Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zon, de huisarts en het zomerfeest van het kdv – Mariekes Weekly #27

Week 27 was er weer eentje voor in de boeken. We genoten van de zon, moesten onverwachts naar de dokter en Giulia had het jaarlijkse zomerfeest op het kdv. Dit en meer in de nieuwe Mariekes Weekly.

Maandag

De week begint alweer met een lekker zonnetje.

Dinsdag

Heb ik een heerlijke werkdag en als ik thuis kom, maak ik lekker kip tandoori klaar. Momenteel is dit toch wel één van mijn favoriete gerechten.

Als de kindjes op bed liggen, plof ik met een bakkie thee en voetbal op de bank.

Woensdag

Begint heel anders dan normaal. Manlief staat naast me en voor ik het weet zie ik hem flauwvallen. Gelukkig kan ik hem nog een beetje opvangen, zodat hij zichzelf niet aan het bed bezeert. Enorm geschrokken, ook omdat Giulia nog naast me staat, bel ik mijn lieve bovenbuurvrouw wakker. Zij staat binnen no time naast me. Erik is dan inmiddels, na enkele minuten, weer bij bewustzijn. Ze neemt de zorg van de kinderen op zich en brengt ze ook naar het kdv toe. Zo hoef ik Erik niet alleen te laten en kunnen we daarna meteen naar de huisarts toe. Gelukkig is het niks ernstigs en blijkt het een combinatie van drukte op zijn werk, de warmte en net wakker te zijn.

Omdat Erik zich nog gammel voelt, besluiten we dat ik vrij neem, zodat ik een oogje in het zeil kan houden. Ondertussen maak ik een bedankje voor de bovenbuurvrouw. En voor wie heeft opgelet de kaart kreeg ik van By Bird.

‘s Avonds ga ik op school schoonmaken en Erik maakt nog een wandeling met de kinderen en samen gaan ze supporten bij de Zoomer Wantijrun. Waar Giulia heel enthousiast, Go Judith (buurvrouw) Go roept. Zo schattig.

(Fotocredits Erik)

Donderdag

Als ik uit bed kom, vind ik een lief meisje op de bank. Waar ze met deze warmte liever wil slapen dan in haar eigen kamertje. Ze ligt er zo schattig bij <3

Vrijdag

Begin ik de dag met een heerlijk rondje hardlopen. Het gaat nog niet snel, maar ik ga wel weer steeds een beetje verder. En daar ben ik enorm blij mee.

Ondanks het mooie weer doen we rustig aan vanmiddag. Beide kindjes zijn moe en er moet ook nog gezwommen worden vandaag.

Aan het eind van de middag gaan we richting zwemles, waar het kijkles is. Luca doet goed zijn best, ondanks dat hij voor het eerst zonder mij in het bad ligt.

Zaterdag

Vandaag is het prinsen- en prinsessenfeest op het kdv. En Giulia wilde niets liever dan als Anna naar het zomerfeest toe.

Ook Luca mag verkleed en heeft zijn drakenpak aan. Maar gezien het weer ben ik blij, dat ik voor beide nog gewone kleding meenam.

Zondag

Begin ik na, eindelijk weer eens een heerlijke nacht slaap, de dag met een rondje door het park. In een korte hardloopbroek. Iets wat ik doodeng vind, maar wel goed is voor mijn zelfvertrouwen.

En wat is het een heerlijk rondje. De eerste 1.44 kilometer loop ik aan één stuk in een best lekker tempo. Uiteindelijk loop ik 3.17 kilometer, waarvan ik er ruim 2 kilometer loop en de rest wandel. Trots op mezelf dus.

De rest van de dag doen we lekker rustig aan. Krijgen we nog visite. Doen we nog wat boodschapjes. En ga ik alvast aan de slag met een juffencadeautje.

‘s Avonds ga ik met tegenzin koken. Ik doe het omdat het moet, maar heb eigenlijk helemaal geen trek. Gelukkig ben ik niet de enige. Al ben ik wel met een aantal anderen in de minderheid.

Hoe was jullie week? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Instagram, Facebook en Pinterest.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 9 juli 2018 / 3:04 pm

  oe, wat schrikken van je man zeg. ik hoor wel dat er meer mensen ‘gaan’ vanwee het warme weer. En goed dat je die korte broek gehaald heb, want echt hoor; dat kun je prima hebben. Je kids zijn weer schatiig als altijd :). Onze week was heerlijk, ik kan echt genieten van dit mooie en warme weer!

  • Marieke
   Auteur
   10 juli 2018 / 8:33 pm

   Zeker! Ja dat zal wel ja. Dank je wel. Lief compliment. Het is ook wel een beetje hoe ik sta hoor 😉
   Heerlijk hè? Nog even dan is het vakantie.

 2. 9 juli 2018 / 2:37 pm

  Goed bezig hè zeg, met dat hardlopen!

  Dat drakenpak is geweldig en ook geweldig warm, lijkt mij. hahahaha

  • Marieke
   Auteur
   10 juli 2018 / 8:32 pm

   Dank je wel! Ja het gaat lekker nu. Hopelijk kan ik het twee keer in de week lopen nu volhouden.
   Haha ja gaaf hè? En warm is het zeker. Is alleen maar fleece.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.