Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Persoonlijke en blog doelen voor 2022

Normaal had ik je allang vermoeid met een blog over nieuwe voornemens, maar dit jaar vind ik het lastiger. Ik weet dat als ik voornemens online gooi, ik me er ook echt aan moet houden. Laat dat laatste nu net een struikelblok zijn, veel dingen zijn leuk om aan te houden voor een maand, maar daarna verval ik toch in mijn oude patroon. Met dit in mijn achterhoofd heb ik wel besloten om mezelf wel wat doelen te stellen, die voor mij wel haalbaar zouden moeten zijn, zowel op persoonlijk vlak als voor mijn blog.

Gezonde levenstijl

Om maar meteen met mijn grootste struikelblok te beginnen, een gezonde levenstijl. Nu kan ik natuurlijk vol enthousiasme gaan diëten en me van alles ontzeggen, maar daar heb ik dus geen zin in. Wel heb ik besloten om vooral te kijken naar wat en hoeveel ik eet. Voor mij betekent dat dat ik per dag zal bekijken wat ik in mijn mond stop. Of ik wel met de pot mee eet of voor mezelf even een stap terug doe door meer groenten te eten en minder koolhydraten. Vooral die groenten moeten het voor me gaan doen. Daarnaast wil ik me niet meer schuldig voelen als ik wel een keer uit de ban spring met een extra schaaltje chips of nog een stuk chocola. Mezelf dit soort uitspattingen verbieden zorgt er alleen maar voor dat ik nog meer snaaimomenten zal hebben en dus het tegenovergestelde bereik. Benieuwd of ik door deze instelling wel eindelijk mijn streefgewicht kan halen.

Wandelen

Bij een gezonde levenstijl hoort natuurlijk ook bewegen. Nu ben ik geen fitnessmeisje of überhaupt een sporttype, dus heb ik voor mezelf besloten dat ik dit dan ook maar dicht bij mezelf moet houden. Het proberen laat ik wel aan anderen over. Ik ben te vaak begonnen vol enthousiasme, om er daarna achter te komen dat ik het echt met tegenzin doe en het ook met geen mogelijkheid in mijn systeem te krijgen is. Ook niet als ik het inplan van te voren. Om toch bezig te zijn met bewegen heb ik mezelf wel het doel gesteld om per dag minimaal 20 minuten te wandelen. Dit is hoe dan ook haalbaar, helemaal met thuiswerken. Na werktijd de wandelschoenen aan en gas erop. Maar als ik straks weer terug ga naar kantoor, is het ook nog steeds te combineren. Hetzij in mijn pauze met collega’s of gewoon na het avondeten. Het weer zou daar in elk geval geen invloed op moeten hebben. Of er moet een pak sneeuw liggen, maar dan bedenken we wel weer wat anders.

Boeken lezen

Vorig jaar las ik 63 boeken, ik heb mezelf uitgedaagd om er dit jaar 75 te lezen. Iets wat wel echt haalbaar is, aangezien ik alleen in de eerste week van dit jaar al 5 boeken las. Lezen is ook een manier waarop ik me echt helemaal kan ontspannen en ook dit is makkelijk te combineren met werken. Op de dagen dat ik om 08.30 begin en ik niet naar kantoor hoef, kan ik al beginnen met lezen rond een uur of acht. Daarnaast heb ik driekwartier pauze die ik thuis ook graag besteed aan lezen, zodat ik even weg ben van waar ik mee bezig was. En doordat ik een Kobo heb, kan ik in bed ook een stuk makkelijker lezen, zodat ik voor het slapen meestal ook nog een flink aantal bladzijdes lees.

Minder op mijn telefoon

Minder op mijn telefoon bezig zijn. Hier ben ik halverwege 2021 al mee begonnen. Het lezen in bed is daar al een voorbeeld van. Voorheen lag ik vaak nog een hele poos op mijn telefoon te kijken. Maar als ik nu in de slaapkamer kom leg ik hem al meteen weg en pak ik mijn boek erbij. Het geeft me echt meer rust dan eerst nog even alle stories van iedereen bekijken. Nu ik dit voor mezelf al wel heb gehaald, wil ik dit ook doorvoeren naar overdag. Iets wat ik wel erg lastig vind, want eventjes kijken zorgt er al snel voor dat het soms urenlang (vooral in de avonden) wordt. Ben benieuwd of dit gaat lukken, al heb ik nog genoeg hobby’s die ik ook wel weer op zou kunnen pakken ’s avonds, zoals mijn invulboeken bijwerken, series bingen, een spelletje spelen met de man of bloggen.

Wat vaker er tussenuit

Dit doel zag ik bij Inge Beleeft voorbij komen en vond ik ook echt een hele goede om eens door te voeren. En hoewel er hier halverwege het jaar ook een verhuizing gepland staat, moeten we er dus geld voor vrijmaken om er even tussenuit te gaan. Het eerste uitje is al geboekt, zo gaan we met de kinderen een nachtje in een hotel slapen in Brugge. Daarnaast hebben we ook de vakantie al geboekt, in de hoop dat het dit jaar allemaal wel door kan gaan. Ook wil ik heel graag nog echt een weekendje alleen weg. Ik had eigenlijk in november gegaan, maar ja doordat we gaan verhuizen liep dat even anders. Maar wat in het vat zit verzuurd niet, dus dat weekend komt er zeker nog wel. Zodra alles weer open is, ga ik er maar weer eens voor zitten om te boeken. Ook een weekend met de man staat nog op de planning, maar dat heeft voor wat betreft oppas altijd nog wel even wat voeten in de aarde, maar ook dat komt zeker helemaal goed.

Blog

En dan de doelen voor mijn blog, die vond ik nog best lastig, want ik wil voor wat betreft mijn blog geen druk hoeven te voelen. Uiteindelijk is het me wel gelukt om toch een aantal doelen te vinden.

Samenwerkingen

Eigenlijk ben ik hier in 2021 al aan begonnen, maar ik ben kieskeuriger geworden in mijn samenwerkingen. Ik wil niet meer klakkeloos de zoveelste blogger zijn die weer met een zelfde blog komt over een product, terwijl er al bijvoorbeeld tien reviews over voorbij gekomen zijn. Door beter op te letten met welke bedrijven ik, al dan niet betaald samenwerk, heb ik een aantal mooie samenwerkingen mogen doen in 2021. Ik kijk dan ook heel erg uit naar wat dit jaar zal brengen met deze bedrijven, maar ook met nieuwe bedrijven.

Bezoekers

Aangezien ik al een paar jaar op hetzelfde aantal bezoekers blijf hangen, met een uitschieter naar januari 2020 toen ik ineens ruim 48.000 bezoekers in een maand tijd had, vanwege een blog over zwemles, wil ik wel graag dat mijn blog gaat groeien. Hoe ik die aantallen voor me zie, geen idee, maar het zou leuk zijn als ik volgend jaar rond deze tijd kan zeggen dat ik eindelijk weer ben gegroeid.

Artikelen

Er gaan weer wat artikelen toegevoegd worden in de maand. Zo komt het maandoverzicht weer terug. Naast het feit dat ik het heel erg heb gemist, merk ik ook dat er bezoekers zijn die blogs missen en het voorheen altijd fijn vonden om weer even terug te blikken op de afgelopen maand en dan meteen ook de blogs nog even lezen die ze nog niet gezien hebben. Doordat ik zoveel boeken lees heb ik besloten om ook maandelijks een blog te schrijven over de boeken die ik heb gelezen. Daarnaast kun je natuurlijk gewoon de recensies blijven lezen van onder andere Kobo Originals. Mis jij nog iets wat je graag op mijn blog zou willen lezen, laat het me dan zeker even weten.

Verder heb ik geen doelen en vind ik dit lijstje al wel weer lang genoeg. Ik heb in ieder geval iets om aan te werken het komende jaar. Heb jij jezelf doelen gesteld of wellicht wel gewoon voornemens gemaakt? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 17 januari 2022 / 1:52 pm

  Veel succes met je doelen. Zelf ben ik ook weer in actie geschoten met mijn blog. Hopelijk halen we onze blogdoelen dan ook in 2022, dat zou cool zijn!
  Liefs E.

  • Marieke
   Auteur
   17 januari 2022 / 2:05 pm

   Dat zou heel erg fijn zijn he.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.