Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 52-2021 – op de foto, lichtjesroute en oud en nieuw

De allereerste blog van het jaar gaat over de allerlaatste week van vorig jaar. Blijft toch altijd een beetje gek, maar het is zoals het is. Voordat je verder leest, wil ik je eerst nog even een gelukkig nieuwjaar wensen. Ik hoop dat al je dromen uit komen, dat je gezondheid goed blijft en dat je een liefdevol jaar tegemoet gaat. In deze week van Marieke kun je lezen hoe onze oud en nieuw was, maar ook dat we een lichtjesroute reden en nog veel meer. Lees je weer gezellig mee?

Maandag

Vandaag genieten we van een derde kerstdag. Als ik wakker word zijn de kinderen samen de gekregen Lego van mijn tuttebel aan het bouwen.

Voor een samenwerking zet de man mijn tuttebel en mij samen op de foto. Ondanks dat we ons vier keer omkleden doet ze het echt heel erg goed. De foto’s zijn dan ook heel erg leuk geworden. Je kunt ze allemaal zien in de blog over Twinning is winning.

Het kerstgevoel houden we nog heel even vast en daarom maak ik voor het toetje een heerlijke moelleux (lees ik warm hem op in de oven). Bij man en kinderen doe ik er lekker slagroom en een koekje bij en voor mezelf twee kerstklokjes van Bolletje. Supersimpel, maar hartstikke lekker.

’s Avonds ga ik verder met de serie Chesapeake Shores, ik merk dat het me goed doet om me op deze manier toch even terug te trekken in tijden dat ik me niet af kan zonderen, omdat de kinderen ook 24/7 thuis zijn.

Dinsdag

Begin de dag met een boek en dat doe ik dan dus ook. Nog even lekker een paar minuten lezen voor ik aan het werk ga. Dit vind ik echt een enorm voordeel van thuiswerken en pas om half negen hoeven te beginnen.

Nu de man niet thuis is, kunnen de kinderen even lekker een poosje op de Switch en heb ik dit uitzicht tijdens mijn werk.

Na het gamen is het tijd om lekker even op de bank te kruipen en een boek te lezen.

Tussendoor zet ik de kinderen nog even op de foto, waar ze zo waar ook gewoon zin in hebben. Dit is toch wel één van de leukste foto’s.

Aangezien ik echt geen zin heb om te koken, laat ik de man pizza’s voor ons meenemen. Na al dat gezonde eten van afgelopen weekend kan dat best wel.

Woensdag

Hoewel ze het niet nodig heeft, bestelde ik voor mijn tuttebel nog een superleuk pak van B.Nosy met korting bij Schattige Babykleertjes. Het staat haar echt geweldig en zeker met de Dr. Martens eronder.

Na mijn werk stappen we in de auto richting Hooge Zwaluwe om daar een lichtjesroute te gaan rijden langs allerlei boerderijen. De tip krijg ik van een vriendin en het is echt superleuk. We zijn gelukkig lekker op tijd, waardoor we het file rijden voor zijn.

Donderdag

Ook vandaag start ik mijn werkdag weer met het lezen van een boek. Ik ben nog steeds bezig met Bij kennis van Iris Visser. Dit boek leest net zo lekker weg als de boeken van de Liefs uit serie.

Op de valreep van dit jaar maak ik de cursus IMDG, waar ik van de zomer al mee was begonnen, eindelijk af. De cursus haal ik met een score van 95% dus dat is een lekkere afsluiter. Daarna volgt er nog eentje, die ik minder goed maak, maar waar ik ook werkelijk waar niet heel veel van snap. Maar goed, ik heb hem in ieder geval binnen de deadline gemaakt zullen we maar zeggen.

’s Avonds mag ik mijn booster al gaan halen. Toen ik dinsdag de afspraak in ging plannen had ik niet verwacht dat ik al zo snel weer zou mogen. Maar dit is wel superfijn.

Vrijdag

En toen was het de laatste dag van 2021 alweer. Voor mijn blog schrijf ik een terugblik op 2021. Wat echt een jaar vol emoties was.

We krijgen het voorlopig koopcontract van ons eigen huis in de mail en mogen vandaag nog komen tekenen. Beter het jaar eindigen dan dit kan natuurlijk niet.

We vieren oud en nieuw bij vrienden. De kinderen blijven de hele avond op en doen dat verbazingwekkend goed. Ze houden het al die tijd vol en steken na 00.00 uur ook nog even wat sterretjes af.

Zaterdag

Nadat we allemaal hebben uitgeslapen gaan we even lekker een frisse neus halen buiten. Daar ben ik wel echt even aan toe. De kinderen fietsen voor ons uit en maken gebruik van de fitnessapparaten in de buurt als ze op ons moeten wachten.

Mijn krullen zitten beter dan dat ik me voor de rest voel. Ik heb een zwaar slaaptekort en door een teveel aan prikkels gisteren heb ik een prikkelkater. Niet fijn, maar ja daar is niks aan te doen.

Voordat mijn tuttebel naar bed gaat trekt ze nog even haar losse tand uit haar mond. Haar nieuwe tand zit er al achter, dus ze heeft niet echt een gat in haar mond.

Zondag

Ook vandaag wordt er weer lekker uitgeslapen en omdat de man langer slaapt dan de kinderen, mogen ze even op de Switch.

Na het ontbijt rijden we naar de Maasvlakte, waar we even heerlijk uit gaan waaien. Dat uitwaaien lukt prima, want er staat echt volop wind.

Eenmaal thuis gaan we lekker lunchen met een borrelplank onder het genot van de nieuwe Disneyfilm Encanto. Heb je hem nog niet gezien, het is echt een aanrader.

Hoe was jullie week? Hebben jullie een mooie jaarwisseling gehad? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.