

  • Marieke
   6 april 2017 / 7:25 pm

   Haha dank je wel! X

 7. 6 april 2017 / 12:57 pm

  Klinkt als een goed georganiseerde ochtendspits! Wij hoeven niet zo vroeg op te staan gelukkig…. ik breng de kinderen zelf naar school en loop daarna naar kantoor. Gelukkig allemaal dicht bij elkaar en is mijn werk redelijk flexibel in te delen, daarom ook geen opvang of iets voor schooltijd nodig en kan ik ze zelf brengen!

  • Marieke
   6 april 2017 / 7:20 pm

   Ik probeer het altijd wel, maar helaas zijn kinderen onvoorspelbaar, dus het gaat ook weleens mis.
   Wat fijn dat je alles zelf kan doen. En dat je je tijd zo in kan delen.

 8. 6 april 2017 / 12:47 pm

  Sinds mijn kinderen zelfstandig zijn, gaat het er relaxter aan toe. Maar alleen opstaan vind ik het allerfijnst en dat gebeurt doordeweeks alleen op vrijdag.. hmmm

  • Marieke
   6 april 2017 / 7:18 pm

   Dat lijkt mij ook heerlijk hoor! Maar dat duurt nog wel even.

 9. 6 april 2017 / 11:08 am

  Ik heb nog geen ochtendspits. Wel sta ik altijd eerder op om zelf al in orde te zijn lees aangekleed en voor iedereen lekker ontbijt te maken en voor vriendlief zijn lunch (die hij regelmatig vergeet mee te nemen).. Ben benieuwd hoe dat strakjes gaat

  • Marieke
   6 april 2017 / 7:16 pm

   Geniet er van zolang het nog kan 😉

 10. Patricia
  6 april 2017 / 10:04 am

  Onze wekker gaat om 6.45 en dan blijven we liggen (met of zonder kids) liggen tot 7.00
  Ik maak de kids wakker en stimuleer ze tot aankleden. (Hier wel altijd stress met een kinds met add en ass moet hem overal mee helpen)
  In de tussentijd is Lars zich aan het wassen/douchen en aankleden. Ik kleed Vera aan en dan gaan ze allemaal tegen 7.30 naar beneden. De jongens maken hun eigen eten en Lars zorgt voor Vera. Dan spring ik onder de douche en kleed me aan. Ik zorg dat ik klaar ben als Lars om 7.55 de deur uit gaat. Ik help Vera nog verder mee stimuleer de jongens om hun tassen te pakken, tanden te poetsen, gezicht te poetsen, schoenen aan te doen en jas aan. En om 8.15 uur gaan we richting school/kdv. En ik ga om 8.30 uur richting mijn werk als ik moet werken. Om 9.00 uur moet ik beginnen.
  Zo heb je ook een id van ons.

  • Marieke
   6 april 2017 / 7:16 pm

   Oh ok lekker hectisch inderdaad maar wel regelmaat. Wat voor add en ass wel fijn is natuurlijk.
   En wat heerlijk dat de jongens al lekker voor zichzelf kunnen zorgen.

 11. Hillie
  6 april 2017 / 6:35 am

  Toen ze hier nog klein waren bracht ik ze in pyjama naar oma.dus eigenlijks was het altijd best relaxt.

  • Marieke
   6 april 2017 / 7:14 pm

   Oh wauw dat is wel ideaal zeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen