Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Bride to be

Kleine meisjes worden groot! Dit keer gaat het niet over Giulia, maar over mijn tien jaar jongere zusje! Over een half jaar gaat ze trouwen en vandaag mocht ik met haar mee om haar trouwjurk uit te zoeken. Ik voelde me vereerd dat ik er bij mocht zijn. En wat koos ze een supermooie jurk. Helaas voor jullie, geen foto’s van haar trouwjurk 😉 

Toen ik naar mijn zusje reed, moest ik ineens aan mijn say yes to the dress dag denken. En dus neem ik jullie mee naar 12 februari 2011. 

Om negen uur heb ik een afspraak bij Bruidsmodezaak Sonja. Samen met mijn moeder en mijn beste vriendin. Ik had voor mezelf bedacht, dat ik een paarse jurk wilde met een laag uitgesneden rug. En toch wel enigszins Sissiachtig. Die paarse jurk was al snel uit mijn hoofd, want die was er niet. Mijn moeder liet een jurk zien, maar ik twijfelde. Toch trok ik hem aan. Ik vond hem wel mooi, maar ik miste iets. Ik zag dezelfde jurk, maar dan met bordeauxrode accenten en wilde die passen. Al snel kwam ik er achter dat dit echt de jurk was! En ja, het klopt inderdaad, zodra je de jurk aan hebt, voel je het meteen. Mijn moeder en vriendin zagen het ook meteen aan mijn gezicht, want ik begon helemaal te stralen. Toch wilde ik ook nog naar een andere winkel waar ik een afspraak had. Toen we daar waren hadden ze er wel de paarse jurk die ik had gezien, maar werden we zo raar geholpen, dat ik er al snel klaar mee was. En de jurk voelde ook niet goed. Dus koos ik toch echt voor die andere jurk. En als ik het over zou moeten/mogen doen, dan zou ik weer voor dezelfde jurk gaan én voor dezelfde man 😉 
Hoe lang deden jullie over het vinden van de jurk? En als je nog niet getrouwd bent en wel zou willen trouwen, wat voor jurk zou je dan willen? Ik lees jullie reacties graag in de comments. 

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 7 november 2016 / 6:17 am

  Prachtige jurk had je zeg!
  Ik had op een dag een aantal afspraken bij diverse bruidsmodewinkels. Bij de tweede winkel, waar ik geen afspraak had maar zo naar binnen liep omdat we lang moesten wachten tot de volgende afspraak, ben ik toen geslaagd haha!
  Wat leuk dat je mee mocht met je zus!

  • Marieke
   7 november 2016 / 6:41 am

   Dank je wel!
   Haha wat grappig! Maar wat goed dat je toen wel meteen geslaagd bent. Scheelt toch weer een hoop passen en twijfelen.
   Ja ik vond het ook echt een eer.

 2. 6 november 2016 / 9:51 am

  Geweldige jurk! Heel mooi een strapless ❤️ Mijn jurk was ook strapless dat wou ik pérse en verder wou ik geen “poespas” maar uiteindelijk koos ik voor een hoepeltje, een sleepje.. En champagne kleur. Haha wou ik allemaal niet. Uiteindelijk toch een prinsessen jurk

  • Marieke
   7 november 2016 / 6:39 am

   Hahaha wat geweldig! Ben benieuwd naar je jurk nu 😉

 3. Patricia
  6 november 2016 / 9:41 am

  Ik heb drie winkels gehad en kwam elke keer weer terug op de jurk die ik meteen als eerste mooi vond. Ik miste nog wat dingen maar dat konden ze ook maken. Dus helemaal zoals ik wilde. Mijn beste vriendin, moeder en schoonmoeder gingen met mij mee. En ook ik zal weer voor de zelfde jurk gaan. Ik heb hem trouwens ook nog! Voel me nog blij als ik hem af en toe aan doe! Ben benieuwd als wij de jurk mogen zien na haar trouwerij!
  Er schoot een vraag door mij heen. Waarom was je zusje niet met jou mee je jurk uitzoeken?

  • Marieke
   7 november 2016 / 6:38 am

   Bijzonder he dat dat zo werkt. Dat je meteen weet wanneer het dé jurk is.
   En super dat alles erbij gemaakt kon worden. Hebben ze bij mij ook gedaan.
   Ik heb mijn jurk niet meer aangehad na de bruiloft. Komt nog wel een keertje 😉
   Geen idee, band met mijn zusje was toen anders. Heb er de laatste dagen ook aan gedacht. En vind het stom dat ik haar niet mee heb gevraagd toen.

 4. Petra
  6 november 2016 / 8:05 am

  Oohhh ja trouwjurk uitkiezen ik weet het nog zo goed! ik had afspraak bij de bruidshoek in Leiden. Had ook een jurk in gedachten van sincerity. Nou had hem aan die verkoopster helemaal enthousiast: hij staat je geweldig enz nou echt serieus die jurk stond voor geen meter dat vonden mijn ma, schoonmoeder, zusje en vriendin ook.
  Werd daar voor mijn gevoel niet serieus genomen omdat ik maatje meer heb en geen maatje 32 dus was er erg snel klaar mee . Mijn zusje had ondertussen naar een aandere winkel gezocht en gebeld. Die was alleen in Amersfoort nou we konden gelijk terecht dus vanuit leiden naar Amersfoort ik ondertussen in zak en as want ik zou nooit mijn droomjurk vinden. We kwamen aan in Amersfoort en zag de winkel en dacht dit word niets. Wij naar binnen wat een vriendelijke verkoopster en wat een hoop keus. Ze nam mij apart en vroeg wat ik wilde dus ik zei ik weet het niet meer in Leiden was ik zo onzeker gemaakt, ze zei we gewoon wat laten zien. Ik had al 2 jurken waarvan ik dacht die zijn mooi om te passen maar ze liet een jurk zien en toen wist ik het dit is mijn jurk en toen ging die alleen nog maar op de hanger!
  De 3 jurken mee pashokje in en passen maar gelijk die jurk aangedaan die ik..o mooi vond en ja hoor ik had hem aan en in het pashokje zei ik al dit is hem!!
  Toen showen aan de rest ik kreeg tranen in mijn ogen en ook de rest stond te snotteren dit was mijn jurk!
  Toch nog even andere 2 jurken gepast ook maar als laatste mijn droomauto weer aan gelijk sieraden lingerie enz uitgekozen voor bij mijn jurk. Maar inderdaad je weet het gewoon als je het jurk aaan heb!!! Ik kijk ook altijd say yes to the dress geweldig programma!
  Ook ik zou dezelfde jurk en man weer kiezen. Ik zou eigenlijk heel de dag exact hetzelfde over doen!
  Getrouwd, taart eten, diner en feest in kasteel van Rhoon.

  • Petra
   6 november 2016 / 8:11 am

   Mijn ttelefoon doet erg rraa qua woorden maken dus droomauto moet jurk zijn…
   Sorry kan er niets aaa doen 🙁

  • Marieke
   7 november 2016 / 6:35 am

   Wat stom dat je zo onzeker gemaakt ben. Terwijl juist in zo’n winkel een eerste indruo zo belangrijk is. Wel fijn om te lezen dat je supergoed geholpen bent. En dat je de hele dag nog eens hetzelfde over zou doen.
   Ik hoop het ooit over te doen, lekker Amerikaans, de geloften vernieuwen, maar dan wel met de kinderen erbij.
   Gelukkig krijg ik met de bruiloft van mijn zusje daar alvast een voorproefje van aangezien ze bruidskindjes zijn.

 5. Anniek
  6 november 2016 / 7:51 am

  Wauw! Wat een prachtige jurk had jij!
  Ik wil graag trouwen, maar wat voor jurk ik dan aan zou moeten trekken… geen idee. Ik vind zoveel mooi, maar het moet ook bij je passen natuurlijk. Ik denk dat ik gewoon blanco naar een afspraak ga en alle vormen een keer uitprobeert haha

  • Marieke
   7 november 2016 / 6:32 am

   Dank je wel!
   En dat is inderdaad een heel goed idee. Een aantal jurken passen en dan weet je het snel genoeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.