Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kerstvakantie – leuke uitjes om te doen

De kerstvakantie is inmiddels volop aan en ook al hebben we tot en met de kerst al plannen. Een beetje extra qualitytime met de kinderen of manlief kan geen kwaad. Dus ging ik op zoek naar leuke uitjes met en zonder de kinderen bij ons in de buurt.

Ijsbaan

Op het Marktplein in Papendrecht kun je lekker schaatsen met de kinderen. Voor de zesde keer op rij staat de schaatsbaan er weer. Je kunt hier terecht tot en met 6 januari.

Avonturenboerderij Molenwaard

Hoewel ik de eerste week van de vakantie vrij ben, gaan de kinderen toch twee dagen nog naar de bso toe. Maandag omdat ik dan de laatste dingetjes moet halen voor kerst en dat echt niet met hun samen wil doen. En donderdag gaan ze, zodat ze lekker even kunnen uitrazen, na twee dagen visite. Maar ook omdat ze dan een bezoek gaan brengen aan Avonturenboerderij Molenwaard. Hier kunnen ze lekker hun gang gaan bij Fien en Teun. Het thema van deze maand, Winter op de boerderij. Naast lekker spelen op de boerderij, kunnen er ook educatieve spellen gedaan worden. Is er zelfs een theatershow met Fien en Teun en kan je in deze weken ook lekker schaatsen op de schaatsbaan.

Maaspodium Rotterdam

Vorig jaar bezocht ik zowel met Luca als met Giulia het Maaspodium. Ook dit jaar zijn er diverse voorstellingen te zien in de vakantie. Zo gaan we aanstaande vrijdag naar de voorstelling van De Gruffalo van Meneer Monster. De boeken van de Gruffalo zijn hier een hit, dus ik ben enorm benieuwd naar de voorstelling. We hebben er in ieder geval heel veel zin in. Daarnaast zijn er nog veel meer voorstellingen te vinden zoals Hallo Familie, De Jokkebrokker en de Rovers. De complete agenda vind je hier

Films in Kinepolis

In de bioscoop draaien weer superleuke films voor zowel jong en oud. Met de kinderen kun je er terecht voor De Fabeltjeskrant, Ralph breaks the Internet, de Grinch en Buurman&Buurman. Na alle drukte van de kerstdagen toe aan wat qualitytime met je partner, dan kun je er terecht voor onder andere Bumblebee, Bohemian Rapsody, Fantastic Beasts en Bon Bini Holland 2.

Bos

Geen zin om heel veel geld uit te geven na deze toch al dure maand? Dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen om lekker te gaan wandelen in het bos. Zo kun je in het Mastbos het Kabouterpad doen, wat bij ons op de planning staat voor volgende week zondag, als het tenminste mooi weer is.

Strand

Meer zin om lekker uit te waaien? Ga dan lekker een strandwandeling maken langs één van onze mooie stranden. Kun je na afloop lekker opwarmen met warme chocomel met slagroom.

Geen zin om weg te gaan?

Wat natuurlijk niet gek is met de drukte van alle feestdagen. Doe lekker met zijn allen een spelletje of maak een puzzel.

Wat je ook gaat doen deze vakantie, ik wens jullie namens mijn hele gezin, hele fijne kerstdagen en een gezond en liefdevol 2019.

Bron foto: Hallo Familie, Maaspodium

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. IrmA
  23 december 2018 / 9:53 am

  Fijne dagen!
  Wij zullen deze kerst wel weer veel strandwandelingen maken Haha.
  Xx

  • Marieke
   Auteur
   23 december 2018 / 9:54 am

   Hahaha dat zal wel ja!! Jullie hebben de luie dagen tijdens kerst 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.