Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mijn favoriete Loving Blends producten voor de Curly Girl methode

De curly girl method en ik zijn nou niet bepaald dikke vriendinnen. Al eerder schreef ik een blog over dat deze methode helemaal niet werkt bij mij. Ondanks dat gebruik ik wel nog steeds producten, die ook gebruikt worden voor de CG methode. De haarproducten die ik gebruik, uit de lijn van Loving Blends, deel ik graag met je. Daarnaast geef ik je ook nog wat tips, die ik kreeg van mijn eigen kapster. 

Loving Blends

Waar ik voorheen heel vaak Yes to Carrots gebruikte, ben ik inmiddels helemaal om naar Loving Blends. In deze lijn zijn meerdere producten te verkrijgen die ik gebruik voor de Curly Girl methode. En ik vind het ook echt wel veel fijnere producten dan de Yes to Carrots lijn. Mijn haar wordt er minder droog van en dat is al een pluspunt, daarnaast krult het er ook nog beter van en dat is uiteindelijk wel het doel met de CG methode. Het is goedkoper in aanschaf, wat ook niet geheel onbelangrijk is.

Shampoo

Een tijd lang gebruikte ik de kokosvariant van Loving Blends, maar alleen de geur al ging me tegen staan, waardoor ik overgestapt ben naar Honinggoud. Deze shampoo heeft een subtiele honinggeur, schuimt lekker, waar ik van houd en zorgt er voor dat mijn haar niet droog aan voelt, als ik het heb uitgespoeld. Daarnaast zit er in deze shampoo niet veel troep, wat ook weer heel erg goed is voor mijn krullen.

Herstellend masker

Het herstellend masker gebruik ik altijd nadat ik mijn haar heb gewassen. Ik gebruik het als een drie-minuten masker en spoel het dus ook weer uit. Van mijn kapster kreeg ik de tip om een haarmasker (of crèmespoeling) alleen maar in de punten van mijn haar te doen. Als je het over heel je haar verdeelt wordt het zwaarder, waardoor je haar en dus ook je krullen, futloos langs je hoofd vallen. Ik moet zeggen, sinds ik het alleen maar in de punten verdeel, krult het bovenop een stuk beter.

Voedende crème

De voedende crème van Loving Blends is echt by far het fijnste spul wat ik ooit in mijn haar heb gesmeerd. Ik doe het in mijn haar nadat ik het alleen maar in een handdoek heb gewikkeld, omdat het daadwerkelijk afdrogen van mijn haar zorgt voor een wc borstelkapsel in plaats van krullen. Ook de crème doe ik alleen maar in de punten van mijn haar. En het beetje wat er dan nog aan mijn hand zit doe ik bovenop om het pluizen wat tegen te gaan. Daarnaast gebruik ik de crème ook op de dagen dat ik mijn haren niet was, zodat de krullen nog enigszins in model blijven zitten.

Tangle Teezer

Niet van Loving Blends, van welk merk wel, dat weet ik niet meer, want ik kan het nergens meer terugvinden. Maar het is een anti-klitborstel met het Tangle Teezer principe. Deze borstel zorgt ervoor dat klitten makkelijk uit te kammen zijn, al denkt mijn tuttebel daar regelmatig anders over. Verder kan je deze borstel ook gebruiken voor het borstelen van wortel tot punt. Heel handig dus. Het borstelen van mijn haar doe ik pas sinds november weer na iedere wasbeurt. Mijn kapster vertelde me dat door het niet borstelen van mijn haar het eigenlijk alleen maar onhandelbaarder zou worden en mijn krullen lelijker, om maar te zwijgen over de extra klitten die er veroorzaakt worden. Dus doe ik nu braaf na iedere wasbeurt de borstel door mijn haar en smeer ik er daarna de crème in. En ik moet zeggen, sinds ik dat dus doe krult mijn haar nog beter.

CG methode bevalt beter nu

Ja met deze haarproducten en de tips die ik kreeg zit er wel verbetering in. Feit blijft dat ik bepaalde dingen dus echt niet ga gebruiken, zoals bijvoorbeeld glijmiddel. En ik ook afhankelijk blijf van de shampoo voor mijn eczeem, want hoewel dat laatste nu rustig is, kan dat zo ineens maar weer volop aanwezig zijn.

Heb jij krullend haar? Zo ja welke producten gebruik jij om je krullen mooier te laten zijn en in toom te houden? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Deze blog is op geen enkele manier gesponsord, ik deel alleen graag mijn ervaringen met je. Daarnaast werken deze producten bij mij goed, maar blijken ze voor de Curly Girl methode volgens een grote krullencommunity minder goed voor CG te zijn, want er zitten wel degelijk sulfaten en siliconen in.

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. Evelyne
  26 juli 2020 / 6:55 pm

  had super dom het laatste stukje niet gelezen en dacht dat deze producten cg proof waren en heb ze dus gekocht. En toen via de FB groep hoorde ik dat ze dus helemaal niet cg proof zijn. Super balen! Maar goed, heb nu besloten eerst al mijn producten die die ik al had staan en nu dus gekocht heb gewoon eerst op te gebruiken. Want ik vind sommige gewoon erg lekker. De loving blends ruiken heerlijk en de aunt jackies curl la la ook en werkt voor mijn gevoel goed. Als alles op is en ik ben nog niet tevreden dan begin ik helemaal opnieuw met dan alleen cg proof producten!

  • Marieke
   Auteur
   26 juli 2020 / 7:02 pm

   Oh dat is wel echt enorm balen! En sorry 🙁
   Maar ik deed idd hetzelfde als jij, eerst alles opmaken. Voordeel is wel dat je alvast aan je routine kan werken en dan vandaar uit de rest.
   Ik hoor goeie reacties over aunt jackies.

 2. Marcia
  25 mei 2020 / 4:43 pm

  Ik heb een cg app en zie dat de conditioner hiervan wel cg is maar het masker en de shampoo helaas niet jammer had het masker nog staan maar helaas juist niet cg .

  • Marieke
   Auteur
   25 mei 2020 / 4:51 pm

   Hi Marcia,

   Klopt inderdaad dat deze lijn niet cg is. Ik twijfel of de conditioner het wel is. Van de fb groep heb ik begrepen dat alleen milde haver en de yoghurt lijn cg zijn.

   Ps in de disclaimer staat dat het inderdaad niet cg is.

  • Julia op de Weegh
   11 oktober 2020 / 9:29 am

   hoe heet die cg app

 3. Nnz
  23 mei 2020 / 9:00 am

  Deze producten zijn helemaal niet CG ^^” De honinggoud shampoo bevat zelfs siliconen, en zowel SLS als SLeS.

  Geen van de LB shampoos is CG. Van de conditioners alleen de milde haver (met proteïne), Cranberry-Argan (rode fles) en voedende amandel.
  Wat betreft maskers zijn de Milk Masks en het ayoghurt masker CG.

  • Marieke
   Auteur
   23 mei 2020 / 9:12 am

   Hi,

   Dank je wel voor je feedback. Wellicht heb je over de disclaimer heen gelezen, maar daar heb ik dit ook al in vermeld. De blog was al gepubliceerd voordat ik er achter kwam dat in deze producten wel degelijk sulfaten zitten. Desalniettemin werkte deze producten beter voor mijn krullen dan andere producten met sulfaten en siliconen. Maar inmiddels ook volledig overgestapt op CG producten.

 4. 31 januari 2020 / 11:47 am

  Deze producten zijn zo fijn en wat goed dat je dit zo deelt aan je volgers, hier heb ik ook weer van geleerd.

  • Marieke
   Auteur
   31 januari 2020 / 2:01 pm

   Graag gedaan 🙂 Blij om te lezen dat je er iets mee kan.

 5. Henriëtte
  29 januari 2020 / 8:05 am

  Ik gebruik de cg methode al een tijd. Bij mij werkt het wel, al was het even zoeken naar de juiste producten. Ook volg ik op fb een fijne groep en daar haal ik mega veel info vandaan. Gewoon doen wat lekker voelt voor je haar als is het dan niet helemaal cg. Als je de producten fijn vind (shampoo is niet cg) en het werkt voor je krullen helemaal goed toch.

  • Marieke
   Auteur
   29 januari 2020 / 12:10 pm

   Ja gaat mij er vooral om dat mijn hoofdhuid er rustig op reageert en dat doet het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.