Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De Zelfzorg Tag – hoe goed zorg ik nu eigenlijk echt voor mezelf?

Kimberly van Beebs and Moms vindt als coach voor badass moeders het ontzettend belangrijk dat je als vrouw goed voor jezelf zorgt. En daar heeft ze natuurlijk hartstikke gelijk in. Ook ik zorg graag goed voor mezelf, maar hoe goed doe ik dat nu eigenlijk? In de zelfzorg tag die Kimberly bedacht, kun je er alles over lezen.

Hoe vaak per week neem jij een moment voor jezelf?

Eigenlijk probeer ik iedere dag wel een momentje voor mezelf te creëren. Doordeweeks kan dit variëren van een halfuurtje sporten tot lekker haken of bloggen. In het weekend doe ik dat door series te kijken of te freubelen in mijn invulboeken of gewoon lekker een spelletje Ticket to Ride te spelen met de man. Die momenten voor mezelf heb ik wel echt heel erg nodig, want zonder ben ik gewoon een minder leuke moeder.

Waar laad jij nou echt van op?

Waar ik echt van oplaad, weekendjes weg zonder man en kinderen. Klinkt niet heel aardig hè? Maar het is gewoon zo lekker als je even niet voor vier hoeft te denken en met niemand rekening hoeft te houden. Des te lekkerder is het trouwens om daarna weer terug thuis te komen hoor.

Investeer jij in jezelf?

Ja ik vind het erg belangrijk om te investeren in mezelf. Op die manier blijf ik ook mezelf. Zo probeer ik voor mijn blog wel mee te blijven doen aan online challenges en ga ik ook dit jaar naar Blogger by Nature. Naast dat het enorm leerzaam is, is het ook nog eens hartstikke gezellig. Uiterlijke verzorging vind ik ook een vorm van investeren en daarom ga ik dan ook regelmatig naar de kapper, schoonheidsspecialiste of de nagelstyliste. Tenslotte ben ik naast vrouw en moeder ook nog gewoon Marieke.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Het mooiste aan mezelf vind ik toch wel mijn ogen en mijn haar. Zeker nu ik wat meer bezig ben met me te verdiepen in de Curly Girl methode, zijn die krullen steeds meer mijn ding. Ze horen bij me dus kan ik er maar beter goed voor zorgen.

Wat wil jij graag dit jaar eens doen?

Niet iets wat ik nog niet eerder heb gedaan, maar mijn weekendje alleen weg blijft wel echt iets wat ik dit jaar ook weer wil doen.

Als je erop uit gaat, doe je dat dan het liefste alleen of met iemand?

Ik vind het heerlijk om alleen weg te gaan, maar kan er ook echt van genieten als ik met mijn gezin of met mijn vriendinnen op pad ga. Gelukkig staan er nog wat uitjes gepland de komende tijd.

Hoe laat ga jij ‘s avonds naar bed?

Zondag tot en met maandag lig ik rond half elf op bed, maar op vrijdag en zaterdag is dat meestal tegen twaalven. Ik vind het zo zonde om op die dagen vroeg naar bed te gaan. De weekenden gaan al zo snel en dan voelt langer opblijven toch als een verlenging van het weekend of zo. Enige nadeel is dat de kinderen daar regelmatig anders over denken, de andere ochtend.

Ben je blogger en wil je de tag ook overnemen, vergeet dan niet om Kimberly te vermelden en laat mij het ook even weten, dan kom ik even bij je lezen.

Wat is jouw favoriete zelfzorg moment? Laat het me weten onder in de reacties.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 19 februari 2020 / 3:16 pm

  Jij bent hier stukken beter in dan ik! Ik ben echt al sinds augustus niet naar de kapper geweest en een schoonheidsspecialiste heb ik al helemaal geen tijd / geld voor (over). Series kijken? Heel af en toe… ik word er langzaam beter in, maar het is echt wel een punt wat aandacht verdient.

  • Marieke
   Auteur
   19 februari 2020 / 6:13 pm

   Maar heb het ook echt moeten leren hoor, want als moeder cijfer je jezelf nu eenmaal snel weg. Maar begin eens met gewoon 1 keer in de maand een hele dag voor jezelf te plannen. Die mannen redden zich echt wel 😉

 2. 19 februari 2020 / 12:43 pm

  Jaaaaaa leuk dat je hem hebt overgenomen! Heerlijk zien je weekendjes alleen er altijd uit, fijn dat je dat ook gewoon doet. Even opladen van alles ❤

  • Marieke
   Auteur
   19 februari 2020 / 1:08 pm

   Ja deze tag was te leuk om niet in te vullen. En kijk er al weer naar uit. Hoewel ik eerst lekker een weekje met de kinderen nog weg. Anders opladen, maar wel fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.