Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Gardameer – Bucketlist – wat we dit jaar allemaal willen zien en doen

Net als vorig jaar, gaan we ook dit jaar naar het Gardameer toe. Zelfde plaats en zelfde camping en dat al voor de derde keer. Iets wat we eigenlijk nooit doen, maar er is nog zoveel te zien aan het Gardameer, dat we er echt nog een keer heen moeten. Maar dit keer wel met een flinke bucketlist van wat we allemaal nog willen zien en doen.

Uitstapjes die je echt moet doen

Vorig jaar deelde ik al 8 uitstapjes die echt de moeite waard zijn om te doen als je naar het Gardameer gaat. Maar er is nog zoveel meer te zien, dat we dit jaar wel echt een keuze moeten gaan maken van wat we echt willen zien en doen, daarom maakte ik een bucketlist.

Limone sul Garda

De plaats die bekend staat om, jawel, de citroenen. Daarnaast werd hier ook ooit een James Bond film opgenomen, Quantum of Solace. De tunnels daar reden we vorig jaar al door heen toen we richting de Brasa Schlucht gingen. Ik wil er graag Limonaia de Castèl bezoeken, de oude citroenkassen uit de achttiende eeuw. Niet alleen schijnt het bouwwerk enorm gaaf te zijn, maar ook het uitzicht over het Gardameer is adembenemend mooi vanaf hier.

Salò

Als we dan toch aan de westoever zijn, dan wil ik ook meteen Salò bezoeken. In dit dorp kunnen we de grootste Duomo van het Gardameer bezoeken en heerlijk flaneren over de promenade.

Parco delle Cascate

De watervallen van Molina. Het ligt weliswaar niet direct aan het Gardameer, maar meer in het binnenland, voorbij Bardolino, wat op zich nog goed aan te rijden is. Ik denk dat dit vooral heel erg leuk is om te doen als het heel warm is, in de hoop dat de watervallen dan verkoeling bieden. Er zijn drie wandelroutes, benieuwd welke wij dan zouden doen, want denk dat met twee kinderen de langste van 3,6 kilometer best pittig is.

Grotten van Catallus

Op mijn favoriete schiereiland Sirmione kun je de grotten van Catallus vinden. Dit zijn oude Romeinse ruïnes van een grote villa. De kinderen gaan dit echt helemaal geweldig vinden, want alles wat te maken heeft met kastelen of paleizen, moet bezocht worden. Beschutting kunnen we zoeken onder één van de slechts vijftienhonderd pijnbomen.

Griezelterrassen

Deze bevinden zich in Pieve, ook aan de westoever. De terrassen liggen boven het Gardameer en je kunt hier vierhonderdvijftig meter langs de rotswanden naar beneden kijken. Of ik ook echt over het randje ga kijken? Geen idee, want ik vind het behoorlijk hoog. Stel je voor dat…. 😉

Museo Ferrari

Ook het Ferrari museum staat al heel lang op ons lijstje en we hopen dan ook dat we er dit jaar heen kunnen. Hier moeten we wel een stukje voor rijden, want het museum ligt in Maranello, wat bij Bologna in de buurt ligt.

Monte Baldo

Ook al stonden deze twee vorig jaar al op mijn lijstje. Dit jaar gaan we het weer proberen. We willen de Monte Baldo via de achterkant beklimmen in plaats van met de grote gondel vanaf Malcesine. Zou een hele hoop drukte moeten schelen. Ik ben benieuwd of dat ook echt gaat lukken. En anders hebben we een goede reden om terug te gaan naar het Gardameer.

Verona

Hebben we nu al twee keer bezocht, maar twee keer niet gezien wat we zouden willen zien. Dus staat het op ons lijstje. Weliswaar wel onderaan, want alles wat hierboven staat heeft dit jaar prioriteit.

Waar gaan jullie naartoe op vakantie en maken jullie dan ook een bucketlist met alles wat je wilt zien en doen van te voren? Ik lees het graag in de comments hieronder.

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. Patricia
  18 augustus 2019 / 7:58 am

  Meteen even opgezocht! Zelf klimmen suc6! Het is een.beste klim en s het warm is zou ik er niet aan beginnen. Of je moet heel vroeg moeten gaan. Ik ken mensen die halve wege toch terug zijn gegaan. Als je om 8 uur bij de lift staat ben je zo boven. En het is het echt waard hoor. Ik zeg doen!!!

  • Marieke
   Auteur
   18 augustus 2019 / 11:39 pm

   Via de achterkant kan je met een stoeltjeslift, waardoor het wel makkelijker is om het laatste stuk te klimmen. We zien het wel. Eerst andere dingen doen die op de bucketlist staan.

 2. Ethel
  1 augustus 2019 / 7:14 pm

  Als je dan toch in Verona bent, probeer een opera te zien, hele belevenis en niet heel duur! Pak een taartkaarsje uit de manden op de trappen en steek hem aan met het kaarsje van je buurman bij het begin van de opera! Leuk zo’n lopend vuurtje! Je hoeft heus niet de hele opera uit te zitten je kan altijd tussendoor weg. Tip: neem een kussentje en een gevulde picknickmand mee, je zit op stenen en een versnapering is altijd lekker!

  • Marieke
   Auteur
   2 augustus 2019 / 5:16 am

   Wat een goede tip zeg!! Deze ga ik onthouden, dank je wel!!

 3. Liesbeth
  26 juni 2019 / 6:35 am

  Leuke bucketlist! Maar schuilen tegen de zon onder pijnboompitten? Ik denk dat je pijnbomen bedoeld.

  Wij blijven trouwens weer in NL, gaan wel de andere kant van NL op dit keer. Vlak aan de Duitse grens. Dus een Kaufmarkt bezoeken en een bezoek aan Bad Bentheim staat wel op onze bucketlist.

  • Marieke
   Auteur
   26 juni 2019 / 6:39 am

   Hahaha thanks voor je reactie. Heb het meteen aangepast 😉
   Oh maar Nederland is ook heel erg mooi! En aan de Duitse grens is altijd goed. Vergeet de DM niet te bezoeken 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.