Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kerstmis 2017 – een overzicht van onze kerstdagen

Vandaag geen weekendoverzicht, maar een terugblik op kerstmis. Wij hadden vier, ja vier, heerlijke dagen!

Zaterdag 23-12

Natuurlijk geen kerstdag, maar wij hebben deze dag toch kerst gevierd bij mijn schoonmoeder, waar ook Erik zijn oudste dochter en zoon zijn. We hebben het er heerlijk, worden weer goed verwend met mooie cadeautjes, een heerlijke brunch en ander lekkers.

Voor mijn schoonmoeder haakte ik een heerlijke deken (helaas was het licht niet echt goed toen ik de foto maakte).

Kerstavond

Begint al vroeg, maar we starten heerlijk rustig op. De kinderen versieren samen koekjes, die ik meenam bij de Lidl. Superhandig, want alles zit al in de verpakking.

En het resultaat mag er zijn hoor 😉

Aan het eind van de middag pakken we cadeautjes uit en krijgen we weer hele mooie cadeautjes. Erik krijgt een opbergset voor zijn ND-filters en een bus Rituals doucheschuim. Luca krijgt, hoe kan het ook anders, een doos Lego. Giulia krijgt een hele gave draagzak van Lennylamb. En de traditie die wij vroeger thuis hadden, zetten we vanaf dit jaar door. De kinderen krijgen namelijk samen een spel, net als mijn broertje en ik vroeger altijd kregen. Zelf krijg ik een mascararoller van Clinique en een boek over girlbosses.

’s Avonds eten we gezellig met zijn viertjes.

Eerste kerstdag

Genieten we van een heerlijk kerstontbijt met hete broodjes, gekookte eitjes en kerststol.

We spelen gezellig het nieuwe spel van Luca en Giulia. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk spel, Knibbel Knabbel Knuisje is echt een aanrader.

Aan het eind van de middag komen mijn zusje en zwager op visite. We krijgen weer wat kleinigheidjes. We zijn helemaal niet verwend of zo 😉 Daarna ga ik lekker de keuken in om een heerlijk Italiaans kerstdiner te maken.

Het is supergezellig en het eten is echt heerlijk! Voor het eerst maakte ik zelf bruschetta, maar deze is echt voor herhaling vatbaar. En ook de lasagne was weer superlekker.

Tweede kerstdag

Slapen Erik en Giulia lekker uit, terwijl Luca en ik al vanaf zeven uur wakker zijn. Maar ik geniet van even alleen met hem opstarten, want zo vaak gebeurt dat niet. Na weer een lekker ontbijtje, gaan we ons klaarmaken voor de volgende kerstdag. En vandaag mag ik voor de gelegenheid weer eens Giulia’s haar opvlechten, wat best goed lukt, al zeg ik het zelf.

Uiteraard vieren we deze kerstmis ook een dag bij mijn ouders. En ook daar worden nog wat cadeautjes uitgedeeld. Zo krijgt mijn moeder deze, door mij gehaakte, deken.

Waar we genieten van een heerlijke brunch, met héél veel eten 😉

De kinderen genieten volop van de aandacht van Opa en Oma Vrachtwagen. Er wordt voorgelezen door Opa.

En Oma speelt nog gezellig een spelletje memory met Luca en Giulia.

En dan zijn de kerstdagen weer voorbij. Een kerstmis waar ik met een heerlijk gevoel op terugkijk. Het samenzijn met iedereen de me lief is. Mijn kinderen die echt superlief waren het hele weekend en nou ja, eigenlijk gewoon alles.

Hebben jullie ook van die heerlijke dagen gehad?

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 29 december 2017 / 4:53 pm

  Oh wat gezellig!! Wij hadden ook leuke dagen, maar alleen eerste en tweede kerstdag waren we buiten de deur.

  • Marieke
   31 december 2017 / 9:31 pm

   Heerlijk toch!! Fijne jaarwisseling

 2. 28 december 2017 / 9:16 am

  Wat een heerlijk overzicht om te lezen zeg. Ik word helemaal warm van al die gezelligheid. Het grappige vind ik om te lezen dat ook jullie kinderen een spel voor samen kregen. Wij hadden dat vroeger ook en onze kinderen nu ook hihi. Zoals je gelezen hebt hebben wij ook fijne dagen gehad

  • Marieke
   29 december 2017 / 8:28 am

   Ja vind het een mooie traditie, dus waarom niet doorzetten. En inderdaad grappig dat dat bij jullie ook zo ging en gaat.

 3. 27 december 2017 / 8:44 am

  Wat een gezelligheid! Wij hadden een rustige kerst met enkele familiebezoekjes, maar we zijn ook lekker wezen wandelen en hebben films gekeken op Netflix.

  • Marieke
   27 december 2017 / 9:09 am

   Dat klinkt ook als een heerlijke kerst Karin 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.