Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 25-2021 – yoga – stoom afblazen en oranje feestje

Het was een hele pittige week met veel donderwolken boven ons huis en weinig concentratie. Gelukkig was er yoga, kon ik meerdere keren stoom afblazen en hadden we een heerlijk oranje feestje. Al liep dat net even anders dan we met zijn allen gehoopt hadden. Je leest het allemaal weer in de week van Marieke.

Maandag

Vandaag breng ik mijn tuttebel naar de bso, terwijl de man thuis blijft samen met mijn bink, want die moet weer eens getest worden, voor de verandering, in verband met een verkoudheid. Eenmaal terug ga ik nog even in alle rust ontbijten en lezen voordat ik mag gaan werken.

Mijn bink komt na het testen naast me zitten om wat huiswerk te maken voor school. Hoewel ik het heel erg gezellig vind, hoop ik stiekem toch wel dat dit de laatste keer was voorlopig.

Ondanks de regen ga ik tussen de middag gewoon een rondje lopen. Ik vind het heerlijk om in mijn pauze echt even buiten te zijn en mijn gedachten te kunnen ordenen.

Op mijn iWatch kan ik een medaille verdienen, omdat het internationale Yoga Dag is. Voor het eerst van mijn leven doe ik een les yoga en ik vond het best leuk. Dus ik denk zomaar eens dat dit niet de laatste keer was.

We zouden voetbal kijken bij vrienden, maar aangezien mijn bink nog geen uitslag heeft, gaat alleen mijn tuttebel er heen en kijken wij met zijn drieën gezellig thuis.

Dinsdag

In verband met het weer gaan mijn vriendin en ik vandaag niet skaten. Ze geven regen op en dat is voor skates echt een no go, dus gaan we lekker een stuk wandelen. Voordeel is wel dat we zo nog beter kunnen kletsen.

Woensdag

Als ik klaar ben met werken ga ik met mijn tuttebel even naar Intratuin toe voor wat bloempotten en misschien nog wel een nieuwe plant. Zodra ze de draaimolen ziet, moet ze daar even op gaan zitten.

Aan het eind van de middag hangt er een enorme donderwolk boven ons huis. Eentje waar ik geenszins gelukkig van word en omdat ik het allemaal even niet meer trek, loop ik weg uit de situatie. Even tot mezelf komen met muziek in mijn oren.

Mijn nieuwe Pandora bedel is binnen gekomen. Deze stond al even op mijn wishlist en nu met de sale kon ik hem niet niet bestellen. Vind hem wel echt bij mij passen.

Donderdag

Na een best intensieve week, zowel gewoon thuis met het gezin als met mijn werk, ik werkte voor het eerst 22 uur, is het enorm nodig om stoom af te blazen. Goede reden om een terrasje te gaan pakken met mijn vriendin.

Even genieten van een snack en een borrel, hoewel de mijne wel echt alcoholvrij is. Maar het is een mocktail en dat is altijd goed.

Vrijdag

We brengen samen de kinderen naar school toe, want aansluitend mogen we naar het evaluatiegesprek met de kindercoach van mijn tuttebel.

Mijn olijke duo kreeg hun rapport mee vandaag. Ik ben echt supertrots op ze. Ondanks een moeder met een burn-out, een vader met kanker en weer een lockdown met thuisonderwijs hebben ze echt hele mooie rapporten en gaan ze beide over naar groep 4 en 5. De toppers!

Ik ben heel erg onrustig vandaag. Ik wil van alles, maar eigenlijk ook helemaal niks. Enige wat ik zeker weet is dat ik zin heb in comfort food. Dus maak ik lekker hete kip met krulfrietjes.

Zaterdag

Had ik je al weleens gezegd dat de wash now & style later methode van Charlotte echt superfijn is. Door het ’s avonds alvast te wassen, hoef ik het ’s ochtends alleen nog maar te stylen. Dat scheelt echt zoveel tijd.

Vandaag kan ik me er eindelijk toe zetten om met mijn planten aan de slag te gaan. Als ik potgrond te weinig heb, rijd ik nog even naar het tuincentrum en koop daar deze prachtige Calathea Warscewiczii.

Aan het eind van de middag gaan we gezellig op visite bij vrienden die op de camping staan en mijn tuttebel helpt haar grote vriend mee met koken.

Zondag

Nadat ik me al flink heb uitgesloofd met poetsen, breekt op het moment van aan tafel gaan de hel weer los. Wederom heb ik hier helemaal geen zin in. Als ik dit op Instagram deel hoor ik al gauw dat dit bij heel veel moeders wel herkenbaar is. Zoals ik van de week zo mooi las bij iemand “het gras is niet groener bij iemand anders, het is slechts anders gemaaid”. Zit je er net als ik ook even doorheen, denk dan eens aan deze zin.

We hebben vanmiddag een oranje feestje. Het is supergezellig met onze voetbalvrienden. De barbecue is heerlijk en de sfeer goed. De kinderen zingen uit volle borst mee, maar helaas mag dat niet baten, want oranje gaat naar huis toe.

Al met al een heftige week, hopelijk wordt komende week beter. Hoe was jullie week? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.