Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 52-2020 – lol maken, Elzen en kerstmis

Afgelopen week stond in het teken van lol maken, een wandeling door de Elzen en natuurlijk kerstmis. In deze week van Marieke kun je er alles over lezen.

Maandag

Om het een beetje gezellig te houden in huis deze kerstvakantie, hebben de kinderen en ik samen een lol maken lijstje gemaakt. Hierop staan dingen die we graag zouden willen doen in deze vakantie, aangezien ze niet naar de bso mogen.

Hoewel ik het altijd leuk vind om samen te lunchen met mijn olijke duo heb ik echt even tijd voor mezelf nodig en lunch ik pas als zij al klaar zijn.

Eén van de dingen op het lijstje is een challenge met van punt naar punt tekeningen maken. Terwijl zij bezig zijn hiermee, maak ik een woordzoeker die in de adventskalender zat van Tijd voor Mama.

Dinsdag

Vandaag gaan we even heerlijk uitwaaien in het bos. We gaan kijken of er nog meer elfendeurtjes bij zijn gekomen.

Voor het avondeten ben ik wat vergeten door te geven aan de man om te kopen, dus halen we voor een keertje Mc Donalds.

Woensdag

Het is woensdag en er staat weer een wasbeurt op de planning. Afgelopen weekend kocht ik een nieuwe föhn van een bon van mijn werk en die ga ik maar eens uitgebreid testen. Binnenkort kun je er meer over lezen op mijn blog. Mijn haar zit in ieder geval supergoed.

We zitten gezellig met zijn drietjes aan de eettafel te puzzelen en te lezen. Mijn tuttebel kreeg een leeskerstboom mee naar huis. Na iedere tien minuten lezen mag ze een kerstbal kleuren.

Tussen de buien door kunnen we gelukkig ook nog even onze benen strekken en een frisse neus halen buiten.

Op de lol maken lijst staat ook nog foto’s maken met een kersttrui aan, dus dat doen we als we weer terug zijn.

Donderdag

Op de voetbal zijn er spelletjes georganiseerd voor onder andere jongens onder 9. Mijn tuttebel en ik zetten samen onze bink af en gaan daarna thuis lekker een spelletje spelen.

Als de man thuiskomt ’s middags duiken we samen de keuken in voor kerstavond. We maken allerlei hapjes, die we opeten tijdens de film Familie De Claus. Het is een heerlijke avond en de kinderen genieten er enorm van.

Vrijdag

We starten deze eerste kerstdag op ons gemak op. We maken de cadeautjes open die onder de boom liggen en we worden alle vier goed verwend. Zo krijgen de kinderen onder andere spelletjes, de man een sweater en ik een statief met een selfielight. Daarna maken we een ontbijtje, niet te uitgebreid, want we gaan ’s middags lunchen bij oma Sienie. Eenmaal thuis spelen we een potje Rummikub en Pim Pam Pet family. Daarna duik ik de keuken in en maak ik een simpele maar heerlijke pasta voor ons viertjes.

Zaterdag

Vandaag zijn we een dagje met zijn vieren. We ontbijten uitgebreid. We gaan met opa en oma Vrachtwagen op de foto, hetzij op afstand, maar op deze manier kunnen we in ieder geval onze jaarlijkse foute kersttruienfoto maken. We doen spelletjes, gaan nog lekker een stukje wandelen buiten en ’s avonds eten we heerlijk uitgebreid.

Zondag

Hoewel het officieel geen kerst meer is, vieren we vandaag toch nog derde kerstdag met mijn nichtje, mijn zusje en haar gezin. We lunchen er uitgebreid en er wordt heerlijk gekletst en gelachen. De middag vliegt om en voor we het weten zitten we weer, moe en voldaan, in de auto. Nu zijn de kerstdagen dan toch echt voorbij.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. Charlotte
    29 december 2020 / 9:25 am

    Ach pim pam pet, dat deden we vroeger thuis ook. Heb ik al jaren niet meer gedaan. En wat leuk om een foute Kersttrui foto te maken! Mijn dochter en ik gaan altijd super chic op de foto, mét rode lipstick want dat is “zó mooi mama”. Moest er eerst even aan wennen maar nu traditie & helenask goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.