Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Als je blog onverwachts viral gaat

Toen ik de blog over zwemles schreef, was dat puur vanuit mijn emotie. Ik wilde het van me afschrijven, maar wat er daarna gebeurde, had ik nooit verwacht. Mijn blog ging viral en hoe?

Blog groeien

Als blogger wil je niets liever dan dat je blog gaat groeien. Bij mij groeit mijn blog wel, maar dat gaat zo tergend langzaam, dat het eigenlijk niet interessant is om mijn blogcijfers te vermelden in mijn maandoverzichten. Ik ben vaak al blij dat er wat stijging in zit en daar ben ik dan ook dankbaar voor. Waarom de groei zo langzaam gaat? Geen idee, daar heb ik het ook al eens met grotere bloggers over gehad, maar ook zij begrijpen niet dat het zo langzaam gaat.

Twijfel

Door de langzame groei twijfel ik nog weleens of ik wel door moet gaan met bloggen of dat ik op een andere manier bloginspiratie op moet doen of op een andere manier moet schrijven. Aan de andere kant is mijn blog mijn uitlaatklep, dus waarom zou ik dat opgeven? En waarom zou ik mijn stijl veranderen als ik er verder tevreden over ben. Daarnaast is het niet gezegd dat mijn blog dan wel meer bezoekers zou trekken en dus zou groeien.

Challenge

Half januari deed ik mee aan een challenge die door Esmée en Linda werd georganiseerd. Daardoor kreeg ik wel wat meer inzicht in wat ik nog kan verbeteren aan mijn blog, met name achter de schermen. Met deze challenge in mijn achterhoofd, heb ik nog een lange weg te gaan voor het verbeteren van mijn blog achter de schermen.

Emotie

Wel ben ik er inmiddels achter dat blogs vol emoties het best gelezen worden, want mensen lezen nu eenmaal graag het leed van anderen. Ondanks dat de blog over zwemles voor mij best emotioneel was, had ik niet verwacht dat er zoveel mensen de blog zouden lezen.

Loedermoeder

Eerder had ik al weleens gehoord dat blogs enorm viral konden gaan, maar zelf had ik dit nog nooit ervaren. En hoewel ik vaker blogs in een groep achterlaat voor Loedermoeder, had ik niet verwacht dat mijn blog ook viral zou gaan. Meestal krijg ik er door het posten op de Facebookpagina, zo’n vijfhonderd bezoekers op mijn blog bij. Dat had ik nu eigenlijk ook wel verwacht. Na het posten zag ik dat mijn blog massaal bezocht werd. En voor ik het wist zat ik aan tienduizend unieke bezoekers. Ik had geen idee wat me overkwam. Kon mijn ogen niet geloven. Maar het gebeurde echt.

Het deed wat met me

Eerst dacht ik nog, wat tof, mijn blog krijgt een boost en wat gaaf dat ik de tienduizend bezoekers heb aangetikt. Ik kan niet zeggen dat het niks met me deed. Eerlijk gezegd was en ben ik er nogal van ondersteboven dat het ineens zo extreem is. Dat ik door vreemden aangesproken word over mijn blog en dat ik vooral daardoor best geschrokken ben. Ik ben nuchter genoeg om te beseffen dat dit volgende maand heel anders is. Dat de inmiddels ruim 46000 unieke bezoekers echt niet allemaal terug zullen keren. Al hoop ik stiekem natuurlijk wel dat er in ieder geval meer blijven hangen dan mijn gebruikelijke 2200 bezoekers. De tijd zal het leren.


Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 1 februari 2020 / 10:33 pm

  Heel herkenbaar! Veusteveul zit rond de 2400 per maand, soms, heel soms vliegt die er overheen en vaak is het dan een “lief en leed” blog inderdaad.

  Ach wie weet komt het ooit, maar gewoon lekker bloggen omdat je het leuk vind is de beste reden!

  • Marieke
   Auteur
   2 februari 2020 / 8:37 am

   Nou dat laatste dus, want ik doe het omdat ik het leuk vind (en omdat het anders gewoon te druk in mijn hoofd wordt).
   De hoge bezoekersaantallen zijn mooi meegenomen.
   Overigens dacht ik dat jij ook op veel meer bezoekers zat. Verbaas me er over dat dat dus niet zo blijkt te zijn.

 2. 31 januari 2020 / 4:32 pm

  Oh, wauw. Dat zijn getallen waar ik alleen naar van droom. Ik ben al blij dat ik deze en vorige maand boven de 1000 uniek zat. En hopelijk zet die trend door. Want vind het best wel tof.

  • Marieke
   Auteur
   31 januari 2020 / 4:44 pm

   Oh echt? Dat had ik dus helemaal niet gedacht he bij jou. Dacht echt dat je ver boven mij zat met je bezoekersaantallen. Maar met jouw blogs ga je er wel komen hoor.

 3. 31 januari 2020 / 3:38 pm

  Herkenbaar! Wij hebben dat ook 1x met een blog gehad

  • Marieke
   Auteur
   31 januari 2020 / 3:39 pm

   Blij om te lezen dat het herkenbaar is, maar ik vind het zo ontzettend bizar. Iedere keer als ik GA open blijf ik kijken van verbazing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.