Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Voornemens 2017 – is het me gelukt of niet?

Vorig jaar schreef ik in mijn blog over voornemens wat ik dit jaar allemaal wilde doen. Vandaag kijk ik terug op deze voornemens. Is het me gelukt om alles te doen wat ik wilde? En heb ik voornemens voor 2018?

Afvallen

Ik had me inderdaad voorgenomen om alle zeilen bij te zetten. Maar smoesje hier, smoesje daar. En dan ook nog eens slecht in mijn vel afgelopen zomer. Dus nee die missie is echt mislukt. Ondanks dat ik pogingen ondernam en binnen no time vijf kilo kwijt was, zaten die vijf kilo er net zo snel weer aan.

Hardlopen

Hardlopen wat is dat? Ik heb geen idee meer hoe het moet. Had ik vorig jaar nog de smoes van mijn schoenen, dit jaar heb ik het hele jaar dezelfde smoes gebruikt. En dus echt nog geen meter hardgelopen. Of nou ja op die ene keer na dan dat dochterlief de straat bij school wilde oversteken.

Giulia’s fotoalbum

Het is dat ik mijn voornemens teruglas, maar dit is dus echt mislukt, sterker nog, nooit meer aan gedacht. Wat wel bijzonder is, want haar fotoalbum, die ooit roze was en inmiddels goed verkleurd is, staat in onze kledingkast en zie ik dus iedere dag. Misschien maar eens pontificaal ergens neerleggen met de geboortefoto’s erbij of zo.

Bloggen

Het meer bloggen heb ik goed volgehouden. En met name het ritme en de mate waarin ik mijn artikelen post. Nu komen er eigenlijk iedere week drie nieuwe blogs online. Soms als het heel druk is en ik geen tijd heb om een blog voor te bereiden maar twee en een andere week als ik heel veel content heb, kunnen het er zo maar vier zijn. Ik ben dus echt wel heel tevreden over mijn blog. Al gaat er nog wel iets veranderen in de rubriek weekendoverzicht. Maar meer daarover in een andere blog.

Meer ondernemen met de kinderen

En dan met name één op één momenten met de kinderen. Luca ging begin vorig jaar naar school dus de momenten met Giulia waren er volop. En vooral op vrijdagmiddag tijdens haar slaapje, genoot ik van het samenzijn met Luca. Verder hebben we niet zo heel veel apart gedaan. Maar des te meer deden we samen als gezin, zoals naar de bioscoop gaan.

Meer tijd met het gezin doorbrengen

Ik kan niet anders dan zeggen dat dat goed gelukt is. Zoals ik al zei zijn we samen naar de bioscoop geweest, maar we deden ook gezellige andere uitjes. zo gingen we naar de Efteling, maar ook naar het bos en het zwembad. Soms deden we dat met zijn vieren, maar ook met anderen, waardoor er ook qualitytime was met familie en vrienden.

Goed voor mezelf zorgen

En of dit gelukt is, mijn kledingkast is nog nooit zo vol geweest als nu. Al is het nog niet heel veel, ik koop dus niet meer alleen maar kleding voor de kinderen. Overigens heb ik aan schoenen nog steeds een tekort, maar ik vind dan ook niet zo heel veel schoenen leuk. En als ik ze wel leuk vind zijn mijn voeten te breed of is mijn maat uitverkocht.

Voornemens voor 2018

Tuurlijk heb ik voornemens voor 2018, deze zullen niet veel verschillen van de voornemens die ik had in 2017. Maar dit keer wil ik er wel beter mijn best voor doen. In ieder geval voor het afvallen en het hardlopen. Dus ga ik me eigenlijk vooral daar op focussen. De andere voornemens, die ik had, zal ik ook doorzetten, want dat beviel me eigenlijk wel.

Hoe is het met jullie voornemens gegaan in 2017? Is alles wat je graag wilde ook daadwerkelijk gelukt? Ik lees het graag in de comments hieronder, op Facebook of op Instagram.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 30 december 2017 / 3:24 pm

  Ik kies bewust niet voor goede voornemens de laatste jaren. Er komt toch niets van joh!!

  • Marieke
   31 december 2017 / 9:31 pm

   Hahaha dat is slim 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.