Bye bye September – Tijd voor een terugblik op de maand september

De maand september is weer voorbij, dus is het tijd voor een terugblik. Wat deden we allemaal en hoe bevalt mijn nieuwe baan? 

Qualitytime met zijn viertjes

Die hadden we best veel deze maand. Zo gingen we onder andere twee keer naar de speeltuin/kinderboerderij. Waar meer naar kastanjes gezocht werd, dan dat ze speelden. En we gingen gezellig naar de stad, waar we onverwachts lekker een hapje gingen eten met zijn viertjes.

Avondje bioscoop

Mijn beste vriendinnetje en ik kennen elkaar deze maand twintig jaar. En om dat te vieren gingen we naar de bioscoop. Niet zo bijzonder zou je denken. Maar we gingen samen met onze moeders en dat was voor het eerst in twintig jaar dat we iets met zijn viertjes deden. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Bloggersdag

Voor het eerst deed ik mee aan een hele grote bloghop op de bloggersdag. Dit was erg leuk om te doen. Volgend jaar wil ik zeker weer mee doen.

De eerste maand school

Luca heeft het heel erg naar zijn zin en dat zie je aan alles. Hij gaat graag naar school toe en is soms zelfs een beetje boos als het niet mag (nu nog wel ;)). Daarnaast zijn de juffen echt heel erg fijn en weten ze na een aantal weken al wat hij nodig heeft. Hij zit dus prima op zijn plek in deze kleuterklas.

Bso-Kdv

De kinderen gingen deze maand voor het eerst vier dagen per week naar de opvang. Ik vond dat heel erg moeilijk. Vooral omdat Giulia enorm aan mij hangt en echt genoot van het samen zijn op maandag. Maar wauw wat ben ik trots op mijn moppie. Zonder mokken of zeuren gewoon gaan en ze draait gewoon mee. Luca geniet echt van die extra dag bso, want dat betekent dat hij een dag extra met zijn vriendjes kan spelen. Dus ik maakte me eigenlijk zorgen om niets.

Creatief

Uiteraard deed ik deze maand ook weer iets creatiefs. Zo begon ik met een nieuw haakproject voor Sinterklaas/kerst. En ik maakte een pakketje voor de #kleinmaarfijnswap, blog hierover volgt nog. En ik creërde een heerlijke herfstsfeer in huis.

Blog

Vielen de bezoekersaantallen vorige maand nog tegen, deze maand zit er weer een stijgende lijn in, gelukkig. Ondanks dat ik voor mezelf blog vind ik het wel leuk dat jullie mij lezen. En daar ben ik dan toch ook best trots op. Meest gelezen blog van deze maand was die van de bloggersdag.

Werk

Wat ben ik blij dat ik de stap heb genomen om ontslag te nemen om mijn droom na te gaan jagen. Ik heb het zo naar mijn zin bij mijn nieuwe werkgever. Het voelt als thuiskomen. Klinkt heel raar, maar eindelijk doe ik weer datgene waarvoor ik ben opgeleid en wat ik echt leuk vind om te doen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor enorm veel rust in mijn hoofd en daar was het me ook wel een beetje om te doen. Inmiddels voelt het zelfs alsof ik er al jaren werk, dat gevoel hebben mijn collega’s ook. En dat is echt heel fijn. Mijn proeftijd ben ik dan ook goed doorgekomen 😉

Vooruitblik

In de maand oktober staan er weer wat leuke uitstapjes gepland, waar ik heel veel zin in heb. En ik organiseer ook weer een home-sale van Billy&Lilly, heb je zin om ook te komen, laat het me dan weten in de comments, Facebook of Instagram.

Wat was voor jullie het hoogtepunt van september?

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 3 oktober 2017 / 7:51 pm

  Wat vliegt die maand alweer voorbij he…weg met het mooie weer. Fijn dat je zo op je plek zit met je werk. En dat de kindjes weer in het ritme zitten van school en bso. Zal wel weer wennen zijn. Het dagelijkse leven is weer begonnen. Nu op naar de herfst. X

  • Marieke
   4 oktober 2017 / 9:02 pm

   Ja de tijd vliegt echt, niet normaal.
   Zo blij mee ook! Het was inderdaad even wennen, maar ze hebben hun draai gevonden! X

 2. 1 oktober 2017 / 8:41 pm

  Dat ziet er inderdaad uit als een leuke maand Marieke!
  Kan me best voorstellen dat je het moeilijk vond de kids 4 dagen naar bso en kdv te brengen, wat een geluk dat het goed met ze ging.
  P.s. Leuke schooltas heeft Luca, Ryan heeft precies dezelfde is hij helemaal wijs mee.

  • Marieke
   1 oktober 2017 / 10:19 pm

   Dank je wel! Ja daar was ik ook wel heel erg blij mee.
   Oh echt? Wat grappig!

 3. 1 oktober 2017 / 10:55 am

  Ik heb naar mijn gevoel niet echt van september kunnen genieten…
  Zo hectisch op school en door school en ook omdat mijn man weer in China zat.
  Ik heb het gevoel dat september verdwenen is zonder dat ik er tijd voor heb gehad.

  Mooi overzichtje!

  • Marieke
   1 oktober 2017 / 10:20 pm

   Dat is wel jammer zeg 🙁
   Hopelijk kan je van oktober beter genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen