Afvallen en bewegen – Op weg naar minder Marieke #6

Hoewel het rondom de updates van #opwegnaarmindermarieke stil was, wil dat niet zeggen dat ik ook stil bleef zitten. Dus wordt het weer tijd voor een nieuwe update over afvallen en bewegen.

Hoe gaat het met afvallen?

Ik wilde dat ik kon zeggen dat het goed ging en dat ik mijn tweede streefgewicht inmiddels heb gehaald. Helaas is niks van dat alles waar. Ik schommel namelijk enorm tussen de 5,1 en 6,3 kilo die ik al afviel de afgelopen maanden. Op zich fijn dat ik daar tussen blijf schommelen, maar ik zie natuurlijk liever dat de weegschaal richting de -10 kilo gaat.

Opletten met eten

Feit dat het langzamer gaat, komt uiteraard doordat ik vijf weken niet heb kunnen hardlopen, vanwege mijn voet. Daardoor is ook een beetje het opletten met eten in de vergetelheid geraakt. Ik ging weer meer snoepen ’s avonds of nou ja, snoepen, ik at meer ijsjes. Daarnaast heb ik de salades, die mijn maaltijden vervangen, even aan de kant geschoven, want het kwam zo’n beetje mijn neus uit. En vind ik het tussen de middag niet handig om salades te eten, omdat ik de tijd van mijn pauze liever besteed aan een rondje wandelen.

Bewegen

Inmiddels heb ik het hardlopen wel weer opgepakt. Wel heb ik Evy aan de kant gezet, want door steeds maar op bepaalde lessen te blijven hangen, kom ik geen steek verder. Nu loop ik met muziek waarin ik op dat moment zin heb. Al is dat eigenlijk bijna altijd Ed Sheeran. Maar op die manier moet ik mezelf gewoon meer uitdagen en kijk ik niet meer uit naar het moment waarop ik mag gaan wandelen. Het uitdagen heeft effect, want ik kan langer aan een stuk lopen en ik loop nu zelfs twee keer in de week.

Oefeningen

Ook ben ik inmiddels begonnen om minstens twee keer in de week oefeningen te doen. Gewoon thuis op een yogamat, die strakke buik komt tenslotte niet vanzelf 😉

Doel

Uiteraard ben ik het doel, het behalen van mijn streefgewicht nog niet vergeten. Ik wil hier nog steeds heel graag voor gaan. Maar weet ook, dat het de komende weken niet haalbaar zal zijn. Ook omdat onze vakantie er aan zit te komen. Maar ik ben wel voornemens om er daarna weer met goede zin en moed tegen aan te gaan.

Doen jullie ook mee met een #opwegnaarminder? Zo ja dan ben ik erg benieuwd of jullie al een streefgewicht hebben behaald en hoe je het volhoudt?Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Pinterest, Facebook en Instagram.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Milou
  18 juli 2018 / 5:34 pm

  Hoi Marieke,

  Echt heel herkenbaar. Was 10 kilo afgevallen en wilde er heel graag nog 5 kwijt maar helaas plus 2 door vakantie, minder lopen en ook weer iets meer snoepen. Ben ook opzoek naar weer een drive om het op te pakken.
  Ben nu wel weer begonnen met anders eten door een week menu te maken met recepten van pinterest.
  Weinig tips voor je maar ….. in elk geval heel herkenbaar!!

  X Milou

  • Marieke
   Auteur
   21 juli 2018 / 10:11 pm

   Maar daar heb je ook wel een beetje vakantie voor toch? Ik probeer het wel bij te houden, maar ben ook veel te gek op ijsjes en zo nu haha. Maar na de vakantie weer vol gas er tegenaan.

 2. 18 juli 2018 / 7:29 am

  Haha ik zit inmiddels ook al 8 mnd op hetzelfde gewicht nadat ik vorig jaar 6 kg afviel. Ik wil er nog 5… Ik ben wel veel blijven sporten, dus zeker strakker geworden. Ik hoop, net als vorig jaar, 15 aug weer echt te gaan afvallen. Alle keren in mijn leven dat het afvallen goed lukte was altijd vanaf half aug tot nov. Kennelijk mijn succesmaanden 🙂 Dus deze zomer drink ik gewoon mijn wijntje en in aug begin ik weer!

  • Marieke
   Auteur
   21 juli 2018 / 10:10 pm

   Strakker worden is ook fijn. En gewicht zegt soms helemaal niets natuurlijk als cm wel gewoon hard gaan. Hier ook na de vakantie er weer volle bak tegenaan. Kunnen we elkaar motiveren 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen