Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vakantie in eigen land – Mariekes weekly #1

Vanaf vandaag lees je op maandag geen weekendoverzichten meer, maar laat ik je in een weekoverzicht zien wat wij zoal de hele week hebben gedaan. Doordeweeks maak ik ook vaak leuke foto’s en het is toch zonde om die niet met jullie te delen. Het eerste weekoverzicht is al meteen een wat langere in verband met oud en nieuw en onze week vakantie op Landal Veluwse Hoevegaerde.

Zaterdag

Eindelijk gaan we op vakantie. We gaan met twee auto’s, omdat we straks met zijn zessen zijn. Eriks moeder pikken we onderweg op en Eriks oudste zoon komt ook nog een paar daagjes. De kinderen zitten bij mij in de auto en dat is lekker rustig 😉

Rond tweeën komen we aan op het park, voordat we het huisje in kunnen, gaan we nog even wat drinken bij het restaurant. En wordt er even lekker gek gedaan.

Verder doen we niet zo heel veel meer deze dag, behalve de boodschappen.

Zondag

Vandaag is het oudjaarsdag en deze dag brengen we door met onder andere spelletjes spelen, zoals Poepie Knor. Dit spel is echt hilarisch, zeker als je het met mijn kinderen speelt 😉

We gourmetten gezellig met zijn allen. En daarna gaan we sterretjes afsteken. Zodat de kinderen ook alvast oud en nieuw vieren, want wij maken ze dit jaar nog niet wakker om vuurwerk te kijken.

Maandag

Er wordt weer heerlijk gerelaxt. Zo speelt Luca met zijn Lego en maakt Giulia een puzzel.

Tegen de middag gaan we naar Landal Heihaas, dit park ligt vijf minuten verderop, om te bowlen. Luca en Giulia hebben dit nog nooit gedaan, maar ze vinden het echt geweldig. Echt voor herhaling vatbaar. Gelukkig hebben we bij ons in de stad een bowlingbaan, dus binnenkort maar weer een keertje gaan.

‘s Avonds gaan we uiteten, ook op Heihaas, want bij ons op het park is het restaurant dicht. Het eten is echt super. Als je er ook heen gaat binnenkort, de fish en chips en de chocolade trifle kan ik je echt aanbevelen. Voor de kinderen hebben ze er een kinderbuffetje, echt superleuk. En als ze geen zin hebben om te eten, dan kunnen ze kleuren op de kleurplaat die al op tafel ligt bij aankomst.

Dinsdag

Het is weer een lekker dagje. Gisteren zijn we begonnen met de puzzel die ik heb meegenomen. Maar het is echt wel een hele pittige. Gelukkig krijg ik goede hulp van mijn schoonmoeder, Erik en Eriks oudste zoon.

‘s Middags gaan we nog even een rondje lopen over het park en geven we de geitjes en kalkoenen, die op het park lopen, nog wat te eten.

En we gaan nog even uitrazen in de speeltuin. Ondanks dat het geen scherpe foto is, vind ik deze foto zo geweldig. Oma en kleindochter die samen aan het schommelen zijn <3

Woensdag

De slechtste dag, wat het weer betreft en die brengen wij door in Deventer. We zijn er dan ook niet heel lang. Maar we maken er het beste van en spelen tikkertje in de regen.

Luca ontdekt in de garage een piano en begint daar spontaan op te pingelen. Onze eigen pianoman 😉

Op de terugweg zijn ze weer heerlijk rustig.

Donderdag

Maak ik de puzzel af, nog voordat Erik en mijn schoonmoeder wakker zijn. De kinderen, wilden al de hele week meehelpen met de puzzel en mogen nu de laatste twee stukjes leggen.

Om half elf gaan we richting Harderwijk. We brengen mijn schoonmoeder naar haar zus. En de kinderen spelen daar heel even met oldskool Playmobil.

Terwijl mijn schoonmoeder lekker een dagje bij haar zus is, laten we de kinderen uitrazen in het binnenspeelparadijs van Kok Experience, in Harderwijk. En nu valt me ineens op hoe hard Luca groeit, zeker als hij tegen Giulia zegt “Kom zus we gaan glijden.” Smelt!!

‘s Avonds gaan we weer lekker uiteten bij Landal Heihaas. Ook de carpaccio en de kipsaté zijn aanraders. En uiteraard mag de chocolade trifle ook dit keer niet ontbreken, hoe bedoel je chocoholic. De kinderen eten ook goed, vooral Luca, die nog een extra schep doperwten neemt, want die zijn lekker en gezond.

Vrijdag

Onze vakantie is helaas weer ten einde en we nemen afscheid van ons knusse huisje. Wat was het ontzettend leuk en wat was het heerlijk om er toch even lekker tussenuit te zijn. Enige nadeel vond ik, dat we geen gebruik mochten maken van het zwembad op Heihaas, dit in verband met de wet- en regelgeving op zwembaden zonder toezicht.

Zaterdag

Behalve de dingen die we moeten doen, zoals de boodschappen en de was, doen we het lekker rustig aan. Mijn ouders komen nog een bakkie doen. Helaas wordt Luca vlak daarvoor nog ziek.

Zondag

Voornemen één, van een heleboel, is alvast afgestreept. Ik heb eindelijk hardloopschoenen gekocht, waarmee ik ook aan voornemen twee ben begonnen, hardlopen.

Met Giulia ben ik naar het theaterstuk Duimelot geweest. Binnenkort lees je hier meer over op mijn blog.

Aan het einde van de middag gaan we nog lekker even een frisse neus halen en spelen we een potje voetbal.

Helaas zijn de afgelopen twee weken vakantie echt omgevlogen. En gaat het echte leven vandaag weer beginnen. Ik moet zeggen dat ik daar ook echt wel weer zin in heb. Alleen die wekker die om half zes afgaat, vind ik nog wel een dingetje.

Ook al zitten we alweer een week in het nieuwe jaar, hoe heb jij oud en nieuw gevierd? Had je ook vakantie in de kerstvakantie? Ik lees het graag hieronder of op Facebook of op Instagram.

In dit blog maak ik gebruik van een affiliate link, meer hierover lees je in de disclaimer.
Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 13 januari 2018 / 1:06 am

  Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad, ik kon het park helemaal niet. Grappig want het zit dus niet eens zo ver weg. Jammer dat je maar kort in Deventer was, ik kan je aanraden nog eens terug te keren. Het is een prachtige oude hanzestad, net als Zwolle overigens.

  • Marieke
   13 januari 2018 / 6:57 pm

   Het is ook nog niet zo lang van Landal volgens mij en de huisjes zijn denk ik, zoals ik het zag van particulieren. Ik wil ook zeker nog wel een keertje terug naar Deventer en naar Zwolle.

 2. 10 januari 2018 / 9:34 pm

  Wat zie het vakantiehuisje er leuk uit! Jammer van het zwembad inderdaad, maar goed om te weten! Zwembad is voor onze grote zwemfan altijd een voorwaarde 😉

  • Marieke
   13 januari 2018 / 6:56 pm

   Ja leuk hè? Ja hier normaal ook, gelukkig vonden ze het nu niet zo heel erg.

 3. 8 januari 2018 / 9:36 am

  Wat een heerlijke dagen. Wij hebben afgelopen november 2 weken bij landal heihaas gelogeerd. Echt een leuk park. Nu alleen spijt dat we daar niet hebben gegeten als ik dat zo lees. Fijne week gewenst!

  • Marieke
   13 januari 2018 / 6:56 pm

   Ja als je de volgende keer er bent echt doen hoor.
   En het was heerlijk!

 4. 8 januari 2018 / 7:31 am

  Wat heerlijk, zo’n vakantieweekje als begin van het nieuwe jaar! Succes weer met werken enz!

  • Marieke
   13 januari 2018 / 6:55 pm

   Ja he, vond het wel voor herhaling vatbaar in ieder geval. Lekker opgeladen het nieuwe jaar in.
   En mijn eerste werkweek was best fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.