Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Trots op mij tag – over mijn trotse momenten in 2017

Gera vulde de Trots op mij tag in en vroeg mij om deze ook in te vullen. En omdat ik best wel wat momentjes heb waar ik trots op ben, vulde ik deze tag uiteraard ook in.

trots tag mariekeblogt.nl

Spelregels van de Trots op mij-tag

 1. Je bent natuurlijk hartstikke trots op je kinderen of de mensen om je heen, maar bewaar dat voor een ander verhaal. Deze tag gaat alleen over jou!
 2. Kijk alleen naar 2017. Waar ben je enorm trots op wat je het afgelopen jaar gedaan hebt? Onthoudt: het hoeft niet groots te zijn. Ook op kleine dingen kan je enorm trots zijn.
 3. Probeer er echt vijf op te noemen. Je hebt een heel jaar om uit te spitten. En als je ze opgeschreven hebt, voel je je instant beter. Beloofd!
 4. Tag jij ook een paar medebloggers? Linda heeft er geen aantal aan verbonden, dit mag je helemaal zelf weten.
 5. Linda zou het heel erg leuk vinden als je de tag overneemt en je nog even terug linkt naar haar blog, zodat iedereen de hier bovengenoemde spelregels kan lezen 😉

Waar ben ik dan trots op?

Het was inderdaad even spitten, maar geloof dat het me aardig gelukt is, om mijn momenten van trots met jullie te delen.

Burnout

Eind mei zat ik, volgens mijn huisarts, tegen een burnout aan. Het was pittig. Alle veranderingen, zoals de reorganisatie in 2015, waardoor ik mijn baan verloor, het moeten missen van ons derde kindje en de enorme drukte van mijn toenmalige werk, zorgden er voor dat ik een regelrechte ramp werd voor mezelf en mijn omgeving. Na weken knokken, niks doen (ja netflixen) en vooral overgeven aan het feit dat het nu eenmaal zo is (het is wat het is zouden we op mijn werk zeggen), krabbelde ik op en werd ik langzaam aan weer mezelf, waardoor ik een complete burnout kon vermijden. Voor het eerst in lange tijd luisterde ik eens naar mezelf en deed ik wat goed voor mij was.

Kiezen voor mezelf

Mede door dat ik me zo slecht voelde, besefte ik dat er iets drastisch moest veranderen. De baan die ik op dat moment had, was het gewoon niet. En ik besloot, in overleg met mijn steun en toeverlaat, Erik, om mijn baan vaarwel te zeggen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Alleen dié beslissing zorgde er al voor dat ik me een compleet ander mens ging voelen.

Vaste aanstelling

In september begon ik aan mijn nieuwe uitdaging. Een baan waar bij ik vier dagen moest gaan werken, wat ik in het begin vrij zwaar vond. Maar door mijn toffe collega’s en het enorme leuke werk, heb ik alleen op maandagochtend nog maar door dat ik vier dagen werk, want de tijd vliegt voorbij. Eind oktober kreeg ik te horen dat ze erg blij met me zijn, waardoor ik op 1 november een vaste aanstelling kreeg. Ik wist niet wat me over kwam. Maar voor mij voelde het wel als de kers op de taart. Het betekende voor mij dat ik van de zomer de juiste beslissing had genomen.

Zorgen voor mezelf

Waar ik normaal gesproken mezelf zou vergeten, zorgde ik afgelopen jaar goed voor mezelf. Zo kocht ik regelmatig nieuwe kleren voor mezelf en ook zorgde ik beter voor mijn huid. Uiteraard zijn er nog meer dingen die wat aandacht nodig hebben, maar het begin van goed voor mezelf zorgen is er in ieder geval.

Samenwerkingen

Heel iets anders, maar waar ik ook enorm trots op ben, mijn blog! Ondanks dat ik (ja nog steeds) een kleine blogger ben, met een flinke groep trouwe bezoekers iedere maand, heb ik een aantal hele gave samenwerkingen mogen doen het afgelopen jaar. Zo mocht ik een Milly Pie weggeven, een review schrijven over een te gek jurkje, naar het Thomas de Treinweekend en kreeg ik meerdere spellen thuis gestuurd, waaronder Tip Toi. Daarnaast mocht ik ook naar het Hemakerstevent, iets waarvan ik vorig jaar alleen nog maar kon dromen, maar wat absoluut naar meer smaakt.

Trots op mij dus

Ondanks wat tegenslagen, was 2017 voor mij een topjaar. Een jaar waar op ik echt, terecht, heel erg trots mag zijn en uiteraard ook enorm trots ben. Voor volgend jaar hoop ik hier nog wat extra’s aan toe te mogen voegen. En wat mijn blog betreft, ik hoop deze volgend jaar naar een hoger plan te kunnen tillen, dat hoop ik niet alleen, dat is ook mijn streven.

Ik ben erg benieuwd waar Christa, Melanie, Karin en Nicole het meest trots op zijn.

Waar ben jij enorm trots op? Ik lees het graag in de comments, op Facebook of Instagram.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 30 december 2017 / 6:57 pm

  Je mag terecht trots zijn op jezelf. Een burn out betekent volgens mij dat je lange tijd jezelf voorbij bent gestreefd. Dat het je dus lukt om daar uit te komen vergt moed en lef.

  • Marieke
   31 december 2017 / 9:32 pm

   Dank je wel. Lief van je! X

 2. 27 december 2017 / 10:05 am

  Wauw – een heel mooi blogjaar hè. Maar dat wist ik al wel! 🙂

  En tegen een burn-out! Dat is pittig! Blijf in 2018 luisteren naar je innerlijke stem!

  • Marieke
   29 december 2017 / 8:28 am

   Wat een lief compliment over mijn blog <3
   Sinds de zomer doe ik dat ook echt. Ik ben er achter dat je gewoon niet altijd maar door kunt blijven gaan.

 3. patricia
  25 december 2017 / 10:50 pm

  Ik ben trots op mijn zelf dat ik vijf jaar therapie heb afgewerkt en dat ik daar zoveel sterker uit ben gekomen. Dat ik weet wat mijn zoon nodig heeft het dat ik daar voor erg ben gaat streven terwijl anderen tegen gas gaven en ik hoorde dat ik toch gelijk had. Nu hoop ik dat ik weer balans kan vinden en dan ben ik er weer! En jij hebt het ook super gedaan. Trots op je topper!

  • Marieke
   27 december 2017 / 8:28 am

   Wat ontzettend goed zeg, hele goede reden om enorm trots op jezelf te zijn hoor. Je bent een kanjer!!x

 4. Melanie
  25 december 2017 / 10:48 am

  Bedankt voor de tag. Ik denk dat ik hem voor morgen in plan. Fijne feestdagen.

  • Marieke
   27 december 2017 / 8:27 am

   Graag gedaan, ben benieuwd naar jouw antwoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.