Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kerstvakantie – Wat gaan we doen?

Het is eindelijk weer kerstvakantie. Een tijd van gezellig samenzijn met al je dierbaren. Maar wat ga jij nog meer ondernemen deze vakantie? Ik zocht uit wat er allemaal te doen is in Dordrecht en omstreken.

Ijsbaan

In Papendrecht staat op Winkelcentrum de Meent een mooie ijsbaan, waar je heerlijk kunt schaatsen met de kinderen. De ijsbaan staat er nog tot en met 7 januari. En de toegang tot de ijsbaan kost 3 euro, net als het huren van schaatsen.

Film

Bij Kinepolis in Dordrecht draaien de leukste films, zoals de animatiefilm Ferdinand, maar ook de feelgoodmovie Huisvrouwen Bestaan Niet.

Kerstcircus

In Ahoy in Rotterdam kan je genieten van een heus kerstcircus. Ontzettend leuk voor jong en oud, als je van clowns en acrobatiek houdt. Het circus is te zien van 23 t/m 30 december 2017.

Duimelot

Bij het Maaspodium in Rotterdam kun je in de kerstvakantie terecht voor diverse theatervoorstellingen, waaronder het theaterstuk van Duimelot (1,5+). Duimelot geeft een slaapfeestje. Samen met Duimelot mag je muziek maken, zingen en dansen. Of gewoon lekker liggen en luisteren. De voorstelling wordt twee keer gespeeld op 7 januari. Ik kijk er nu al naar uit om hier samen met Giulia naartoe te gaan. Ik ben ook erg benieuwd wat ze er van vindt.

kerstvakantie duimelot maaspodium mariekeblogt.nl

Zwemkriebels

Voor kinderen van groep 1, 2 en 3 die nog geen zwemles krijgen, wordt Zwemkriebels georganiseerd op 28 en 29 december bij Optisport aan de Sportboulevard. Bij Zwemkriebels kunnen kinderen alvast wennen aan het krijgen van zwemles. Kinderen die al op zwemles zitten mogen ook komen, maar let op, kinderen zonder zwemles krijgen wel voorrang.

Onze plannen deze kerstvakantie

Wij brengen de kerst door met familie. Luca en Giulia gaan allebei nog twee daagjes naar de opvang, zodat Erik en ik ook nog wat in huis kunnen doen. En we gaan er nog even heerlijk een weekje tussenuit, lekker even helemaal niks doen.

Hebben jullie nog plannen voor de kerstvakantie? Ik ben erg benieuwd wat jullie gaan doen. Ik lees het graag in de comments, op Facebook of Instagram.

Foto Maaspodium

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 25 december 2017 / 6:04 am

  Wat worden er leuke dingen georganiseerd! De week tussen kerst en oud&nieuw is de opvang van Suus dicht en Erik heeft verder geen vrij alleen met de dagen zelf. We gaan het eerste weekend van januari lekker samen weg, zonder kind. Heb er nu al in in! Even quality time. Fijne vakantie!

  • Marieke
   27 december 2017 / 8:27 am

   Oh joh? Dus even zelf bijkomen van de kerstdagen zit er niet in, hopelijk niet te druk geweest voor je.
   Wat heerlijk! Geniet er lekker van!

 2. 24 december 2017 / 1:25 pm

  Fijne vakantie Marieke. Ik werk gewoon door, maar ga met familie kerst vieren. Niets fijner dan dat, voor mij. Veel liefs.

  • Marieke
   27 december 2017 / 8:26 am

   Heerlijk dat je lekker kerst hebt gevierd met familie. Werk ze 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.