Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pen Silly, het spel met de trillende pen die je laat lachen

Hier in huis zijn ze gek op spellen en hoe hilarischer hoe beter. Nu kregen we van Big On Toy Innovation het spel Pen Silly. Uiteraard hebben wij dit spel uitgebreid gespeeld en één ding kan ik je al zeggen, het werkt absoluut op je lachspieren. Wat we verder van Pen Silly vonden, lees de review maar.

Pen Silly, het spel

Pen Silly is een soort hints, maar dan toch net even anders. In plaats van het uit te beelden is het nu de bedoeling dat je je onderwerp tekent. Maar ja slechts een tekening maken en raden is natuurlijk niet echt heel erg leuk. Daarvoor is er dus Pen Silly, dit is een grote penhouder, waarin je één van de bijgeleverde stiften kunt doen. Pen Silly heeft ook nog een trilfunctie met twee standen. Hiermee kun je de moeilijkheidsgraad voor het tekenen bepalen. Naast de penhouder en stiften zitten er ook nog 150 onderwerp- en beschrijvingskaartjes bij het spel. Met deze kaartjes kun je meer dan 5500 woordcombinaties maken. Van zowel het onderwerp- als het beschrijvingskaartje heb je er eentje nodig om je tekening te kunnen maken.Ieder team krijgt van beide stapels 5 kaartjes. Daarnaast wijst ieder team ook nog een tekenaar aan, de andere spelers, ook uit je eigen team, raden mee. Degene die het goed heeft, krijgt de kaartjes. Raad je slechts één van de twee kaartjes, dan krijg je alleen het kaartje wat je hebt geraden. Het andere kaartje gaat onderop de stapel.

Doel van het spel

Het doel van het spel is om je teken- en raadvaardigheden te testen. In twee teams werk je samen om zo snel mogelijk de tekening te raden. Creativiteit, verbeelding en teamwork zijn dus erg belangrijk bij dit spel. Daarnaast moet het ook nog eens snel gebeuren, want als de zandloper leeg is, is de tijd om. Maar laat de slappe lach je vooral niet tegenhouden.

Wat wij van Pen Silly vinden?

Het is geen ingewikkeld spel, maar door het trillen van de pen, wordt het tekenen je wel echt lastig gemaakt. Wat hier vooral veel voor de slappe lach zorgde, waardoor het raden vaak ook niet lukte binnen de tijd. Nu kan dat ook nog te maken hebben met onze tekenskills natuurlijk. Uiteindelijk gaat het vooral om de gezelligheid, de creativiteit en teamwork, die creëer je absoluut met Pen Silly.

Ben je nu zelf ook nieuwsgierig geworden naar dit spel? Houd dan mijn blog goed in de gaten. Vanaf vrijdag houd ik een weekend lang winacties en Pen Silly komt dan voor bij in de Sinterklaasbloghop van zaterdag.

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.