Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Reizen met de trein alleen en met kinderen*

Waar ik voor onze zomervakantie nog enorm op zag tegen het treinleven. Is het na twee maanden alweer helemaal gewoon eigenlijk.

Treinleven

Gek eigenlijk dat je ergens zo enorm tegen op kan zien, terwijl reizen met de trein net zo gewoon is als met de auto. Maar ja, ik ben een gewoontedier en heb 14 jaar met de auto mogen reizen. Dus was de trein toch echt wel even een dingetje.

Voordelen

Had het me een paar maanden terug gevraagd en ik had je keihard uitgelachen. Hoezo voordelen? Maar echt ze zijn er dus echt.

  • Tijdens autorijden kreeg ik regelmatig bloginspiratie. Niet handig als je op de weg moet letten. Nu kan ik daar in de trein meteen wat mee doen.
  • Ik kan mijn social media alvast bijwerken, na een hele dag werken.
  • Het is goedkoper dan reizen met de auto, geloof het of niet, maar het is echt waar.
  • Maar het allerfijnste is dat ik nooit meer in de file sta.
  • Ik ben naar verhouding toch echt sneller met de trein dan met de auto ook zonder file.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook echt wel nadelen aan de trein.

  • Ik ben afhankelijk van de tijd waarop de trein vertrekt en dit kan nog weleens wat stress veroorzaken thuis, want niet iedereen in ons gezin, is ‘s ochtends even blij bij het wakker worden en haasten komt niet voor in het woordenboek.
  • Uiteraard de vertragingen, hoewel ik daar pas één keer echt last van heb gehad. Uitgerekend toen we naar de tandarts moesten.
  • Overvolle treinen als je op bepaalde tijdstippen in de spits rijdt. Zowel ‘s ochtends als ‘s middags. Laat ik nou net de pech hebben, dat ik om de week in die overvolle treinen moet stappen.
  • Niet tot nauwelijks privacy. In de auto kon ik lekker meeblèren op muziek of tegen mezelf praten (iedere gek zijn gebrek zullen we maar zeggen ;)). Beide zal ik in de trein maar niet doen.
  • Mensen die de hele reis aan het bellen zijn, sorry maar ik hoef je gesprek echt niet te horen. En het gaat zelfs enorm irriteren.

Abonnement

Voor mezelf heb ik een traject vrij maandabonnement. Wat superhandig is, want ik kan 7 dagen per week de trein richting Rotterdam pakken zonder dat het me iets extra’s kost. En voor de kids is dat ook wel erg leuk, want zij kunnen dan ook nog eens mee.

Kids-vrij abonnement

Wist je trouwens dat kinderen met een Kids Vrij abonnement helemaal gratis reizen met een begeleider vanaf 12 jaar of ouder? Ik ook niet hoor, maar toen ik het hoorde ben ik meteen twee abonnementen af gaan sluiten. Nu kunnen we nog vaker met zijn drietjes met de trein reizen, wat zij ook helemaal geweldig vinden. Overigens nooit gedacht dat ik dat ook daadwerkelijk eens zou zeggen.

Goedkope kaartjes

Heb je nu geen abonnement, net als ik, dan kun je op goedkoop-treinkaartje.nl alle acties voor goedkopere treinkaartjes vinden, die je ook weer kunt combineren met het Kids vrij abonnement.

Reis jij graag met de trein met je kinderen? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Volg me ook op Pinterest, Instagram en Facebook.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.