Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Update over mijn streefgewicht – Op weg naar minder Marieke #5

Het is alweer even geleden dat ik een update postte over Op weg naar minder Marieke. Maar ik had ook niet zoveel te melden, maar nu is er dan toch eindelijk nieuws om met jullie te delen.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels ben ik twaalf weken bezig met Op weg naar minder Marieke en ik ben het nog steeds niet zat, gelukkig. En hoewel het afvallen niet echt heel snel gaat, zeg maar gerust enorm langzaam, ben ik nog steeds blij met iedere honderd gram die er af gaat. De mindset is dus nog steeds aanwezig.

Streefgewicht

Mijn streefgewicht is nog lang niet in zicht, daarvoor heb ik nog zeker vijftien kilo te gaan. Maar ik kan wel melden dat ik mijn eerste doel heb gehaald. Ik ben namelijk -5,1 kilo kwijt nu. En daar ben ik echt superblij mee. Sterker nog, ik ben nu nog gemotiveerder om voor de volgende vijf kilo te gaan. Hopelijk doe ik daar wel iets minder lang over dan over de eerste vijf kilo.

Centimeters

Naast mijn gewicht meet ik mijn taille ook iedere week trouw. En hoewel ik qua kilo’s regelmatig stil sta, vliegen de centimeters er toch best vlot af. Ik ben inmiddels al 9 centimeter kwijt en hoewel een ander dat wellicht nog niet ziet, merk ik het toch echt wel. Zo zakken mijn broeken ineens af en zitten mijn jurkjes net allemaal wat lekkerder.

Hardlopen

Ik doe het nog steeds en voel me zelfs rot als ik niet ga lopen. Het lukt me alleen nog steeds niet om vaker dan één keer per week te lopen. Vier dagen werken, laat thuiskomen en de drukte binnen het gezin, zorgen ervoor dat ik ‘s avonds blij ben als ik kan zitten. Toch hoop ik daar nog wel verandering in te kunnen brengen, zeker nu het steeds langer licht is ‘s avonds.

Komende tijd

Het liefst zou ik voor eind april de volgende vijf kilo kwijt willen zijn, maar ik denk, dat dat niet haalbaar is. Zeker niet als het in hetzelfde tempo gaat als de afgelopen weken. Maar het is een nobel streven en wie weet lukt het me wel. En zo niet, dan blijf ik nog steeds blij met iedere gram die er af gaat.

Ben jij ook aan het afvallen? Hoeveel kilo ben je al kwijt? Ik lees het graag hieronder.

Volg me ook op Instagram, Facebook of Pinterest.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 27 maart 2018 / 12:34 pm

  Haastige spoed is zelden goed 😉 Lekker hoor dat die 5 kilo’s eraf zijn! Bij mij gaat het ook niet vlot hoor. Ik zit inmiddels op 4,5 kilo. Doordeweeks gaat het super alleen in het weekend kom ik altijd iets aan. Als ik het weekend ook zou volhouden zou ik nu zeker veel meer kwijt zijn. Maar goed, ik hou van lekker eten en lekker een snoepje in het weekend en ach zolang de lijn naar beneden blijft gaan vind ik het prima!

  • Marieke
   27 maart 2018 / 8:49 pm

   Hahaha dat is waar en ik herken dat wel hoor in het weekend, ik vind het ook lastiger om chippies te laten staan en zo. Gelukkig ben ik vijf dagen van de week wel streng voor mezelf.

 2. 25 maart 2018 / 10:07 pm

  ik ben sinds begin november begonnen met Fit en Slank methode en hier ben ik nu 10 kilo mee afgevallen en eind april wil ik nog 5 kilo afvallen en ik denk dat het wel gaat lukken want iedere cursus van 8 weken val ik 5 kilo af dus reëel doel

  • Marieke
   26 maart 2018 / 5:21 am

   Wat goed zeg!! Ik ken deze methode niet, maar zal er eens naar kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.