Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Weekendoverzicht #22 – waterpokken en de bruiloft

Het was een heel heftig, maar ook een mooi weekend. Luca kreeg een hele zware variant waterpokken en mijn schoonzus en zwager trouwden ook dit weekend.

Vrijdag 26-05

Luca heeft al vanaf woensdag waterpokken, maar hij begon gisteravond ineens ook met spugen en wekte ons vanmorgen ook met zijn gespuug. Zo zielig. Gelukkig blijft het bij die ene keer en wil hij daarna een banaan eten, waar ik nogal over twijfel, maar lees al gauw (ja soms ben ik een moeder die even op internet zoekt naar hoe en wat) dat bananen heel goed zijn als je gespuugd hebt, want ze zijn licht verteerbaar. Luca ligt lekker te chillen samen met Giulia.

Rond elf uur brengen we de kinderen richting vrienden, waar ze lekker mogen blijven spelen en slapen, aangezien wij naar de bruiloft van mijn schoonzus en zwager gaan. Wel spreken we af, dat ze ons op de hoogte houden in verband met Luca. En ik hoop dan ook dat het allemaal lukt tot aan de ceremonie, zodat ik dat in ieder geval nog mee kan maken. Om kwart voor twee zijn we bij mijn schoonzus en er worden foto’s gemaakt en ik krijg de kans om deze mooie foto te maken van het bruidspaar.

Na de ceremonie gaan we richting het restaurant waar we gaan eten en feesten. Mijn vriendin houdt me ondertussen goed op de hoogte over Luca. En het lijkt steeds slechter met hem te gaan en Erik brengt me dan ook na het hoofdgerecht naar huis toe, zodat ik Luca op kan halen. En mijn vriendin heeft het goed ingeschat. Luca is echt hartstikke ziek inmiddels. Hij vindt het verschrikkelijk dat hij mee naar huis moet, maar eenmaal thuis is hij toch wel blij dat hij bij mij is en dat is geheel wederzijds. Ik had hem zo ook niet bij onze vrienden willen laten.

Zaterdag 27-05

Na echt een vreselijke nacht, waarin we ieder uur wakker waren en Luca echt heel erg veel last heeft van waterpokken, starten we op ons gemak op. Luca is echt heel erg zielig. Hij kan alleen maar huilen en jammeren en als ik naar hem kijk, zou ik zo kunnen huilen, van medelijden. Ik zou het zo graag over willen nemen van hem. We halen Giulia op en na haar slaapje gaat Erik met Luca naar de HAP, omdat hij maar blijft klagen over pijn. Bij de HAP kunnen ze niks voor ons doen, Luca heeft de pech dat hij een extreme variant waterpokken heeft, maar moet wel testen voor hersenvliesontsteking. Gelukkig is dat het niet. Giulia en ik zijn ondertussen even gezellig wat boodschapjes doen.

Bij Xenos koop ik een paar waterpistooltjes, in de hoop dat ik Luca daarmee wat af kan leiden en hij heel even vergeet dat hij zoveel pijn heeft. En dat lukt, zeker als ik ook nog mee doe met het watergevecht.

Zondag 28-05

Na een betere nacht, althans voor drie van de gezinsleden, staat Giulia om tien voor half zes naast me. Ze kan niet meer slapen en ik ook niet, want het is best benauwd in de woonkamer. Dus starten we gezellig samen op, wat ook wel eens lekker is.

Luca wordt om kwart over zeven pas wakker en heeft echt een goede nacht gehad, wat superfijn is. Erik slaapt uit en daarom ontbijten we lekker laat. Giulia wil zelf haar ei pellen en dat gaat echt al goed.

Na het ontbijt wordt er nog lekker gespeeld op de galerij. Uiteraard ook weer met de waterpistooltjes.

‘s Middags gaan we naar vrienden toe, waar de kinderen heerlijk spelen en wij kletsen. We blijven lekker mee eten en gaan daarna naar huis toe.

En zo zit dit heftige weekend er weer op. En hoop ik dat alle virussen en bacteriën hier zo snel mogelijk weer zijn verdwenen, want ben er nu wel echt klaar mee.

Hoe was jullie weekend? Nog genoten van de heerlijke warme dagen?

Liefs Marieke

 

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 30 mei 2017 / 10:51 am

  Ach de waterpokken! Ik vind dat altijd zo sneu he. Mijn kinderen hebben ze nog niet gehad. Hopelijk duurt het ook nog minimaal een paar maanden, dan is de jongste 1 geworden en mag van mij de uitbraak wel komen. Dan zijn we er maar vanaf.

  • Marieke
   31 mei 2017 / 8:18 am

   Oh dat begrijp ik, ik hoop heel erg met je mee. Want het is echt helemaal niks en als ze het dan ook nog twee keer krijgen is het extra zielig.

  • Marieke
   29 mei 2017 / 7:54 pm

   Ja echt heel sneu! En inmiddels zoveel korstjes in zijn gezicht dat ik bang ben voor wat er overblijft na de waterpokken 🙁

 2. 29 mei 2017 / 12:17 pm

  Wat onwijs zielig, de pechvogel. Sanne had het ook zo extreem.. Hopelijk zijn jullie nu inderdaad verlost van alle ziektekiemen. Dikke knuf.

  • Marieke
   29 mei 2017 / 12:26 pm

   Oh echt? Sneu he dan? Heeft ze er littekens aan overgehouden? Bij Luca zitten de meeste in zijn gezicht 🙁 Thnx! X

 3. 29 mei 2017 / 9:16 am

  Jeetje, dat was niet echt een ontspannen weekend zo… Wat ontzettend sneu voor de kleine man. Wat doet je moederhart dan zeer he als je ze zo ziet… Fijn dat hij inmiddels weer een beetje is opgeknapt!

  • Marieke
   29 mei 2017 / 12:25 pm

   Nee allesbehalve, word je niet heel blij van. En zulke weekenden moet je niet te vaak hebben. Ja mijn moederhart brak echt. Zo zielig. Ja hopelijk vannacht weer een goede nacht.

 4. 29 mei 2017 / 8:15 am

  Wat sneu wanneer kinderen ziek zijn en helemaal met dit weer. Ik hoop met je mee dat alle bacteriën snel het huis uit zijn! Wij zijn een paar dagen gaan kamperen in Belgie, genieten was het met het mooie weer.

  • Marieke
   29 mei 2017 / 12:23 pm

   Dank je wel! Lief!
   Ja ik zag foto’s voorbijkomen en verbaasde me er over dat je in België was. Leek veel tropischer 😉

 5. 29 mei 2017 / 6:54 am

  Wat sneu dat Luca de erge variant van waterpokken had. Ik wist niet dat dat bestond. Dacht altijd gewoon waterpokken. Gelukkig kon je nog wel een stukje van de bruiloft meemaken. Fijne week weer gewenst

  • Marieke
   29 mei 2017 / 12:22 pm

   Wist ik ook niet hoor maar was echt sneu.
   Ja gelukkig wel. Had het niet leuk gevonden, ook al was het niet anders, als ik dat had moeten missen.

 6. 29 mei 2017 / 6:10 am

  Oh wat sneu! En het warme weer zal er ook zeker niet aan bijgedragen hebben! Hopelijk is het nu even klaar voor jullie!

  • Marieke
   29 mei 2017 / 12:21 pm

   Nee dat warme weer maakte het er niet beter op helaas. Dat hoop ik ook.

 7. 29 mei 2017 / 5:36 am

  Ahh wat naar van die waterpokken. Dat hij daar zo ziek van is zeg 🙁 Hopelijk snel overal van af!!

  • Marieke
   29 mei 2017 / 12:20 pm

   Ja echt bizar! Giulia had het best erg dacht ik, maar kon dus nog erger 🙁
   Laten we het hopen. Wel een beetje klaar mee nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.