Week van Marieke 38-2020 – planten, vriendinnen en Suzan & Freek

Afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met heel veel ontspannen, iets wat blijkbaar wel moet als je een burn-out hebt. Zo deed ik iets met planten, wat met vriendinnen en heb ik mijn hart een beetje verloren aan Suzan & Freek. In deze nieuwe week van Marieke lees je er alles over.

Maandag

Zo blij dat het maandag is, dat de man en de kinderen weer naar het werk en school toe zijn. Kortom, dat ik rust heb. Ik geef me er aan over, ik ben zo ontzettend moe en uiteindelijk kost het me zelfs moeite om een rondje te gaan lopen. Maar ik ga en daar ben ik naderhand echt blij mee. Bewegen zorgt er ook voor dat ik me net even wat fijner voel.

Mijn bink mag ‘savonds lekker trainen en de man stuurt me deze foto. Het is zo bijzonder om te zien dat hij na een aantal trainingen bij zijn nieuwe team ineens wel kan voetballen.

Dinsdag

Aangezien het bankhangen gisteren me ook niet echt verder heeft geholpen, stort ik me vandaag op mijn planten, bijna letterlijk trouwens, want ik ga slechts een keer of drie door mijn rug. De planten hebben last van rouwmuggen en het is tijd om daar even wat aan te doen. Eén voor één sleep ik de planten naar buiten. Sommige planten pot ik meteen om, andere voorzie ik alleen maar van een laagje zand, in de hoop dat het voldoende is om rouwmuggen tegen te gaan.

’s Middags komt mijn decoratie ladder binnen, die ik begin september had besteld. De ladder is gemaakt van gebruikt steigerhout en past echt perfect bij onze inrichting. Op de ladder leg ik mijn plantenboeken, maar zet ik ook het panterpotje neer, wat ik bij de kringloop scoorde en een letterbord met quote en verwisselbare posters.

Ondanks dat de mussen zo ongeveer dood van het dak vallen, eten wij toch een gekookte aardappel met snijbonen en gehaktballen. Gewoon omdat Hollandse pot zo nu en dan echt wel heel erg lekker is, zelfs met warm weer.

Woensdag

Mijn rug voelt nog niet heel fijn, dus plan ik voor vandaag een rustig dagje. Ik begin in Eens gegeven van Charlotte de Monchy, een boek wat zo heerlijk wegleest en je eigenlijk niet weg kan leggen. Een goed boek voor vandaag dus.

Mijn tuttebel vraagt al twee jaar of ze ook op voetbal mag en vandaag is het dan eindelijk zo ver. Ze vindt het echt helemaal geweldig en ze geniet zichtbaar.

Donderdag

Ondanks dat mijn tuttebel al twee jaar op voetbal wil, vindt ze turnen ook echt heel erg leuk. Dus heb ik geregeld dat ze daar ook een proefles mee mag doen. Terwijl zij turnt, loop ik een rondje en wacht ik de laatste paar minuten op een hekje. Ik heb uitzicht op de halfpipe, waar ik in mijn jeugd heel wat uurtjes heb doorgebracht en best goede herinneringen aan heb.

Vrijdag

Als ik de kinderen naar school heb gebracht, ga ik gezellig met drie vriendinnen en hun jongsten ontbijten bij het tuincentrum in de buurt. Voor vijf euro is het echt een lekker ontbijtje en het gezelschap is voor mij op dit moment echt onbetaalbaar. Het is fijn om vriendinnen in de buurt te hebben die je door een moeilijke periode heen loodsen en er gewoon zijn.

Doordat ik nog best lang in het tuincentrum ben blijven hangen met mijn beste vriendin hoef ik niet meer naar huis toe en kan ik bijna meteen door naar school. Mijn bink maakt een speelafspraak en aangezien ik wat vergat bij mijn vriendin, bleef mijn tuttebel daar hangen om met haar oudste te spelen. Zo ging ik ineens geheel onverwachts alleen naar huis, maar wel met een bepakte en bezakte fiets.

Uiteraard krijgen de nieuwe plantjes ook een plekje in mijn urban jungle.

’s Middags fiets ik weer terug om mijn olijke duo op te halen, maar er moet natuurlijk nog wel even gespeeld worden bij mijn kleine vriendin.

De man gaat ’s avonds met de kinderen naar zwemles, zodat ik even lekker niks hoef. Mijn tuttebel zei voor dat ze ging dat ze er geen zin in had. De foto in het zwembad laat echter heel iets anders zien.

Zaterdag

Vanaf vandaag ben ik officieel voetbalmoeder van twee, want mijn tuttebel koos na de proefles van donderdag toch voor voetbal. Zij speelt een wedstrijd drie tegen drie en verliest echt dik, maar heeft zelf gescoord en dat was voor haar echt wel het hoogtepunt van de wedstrijd. Ook mijn bink mag weer spelen. De eerste helft staat hij in het doel. De tweede helft krijgt ook hij de kans om een doelpunt te maken en scoort. De wedstrijd wordt gewonnen met 9-4.

Tegen half twee ga ik samen met mijn olijke duo en mijn vriendin naar het mini-concert van Suzan en Freek hier in de Museumtuin. Het wachten duurt voor de kinderen lang, maar het is zo’n mooi en intiem concert, dat zelfs zonder corona voor mij deze setting wel mag blijven.

De man is er niet en zodra de kinderen op bed liggen, plof ik op de bank en laat me meenemen in de wereld van planten.

Zondag

Na het ontbijt ga ik, wederom met mijn vriendin, op stap. Ik moet even iets afgeven in de stad en aangezien er rommelroute is, besluiten we die ook een stukje mee te pakken. We beginnen in het leukste straatje van de route.

Daarna lopen we een stukje van de route, die gelukkig nog heel erg rustig is en gaan we lekker een bakkie doen bij Coffeelicious, uiteraard wel met een stukje shortbread.

Thuis moeten de kinderen even wat bij de buurvrouw afgeven en als ze terugkomen krijg ik een Pilea stekje met potje in mijn handen geduwd door mijn bink. Zo leuk, de pannenkoekplant had ik namelijk nog niet in mijn urban jungle.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen