Van gerechten verkopen in de foodtruck naar Koeckies in de webshop

De coronacrisis zorgt natuurlijk voor een heleboel ellende, vooral bij zzp’ers en andere kleine ondernemers. Maar het zorgt ook voor anders ondernemen. Vooral de creativiteit van deze doelgroep bewonder ik enorm. Ik vind het vooral heel erg knap dat ze die mindset hebben en het allemaal positief bekijken. In deze blog geef ik je een kijkje in de wereld van Tante Tofu. Zij laten zien hoe ze van iets negatiefs iets positiefs kunnen maken door de foodtruck tijdelijk te verruilen voor Koeckies.

Festivals afgelast

In de persconferentie in maart was Mark Rutte erg duidelijk. Alle evenementen konden tot nader order niet doorgaan en zo werden dus ook alle festivals afgelast. Voor veel ondernemers moet dit een klap in het gezicht geweest zijn. Zo ook voor Madelon van Tante Tofu. Met haar foodtruck gaat ze veel festivals af, waar ze vegan gerechten verkoopt, maar nu dat niet door kan gaan staat haar keuken helaas leeg. Maar een lege keuken betekent ook dat er geen inkomsten zijn. Dus ging ze op zoek naar een alternatieve en creatieve oplossing.

Positief blijven

Ondanks dit negatieve nieuws is Madelon niet bij de pakken neer gaan zitten. Samen met haar vriendin Judith, die haar dit festivalseizoen zou gaan helpen met Tante Tofu, bedachten ze een heel nieuw concept om de keuken toch een soort van draaiende te houden. Judith was al bezig met het ontwikkelen van een goed recept voor koeken. Aangezien Tante Tofu achter vegan gerechten staat, bedachten ze vegan koeken, om zo toch inkomen te genereren. Het kostte de meiden drie weken om het juiste recept te maken, maar toen dat er was, was Koeckie.nl er klaar voor.

Oorsprong naam Koeckie

Koeckie is afgeleid van het woord koekie, wat een typisch woord is voor de plaats waar het gemaakt wordt, Dordrecht. In het Dordtse dialect eindigen alle verkleinwoorden namelijk op -ie.

Over de koek zelf

De koeken zijn 10 cm in diameter, wat ongeveer net zo groot is als de gemiddelde handpalm en ze wegen rond de 100 gram. De koek is gebaseerd op de American chocolate chip cookies. Knapperig van buiten en chewy baked van binnen. Wat de koek vooral anders maakt, de vulling. Iedere koek heeft een andere vulling, die best verrassend is. Zo zijn er bijvoorbeeld koeken met witte chocopasta, hazelnootpasta (Nutella), pindakaas en frosting met vanille of oreo. Overigens zijn de koeken 100% plantaardig en kunnen ook gegeten worden door mensen met een lactose intolerantie.

Waar koop je de Koeckies?

In de webshop vind je zeven verschillende soorten koeken en je koopt ze al voor 3 euro per stuk in de Koeckie-webshop. En bij een bestelling van 30,00 euro betaal je geen verzendkosten. Ook kun je je bestelling eventueel afhalen bij Daantje Food & Drinks (Nieuwstraat 25, Dordrecht). Wil je de Koeckies graag cadeau doen? Dan kan dat ook nog, dan wordt er namens Tante Tofu een berichtje aan de binnenkant van de doos geschreven.

Openingstijden webshop

In verband met het aantal koeken die gebakken moeten worden, is de webshop niet dagelijks open. De koeken kunnen van donderdag 12.00 tot dinsdag 19.00 uur besteld worden in de webshop. Op woensdag worden de koeken dan gebakken en zullen dezelfde dag nog worden verzonden.

Lekkerbekken

Met drie of nou ja eigenlijk vier lekkerbekken in huis, als ik mezelf ook mee reken, was het natuurlijk feest toen we de Koeckies zelf ook mochten proberen. Aangezien ze niet helemaal WW-proof zijn (lees: helemaal niet) heb ik van allemaal maar een stukje op. Maar kan je zeggen dat ik mijn top drie wel heb gemaakt hoor;

  • Red Velvet
  • Pinda choco (verrassend lekker kan ik je zeggen)
  • Manner hazelnoot

Kortingscode

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook eens deze lekkere koeken uitproberen? Met de kortingscode Marieke Blogt, betaal je nu voor 6 Koeckies geen 18,00 euro, maar 15,00 euro, exclusief verzendkosten.

Bron foto’s: The Veggie Reporter

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen