Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 51-2020 – verjaardag, lockdown en Dwaalspoor

Het was een rare week. Met een harde lockdown nogal confronterend voor mij, want de kinderen moeten weer thuis blijven en krijgen wederom thuisonderwijs. Twee dingen die een grote trigger waren voor mijn burn-out. Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen deze week. Zo wordt mijn bink acht en gaan we het Dwaalspoor doen, de lichtjesroute in onze stad. Je leest het allemaal weer in de nieuwe week van Marieke.

Maandag

Tussen de middag ga ik een rondje wandelen. Ik wil mijn nieuwe dr. Martens inlopen. Helaas loop ik minder ontspannen dan ik hoop, omdat ik van allerlei hoeken het bericht krijg dat we in een harde lockdown gaan. Iets waar ik met mijn burn-out echt niet gelukkig van word.

Gelukkig mag ik nog wel langs de nagelstyliste, die speciaal na het horen van dit nieuws, haar vrije dag opgeeft voor wat klanten.

Dinsdag

Acht jaar geleden, na een helse bevalling, werd mijn bink geboren. Nu is dat kleine mannetje een hele bink geworden, zo zorgzaam, sociaal en lief. Helaas kunnen we zijn verjaardag door de harde lockdown niet vieren, maar het maakt hem niet minder jarig.

Gelukkig mag hij vandaag nog wel trakteren op school en op de bso. Zo heeft hij toch nog een beetje leuke verjaardag. En het feestje halen we op een later tijdstip in.

Ook de kerstviering is ineens naar voren gehaald, waardoor ze vandaag al in hun kerstoutfits naar school toe mogen.

Met het oog op wederom thuisonderwijs en de kinderen 24/7 om me heen, volg ik het advies uit de Mama Me-time Kit Adventskalender op door me te ontkoppelen en op te laden met kerstfilms.

Woensdag

We mogen er weer aan geloven, thuisonderwijs! Ik zie er enorm tegenop. Maar het valt me deze dag alles mee. De kinderen doen netjes wat ze moeten doen zonder te mopperen.

Uiteraard is het ook weer tijd voor woensdag wasdag. Deze keer vind ik mijn haar zelf minder goed zitten, maar dat komt misschien ook wel, omdat ik niet zo lekker in mijn vel zit.

Mijn ouders komen langs, nog voor de verjaardag van mijn bink. Mijn vader speelt een spelletje tafelvoetbal met hem, zo heerlijk om te zien hoe ze hier beide van genieten.

Donderdag

Dag twee van het thuisonderwijs. Gisteren hebben mijn bink en ik niet goed opgelet en het huiswerk al gemaakt voor na de vakantie. Dus nu mag hij volop aan de bak voor deze week. We zijn er de hele ochtend mee bezig, maar dan zijn we ook echt klaar en hebben de kinderen eindelijk kerstvakantie.

We gaan na het huiswerk maken meteen naar buiten toe om een lekker rondje te wandelen en even hoofden leeg te maken.

Als de kinderen op hun kamers zitten te spelen, maak ik voor mezelf lunch en kijk ik een aflevering van Temptation Island. Het is pas dag twee van de lockdown, maar ik mis de tijd voor mezelf nu al, dus dit heb ik echt even nodig.

Voor mijn tuttebel komen er nog nieuwe kleren binnen en die moeten natuurlijk wel even geshowd worden.

Vrijdag

Vanmorgen heb ik digitale bingo van mijn werk. Het is leuk om op deze manier toch collega’s te zien.

Samen met de kinderen ga ik nog kerstkaarten rondbrengen op de fiets. Als laatste komen we bij mijn vriendin. De kinderen blijven daar spelen, zo heb ik heel even voor mezelf, al heb ik wel nog twee gesprekken voor mijn werk. Dus echt ontspannen is het helaas niet.

‘s Avonds gaan we naar de Dordtse December Dagen in het centrum van de stad. Hier volgen we het Dwaalspoor (een lichtjesroute) en kijken de kinderen hun ogen uit. Woon je in de buurt van Dordrecht, dan is dit zeker wel de moeite waard.

Zaterdag

Het is pyjamadag vandaag, we genieten van het niks hoeven en de rust. Samen met mijn olijke duo maak ik een millionaires shortbread. Alhoewel samen? Zij snoepen meer van al het lekkers dan dat ze meehelpen en ze hebben groot gelijk natuurlijk.

Mijn tuttebel en ik spelen een spelletje Triominos junior, één van haar favoriete spelletjes.

We doen een iets andere variant, waarbij ze moet gaan rekenen. Zo wordt het meteen een educatief spel.

‘s Middags duik ik met een boek en een stukje shortbread op de bank. Persoonlijk vind ik hem wat bitter smaken, maar de man en mijn bink vinden hem heerlijk.

Connect to disconnect, ook één van die mooie quotes uit de adventskalender van Tijd voor Mama. Daarom leggen de man en ik onze telefoons aan de kant en spelen een paar potjes Skipbo.

Zondag

Ook vandaag doen we niet zoveel, wel gaan we lekker naar buiten toe om een rondje te lopen en uit te waaien.

Zodra we weer thuis zijn, nestel ik me op mijn plekje op de bank met een bakkie thee, mijn boek en een heerlijke koek.

Vanavond komt Scrooge Live op televisie en wordt gefilmd in onze mooie stad. Uiteraard kijken we dit.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 21 december 2020 / 1:11 pm

  Jullie zijn nog hard bezig geweest zeg, met schoolwerk! Nu wel tijd om te ontspannen voor iedereen toch! De eerste dag van de lockdownvakantie begint in ieder geval alweer lekker… met een bak regen, balen! Fijne vakantie!

  • Marieke
   Auteur
   21 december 2020 / 1:24 pm

   Ze kregen inderdaad nog heel wat mee naar huis. Maar gelukkig is het nu vakantie en wordt er nu volop gespeeld en gelachen! Bos stond op de planning, maar helaas!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.