Duimelot – het toneelstuk voor dreumesen en peuters – review

Afgelopen zondag ging ik met mijn tuttebel gezellig op stap en wel naar het Maaspodium. We waren samen uitgenodigd door Maas theater dans om naar de voorstelling van Duimelot te komen kijken. 

Naar Rotterdam

Aangezien Rotterdam een klein halfuurtje bij ons vandaag ligt, gingen we gezellig samen met de auto. Navigatie aan, de kleine kleutertjes op en lekker meezingen. Het Maaspodium ligt in het Lloydkwartier, vlakbij de Euromast.

Maaspodium

Het pand waar het Maaspodium in is gevestigd valt al meteen op. En er is ook meer dan genoeg parkeerplek. Bijkomend voordeel van op zondag naar een voorstelling gaan, je hoeft niet te betalen voor het parkeren.

Binnenkomst

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en was het eigenlijk wel heel erg aangenaam. Omdat het een voorstelling is voor dreumesen en peuters, was er echt rekening gehouden met de kinderen. Zo lagen er hoepels en konden er spelletjes gespeeld worden. Uiteraard wilde Giulia ook met een hoepel spelen.

De Voorstelling

Vind plaats in een tent, waar kussens op de grond liggen. We moeten zachtjes doen, want Duimelot slaapt nog als we binnenkomen. De kinderen mogen gezellig en knus op kussens gaan zitten of liggen, die overal op de grond liggen. Giulia heeft vanaf het eerste moment gewoon lekker bij mij op schoot gezeten, uiteraard wel met haar Nijn, want die mag met zo’n voorstelling niet ontbreken natuurlijk.

Geboeid

Het is mooi om te zien, hoe de kleintjes vanaf het moment dat ze de tent in komen, tot het einde, zo geboeid blijven door Duimelot. De hele voorstelling heeft iets dromerigs en bij de meeste kindjes zie je dat dromerige ook terug. Het is erg luchtig en wordt vooral heel erg mooi en natuurlijk overgebracht door Maud Dolsma, die in de huid van Duimelot kruipt.

Actief

Naast luisteren en kijken, mogen de kindjes (en ouders) zelf ook actief mee doen door middel van het bespelen van instrumenten. Zo mogen ze zelf regen en hagel maken. Wordt er wind gemaakt met hulp van ouders. En moet Duimelot wakker gehouden worden met een triangel. Als het dan ook nog veertjes gaat sneeuwen, is het dromerige helemaal compleet.

Wat vond Giulia ervan?

Giulia heeft echt zichtbaar genoten van de 35 minuten durende voorstelling, wat overigens lang genoeg is voor die kleintjes. Ze heeft dromerig zitten kijken, zitten lachen, regen gemaakt en uiteindelijk heerlijk om Duimelot heen gelopen vlak na de voorstelling. De voorstelling is dus absoluut een aanrader, zeker als eerste theatervoorstelling.

Waar en hoe lang wordt Duimelot nog gespeeld?

Duimelot speelt nog tot en met 9 juni en wordt onder andere nog in het Maaspodium Rotterdam,  Utrecht, Drachten, Den Haag, Enschede en Amstelveen gespeeld. De agenda vind je hier.

Zijn jullie al weleens met jullie dreumesen en peuters naar een voorstelling geweest in het theater?

Dit blog kwam tot stand middels een samenwerking. Echter heeft dit geen invloed gehad op mijn mening. En de foto's van Giulia zeggen denk ik wel genoeg over hoe zij het zelf vond.
Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 13 januari 2018 / 1:18 am

  Wat een enorm lief stuk zeg? Leuk dat ze ook zelf mee mogen doen, ik denk dat mijn mannetjes dit geweldig gaan vinden.

  • Marieke
   13 januari 2018 / 6:57 pm

   Ja dat was het zeker! En heerlijk om te zien hoe die kleintjes er in op gingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen