Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Na kamperen meer waardering voor het luxe leven

We zijn alweer even terug van onze heerlijke kampeervakantie aan het Gardameer. Maar toch ben ik er nog steeds mee bezig. Wat alleen maar betekent dat het goed was. Hoewel ik dit jaar moeite had met naar huis gaan, is thuiskomen in luxe ook altijd wel weer erg lekker. Waarom ik thuis komen fijn vind?

Kamperen

Voor sommige mensen is kamperen echt een ramp en willen ze er absoluut niks van weten. Maar ik houd er van. Al van kleins af aan ging ik kamperen met mijn ouders, ook met de vouwwagen zoals we nu doen. Het kamperen zit er dus al heel lang in en ik kan me dan ook eigenlijk geen andere zomervakantie voorstellen. Toch zijn er wel dingen die ik fijn vind als ik weer thuis ben, want stiekem houd ik toch ook wel van het, in dat opzicht, luxe leventje dat we leiden.

Afwassen

De man zegt op vakantie weleens gekscherend of we niet gewoon een vaatwasser in de vouwwagen kunnen bouwen. Ik moet daar dan alleen maar heel hard om lachen, want de keren dat hij daadwerkelijk afwast op vakantie, is op één hand te tellen. Overigens is dit niet om te klagen, want ik vind het niet erg om te doen. Maar toch hè, als ik na ruim zestien dagen afwassen dan weer thuiskom en de vaatwasser aan kan slingeren, word ik daar best blij van.

Eigen bed

Hoewel ik voor het eerst in jaren goed heb geslapen in de vouwwagen, lang leve een vouwwagen met lattenbodem in plaats van een plank, verlang ik altijd wel weer heel erg naar mijn eigen bed. Want ik slaap toch nergens zo lekker als in mijn eigen bed, op dat ene bed in New York na dan.

Wifi

Wifi is op vakantie eigenlijk helemaal niet zo belangrijk, maar wel als je net als ik iedere avond het thuisfront een update geeft, inclusief foto’s, over hoe het die dag was. Dan kan wifi of een goede internetverbinding wel goed van pas komen. Italië loopt wat dat betreft nog heel erg achter, maar goed een extra drankje bij de bar was ook geen probleem. Maar als je dan thuiskomt en de wifi werkt gewoon goed, dan is dat toch altijd wel een verademing.

Badkamer

Ondanks dat we op vakantie privé-sanitair kunnen huren, doen we dat eigenlijk nooit. Zeker niet, omdat ik voor het bedrag waarvoor ik het zou huren, de hele week zo ongeveer uit eten kan. Dus gebruiken we de douches in de grote sanitair-gebouwen op de camping. Er is dan toch echt niks lekkerders dan thuis onder de douche staan en de kraan gewoon in te kunnen stellen op de temperatuur waar jij graag onder staat.

WC

Naast de douche hebben we natuurlijk ook nog de wc en hoewel alles, ook de douches, drie keer per dag uitgebreid wordt schoongemaakt, vind ik het toch altijd een dingetje. Hoewel ik daar vooral de eerste twee dagen last van heb. Daarna gaat het wel weer. Maar ja weet je wat het is, zoals je thuis poept, poep je nergens.

Ongedierten

Dat ik überhaupt gek ben op kamperen is voor zowel mij als mijn omgeving nog steeds een raadsel. Ik gruwel namelijk van alle insecten en alle andere kruipende, springende, vliegende, afzichtelijke dieren die er te vinden zijn. En als er dus maar ergens een beest in de vouwwagen zit, dan moet deze of verwijderd worden door de man of ik maak het dood. Dat laatste alleen als het geen spin betreft, want anders kun je me aan de andere kant van de camping terug vinden. Maar voor het slapen gaan, ben ik wel degene die zowel de voortent als de slaaptent helemaal controleert, eerder ga ik gewoon niet slapen. Het is dan toch fijn als je thuis bent en je weet dat de kans kleiner is dat je met veel ongedierte in een ruimte slaapt.

Netflix en Videoland

Op vakantie mis ik Netflix en Videoland helemaal niet hoor, maar eenmaal thuis, ben ik dan toch altijd weer blij dat ik even lekker hersenloze televisie of mijn series kan kijken. Gelukkig staan er weer een aantal series op me te wachten, dus ik kan voorlopig weer vooruit.

Naar welke luxe kijk jij het meeste uit als je terug komt van vakantie? Laat het me weten in de reacties hieronder.

 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.