Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 43-2020 – terugval, Limburgse chocolade en een raket

Afgelopen week was er eentje met ups en downs. Zo was er onder andere een flinke terugval, haalde ik Zuid-Limburg naar ons toe en kregen de kinderen een ontzettend gave raket van Netflix. Je leest het allemaal weer in de nieuwe week van Marieke.

Maandag

In afwachting van het bericht of ik negatief of positief getest ben op corona, lees ik, na mijn online therapie, een boek. Plankenkoorts van Tamara Haagmans is een aanrader.

Gelukkig krijg ik al halverwege de middag te horen dat ik negatief getest ben. Meteen een goede reden om mijn schoenen aan te trekken en een stuk te gaan wandelen. Na drie dagen binnen zitten ben ik daar ook echt wel aan toe.

Mijn tuttebel heeft van school een leespad meegekregen. Na iedere vijf minuten lezen, mag ze een eikeltje kleuren. Terwijl ik eten kook, leest ze gewoon zes keer vijf minuten. Die eikeltjes zijn een goede motivatie om te lezen.

Dinsdag

Tijdens de lunch trakteer ik mezelf op een heerlijke pompoen met wortelsoep en twee crackers met rosbief. Gewoon omdat het kan.

Woensdag

Vandaag heb ik mijn wasdag en mijn krullen vallen echt weer geweldig.

Mijn bink is te moe om te voetballen, dus slaan we een keertje over, tenslotte is het ook herfstvakantie. Thuis na de bso even lekker chillen is ook wel fijn.

Donderdag

Vandaag mag ik weer naar therapie toe. Ik merk dat ik me minder lekker voel de afgelopen dagen. De therapeut merkt het ook en constateert inderdaad een terugval. Hoe vervelend ook, het hoort er nu eenmaal bij. Over me heen laten komen, het accepteren en weer doorgaan.

‘s Middags mag ik voor mijn nagels en ik ben helemaal blij met deze kleur.

De kinderen vermaken zich ondertussen prima op de bso.

Aangezien we niet naar Zuid-Limburg gaan, heb ik Zuid-Limburg naar ons toe gehaald. Ik bestelde echt superlekkere herfstchocolade bij Rousseau Chocolade in Gulpen.

Vrijdag

Na een slechte nacht voel ik me echt niet fijn. Ik word wakker met een rotgevoel en nog voordat het acht uur is, heb ik al drie huilbuien gehad. Het feit dat we dit weekend naar Limburg zouden gaan, maar annuleerde speelde daarbij echt wel een hele grote rol. Hopelijk is het me eind november wel gewoon gegund om te gaan.

Nadat ik al de hele tijd strijd heb met mijn olijke duo, gaan we met zijn drieën naar het park. Hier heb ik afgesproken met mijn vriendin en haar meiden, die eindelijk na twaalf dagen weer uit quarantaine mochten.

Als de bel gaat wordt er een pakket afgeleverd van Netflix. Hier zit een groot bouwpakket in, die alles te maken heeft met de release van de nieuwe film Over the moon op Netflix. De kinderen gaan meteen de raket kleuren, zodat we hem snel in elkaar kunnen zetten.

De BSO foto’s zijn er en ze zijn echt ontzettend leuk geworden. Dit zijn de leukste en drie er van komen in de lijstjes op het wandbord.

Zaterdag

Van de week bereidde ik mijn plantenverzameling al uit met een nieuwe Fittonia, Alocasia Polly, Calathea Maui Queen en Albertii. Vandaag komen daar nog eens een Alocasia Crupea Red Secret en Dragon Scale bij. De Alocasia’s baby’s hebben inmiddels hun eigen plankje gekregen op mijn decoratieladder.

De kinderen hebben ondertussen hard gewerkt aan de raket en met behulp van de man hebben ze de raket helemaal in elkaar gezet.

Mijn bink wilde al heel lang een keertje sushi met ons eten en omdat wij er niet vies van zijn, bestellen we lekker sushi. Mijn tuttebel is al tevreden met een kaiserbroodje met chocoladepasta (ze wilde wel proeven van de sushi, maar durfde het niet zo goed, volgende keer beter).

Zondag

Veel te vroeg zijn de kinderen wakker. Gelukkig kan ik nog wel wat doezelen. We ontbijten met zijn viertjes en daarna doen we het huishouden. Die raket is echt een hit, want er wordt volop meegespeeld. Rond de klok van twaalf komt Opa Vrachtwagen de lunch van de kinderen brengen. Waar ze normaal gesproken eens in de zoveel tijd met Opa en Oma Vrachtwagen naar Mac Donalds gaan, wordt het nu gebracht. De kinderen zijn blij verrast en er wordt heerlijk van gesmuld.

Na het eten gaan we lekker een rondje wandelen en fietsen. Even een frisse neus halen is voor ons alle vier helemaal niet erg.

Terug thuis gaan wij Formule 1 kijken en de kinderen lekker chillen. Mijn bink heeft van de raket een boyscave gemaakt. Heerlijk chillplekje zo.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.